جستجو در مقالات منتشر شده


5 نتیجه برای Tavakkoli-Moghaddam

، ، ،
جلد 19، شماره 4 - ( 10-1387 )
چکیده

در این مقاله، مساله زمانبندی پروژه با محدودیت منابع در حالت چند مد و با معیار حداکثر‌کردن مقدار ارزش فعلی پروژه مورد مطالعه قرار می‌گیرد. جریان‌های نقدی مثبت و منفی در مدل لحاظ گردیده و به منظور نزدیکی هر چه بیشتر مدل به شرایط واقعی دو حالت مختلف برای جریان‌های نقدی مثبت در نظر گرفته شده است. جهت حل مدل پیشنهادی از دو الگوریتم فراابتکاری شبیه‌سازی تبرید و ژنتیک استفاده شده است و جهت تولید برنامه زمانبندی، روش زمانبندی دوسویه برای حالت چند مد توسعه داده شده و ساختار نمایش لیست فعالیت‌ها بکار گرفته شده است. در نهایت نتایج محاسباتی برای مجموعه‌ای از مسائل کتابخانه الکترونیک زمانبندی پروژه ارائه و مورد تجزیه و تحلیل واقع می‌گردد.


، ، ، ،
جلد 21، شماره 1 - ( 2-1389 )
چکیده

در این مقاله، مسأله زمانبندی جریان کارگاهی مونتاژ سه مرحله‌ای با دو هدف کمینه‌سازی متوسط زمان اتمام کارها و متوسط زمان دیرکرد کارها بررسی می‌شود. این مسأله، مدلی از سیستم‌های تولیدی است که در آن عملیات تولیدی متفاوتی به طور همزمان و مستقل انجام می‌شوند، سپس قطعات تولیدی، جمع­آوری شده و به مرحله مونتاژ برای عملیات نهایی منتقل می‌شوند. در این مدل سعی شده است با در نظر گرفتن زمان آماده سازی وابسته به توالی و زمان حمل و نقل قطعات، مدل طراحی شده به محیط واقعی نزدیک شود، سپس یک حد پایین برای زمان اتمام کلیه کارها ارائه می­شود در ادامه برای مساله­های نمونه، موعد تحویل کارها به صورت تصادفی در بازه تعیین شده تولید می­شوند. برای اعتبارسنجی مدل پیشنهادی، از نرم‌افزار بهینه‌سازی لینگو 8 و روش شمارش کامل که در محیط  نرم افزار  MATLAB برنامه نویسی گردید، استفاده می­شود. مقایسه نتایج بدست آمده از حل توسط لینگو 8 و شمارش کامل نشان می­دهد که در مساله­های با ابعاد بزرگتر (تعدادکارها (n)، 8n>)، حل توسط لینگو 8 از نظر زمان و انحراف مقدار تابع هدف، از مقدار بهینه کلی (از روش شمارش کامل)، ناکارآمدتر است. به طوری که در بعضی از مساله­های بزرگ مقدار تابع هدف به­دست آمده از لینگو 8 نسبت به روش شمارش کامل،20% انحراف نشان می­دهد. بنابراین پیشنهاد می­شود برای کاهش زمان حل و کم کردن انحراف در مقدار تابع هدف می­توان از الگوریتم­های فراابتکاری استفاده نمود
، ، ، ،
جلد 21، شماره 2 - ( 4-1389 )
چکیده

در این مقاله، یک مدل چندهدفه برای مسأله تشکیل سلول تولیدی با در نظر گرفتن مسیرهای عملیاتی چندگانه و حداکثر بهره­گیری از ماشین­ها، ارائه می‌شود. سه هدف متعارض شامل: 1)  حداقل نمودن کل هزینه­های حرکات بین سلولی، خرید ماشین‌ها، عملیات و نگهداری و تعمیرات، 2) حداکثر نمودن سطح بهره‌گیری از ماشین‌ها در سیستم تولیدی و 3) حداقل نمودن انحراف میان سطوح بهره‌گیری از سلول‌ها (یعنی بالانس نمودن بارکاری بین سلول‌ها) ارایه می‌شود. از آن جایی که مدل ریاضی پیشنهادی، جزء مدل­های ریاضی پیچیده است؛ یک الگوریتم جستجوی پراکنده چند هدفه برای به دست آوردن جواب­های موثر طراحی می­شود. برای نشان دادن کارایی الگوریتم پیشنهادی، الگوریتم جستجوی پراکنده چند هدفه بر مبنای روش تاپسیس با الگوریتم NSGA-II که اخیراً مورد توجه قرار گرفته، بر روی مسایل نمونه مختلف و بر اساس شاخص‌های اندازه‌گیری گوناگون، مقایسه می‌شود. نتایج محاسباتی، کارایی الگوریتم پیشنهادی را نسبت به الگوریتم ژنتیک نشان می‌دهد.


، ، ،
جلد 21، شماره 4 - ( نشریه بین المللی مهندسی صنایع و مدیریت تولید 1389 )
چکیده

در این مقاله، مسأله زمانبندی جریان کارگاهی جایگشتی دوباره وارد شونده با هدف کمینه­سازی حداکثر دیرکرد کارها مورد بررسی قرار می­گیرد. محیط جریان کارگاهی دوباره وارد شونده (RFS) همان جریان کارگاهی است با این تفاوت که کارها، ماشین­های مشخصی را بیش از یک بار ملاقات می­کنند. در نوع RFS، اگر ترتیب کار روی هر ماشین در هر سطح یکسان باشد، به چنین مسایلی، مسأله جریان کارگاهی جایگشتی دوباره وارد شونده (RPFS) عنوان می­گردد. در این مقاله، ابتدا مدل ریاضی مسأله کمینه­سازی حداکثر دیرکرد کارها در RPFS چند ماشینه، توسعه داده می­شود. برای حل این مسأله، سه الگوریتم فراابتکاری مبتنی بر الگوریتم­ ژنتیک، شبیه­سازی تبرید و جستجوی ممنوع طراحی و بکار گرفته می­شود. الگوریتم­های فراابتکاری همچنین با حل­های بهینه ایجاد شده توسط رویکرد برنامه­ریزی عدد صحیح مقایسه می­گردند. نتایج آزمایشی نشان می­دهد که الگوریتم ژنتیک در اکثر موارد کارایی بهتری نسبت به الگوریتم­های تست شده دیگر دارد.


، ، ، ،
جلد 23، شماره 2 - ( 6-1391 )
چکیده

در این مقاله، یک مدل ریاضی چندهدفه جدیدی برای زمان­بندی تولید در محیط کارگاه باز ارایه می‌شود. اهداف مدل پیشنهادی شامل حداقل نمودن حداکثر زمان تکمیل کارها، مجموع زمان دیرکرد و زودکرد کارها و مجموع هزینه راه‌اندازی کارها است. مسأله مورد نظر با توجه به ماهیت پیچیده آن در زمره مسایل NP-hard قرار می ‌گیرد، بنابراین یک الگوریتم فراابتکاری چندهدفه بر مبنای روش جستجوی پراکنده برای حل آن ارایه می ‌شود و مسایل متنوعی با ابعاد مختلف مورد حل قرار می­‌گیرد. در نهایت برای اثبات کارایی روش پیشنهادی، نتایج حاصل از آن با جواب‌های تولید شده توسط یک روش تکاملی چندهدفه معروف به NSGA-II مقایسه می­‌شوند. نتایج مربوطه نشان دهنده کارایی روش پیشنهادی در تولید جواب‌های با کیفیت، متنوع و دارای پراکندگی بالا است



صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بین المللی مهندسی صنایع و مدیریت تولید می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق