جستجو در مقالات منتشر شده


4 نتیجه برای ارزش خالص فعلی

، ، ،
جلد 21، شماره 3 - ( 7-1389 )
چکیده

با توجه به وجود ابهام در فرآیند مالی پروژه­ها، مفاهیم فازی مبنای این مقاله را به خود اختصاص داده است و از برنامه­ریزی شانس و روش شبیه­سازی آنیلینگ به عنوان وسیله­ای جهت تعیین ارزش خالص فعلی3 چند پروژه و درنهایت انتخاب اقتصادی­ترین آنها بهره گرفته شده است. در این مقاله، هزینه­های سرمایه­گذاری و فرآیند مالی خالص سالیانه به صورت فازی براساس مقدار اعتبار4 درنظر گرفته شد. مدل با استفاده از شبیه­سازی آنیلینگ حل و سپس جهت اعتبارسنجی با نتایج حاصل از شبیه­سازی فازی براساس الگوریتم ژنتیک و روش شاخه و حد مقایسه گردید. نتایج نشان­دهنده این موضوع است که الگوریتم ژنتیک در ابعاد کوچک در مقایسه با شبیه­سازی آنیلینگ، دارای خطای کمتر و نتیجه بهتری است.لازم بذکر است که تمامی الگوریتم­ها (شبیه‌سازی فازی و آنیلینگ) با استفاده از نرم­افزار MTLAB R2009a در کامپیوتر شخصی با، 2.66GHz  نوشته شده­اند


اسماعیل مهدی‌زاده، علی معلمیان، وحید حاجی‌پور،
جلد 25، شماره 4 - ( 12-1393 )
چکیده

مساله زمان بندی پروژه بیانگر تخصیص زمان آغاز فعالیت‌های یک پروژه برای رسیدن به یک هدف معین می‌باشد. این هدف ممکن است مربوط به جنبه‌های مالی، زمانی، کیفی و یا دیگر جنبه‌های پروژه باشد. هنگامی که جنبه-های مالی پروژه مد نظر قرار داده شوند، یکی از بهترین معیارهای ارزیابی زمان بندی، ارزیابی ارزش خالص فعلی پروژه است. در مواردی که در پروژه‌ها با جریان‌های نقدی سنگین در مدت زمان قابل توجه روبرو هستیم، ارزش خالص فعلی اهمیت بیشتری پیدا می کند. لذا یک مدل مؤثر برای مساله تخصیص منابع محدود باید شامل معیاری با لحاظ کردن زمان و هزینه باشد. از طرف دیگر ماهیت غیر قطعی فعالیت‌ها در پروژه سبب می شود که مدل‌های قطعی پاسخگوی بسیاری از پروژه‌های عملی نباشد. از این رو، ما در مدل ارایه شده در این مقاله پارامترهای زمانی فعالیت‌ها به صورت اعداد فازی در نظر گرفته شده و مدلسازی صورت گرفته است که مساله تحت عنوان زمان بندی پروژه با محدودیت منابع با جریان‌های نقدی تنزیل یافته تحت شرایط فازی (F-RCPSPDCF) نامگذاری شده است. جهت حل مدل پیشنهادی یک الگوریتم فراابتکاری نوین با الهام از تئوری ارتعاشات به نام الگوریتم بهینه سازی میرایی ارتعاش (VDO) ارایه شده است. در این راستا، جهت تولید برنامه زمان بندی، روش زمان بندی دوسویه و ساختار نمایش لیست فعالیت‌ها به کار گرفته شده است. در نهایت کارایی الگوریتم ارایه شده با استفاده از مسائل استاندارد تولید شده توسط نرم افزار Pro-gen در مقایسه با الگوریتم شبیه سازی تبرید ارائه و مورد تجزیه و تحلیل شده است. تحلیل نتایج بیانگر کارایی الگوریتم ارائه شده جهت حل مدل پیشنهادی را با افزایش ابعاد مسائل نشان میدهد.


مهدی کرباسیان، ام البنین یوسفی، یونس عطایی،
جلد 27، شماره 4 - ( 12-1395 )
چکیده

مشتریان و سیاست‌های تولید، در فضای رقابتی تولید نقش بسزائی در سود‌آوری تولیدکنندگان دارند. لذا دست‌یابی توام به اهداف مشتریان و سیاست‌های تولید اقتصادی برای تولیدکنندگان، بایکدیگر در تعارض هستند. دراین مقاله با استفاده از مدل نمایی با m خدمت دهنده (M/M/m) به عنوان ابزاری برای تعیین رفتار مشتری در دراز مدت و تعیین جریان نقدی تولیدکننده با در نظرگرفتن هزینه سالیانه تعمیر هر خرابی، هزینه سالیانه ثابت (نگهداری و تعمیرات) مرکز و هزینه سالیانه انتظار مشتری در مقابل درآمد اولیه حاصل از فروش محصولات و استفاده از مفهوم ارزش خالص فعلی به طراحی مدلی دو هدفه برای تعیین متغیر های تصمیم؛ قیمت هر واحد محصول با احتساب وارانتی، نرخ ارائه خدمت در سال، مدت زمان اجرای سیاست وارانتی بر حسب سال با هدف حداکثر سازی سود تولید کننده و حداقل سازی زمان انتظار مشتری در سیستم پرداخته شده است. در نهایت مدل ریاضی طراحی شده با استفاده از الگوریتم NSGA-II حل گردیده و حساسیت مدل دو‌هدفه با در نظر گرفتن تغییرات پارامتر هایی مانند حجم تولید و درصد خرابی محصول، مورد بررسی قرار گرفته است.


فاطمه پایدار، دکتر بهزاد آشتیانی، دکتر رضا توکلی مقدم،
جلد 28، شماره 1 - ( 3-1396 )
چکیده

مسأله زمانبندی پروژه با منابع محدود، مسأله پایه مسائل زمانبندی در زمینه تحقیق در عملیات می باشد. به منظور واقعی تر شدن مدل، مسأله زمانبندی پروژه با منابع محدود با توابع هدف در زمینه های زمان، هزینه و تابع هدف تعدیل شده-ای در زمینه منابع با توجه به جریان های نقدی تنزیل یافته و وجود چندین حالت اجرائی برای انجام فعالیت ها در نظر گرفته شده است. در پی ماهیت NP-hard بودن این مسائل، همواره روش های ابتکاری و فراابتکاری بسیاری توسط محققین این حوزه به منظور ارائه حل کاراتر پیشنهاد شده اند. الگوریتم جستجوی گرانشی، یکی از الگوریتم های فرا ابتکاری است که در سال های اخیر معرفی شده است. این الگوریتم به علت تک هدفه بودن و پیوستگی فضای حل، تاکنون در مسائل چندهدفه گسسته زمانبندی پروژه با منابع محدود به کاربرده نشده است. در این مقاله، الگوریتم جستجوی گرانشی چندهدفه (MOGSA) برای حل مسأله ارائه شده است. عملکرد الگوریتم پیشنهادی برای مسائل متعدد در اندازه های بزرگ و کوچک از مسائل PSPLIB، با الگوریتم شناخته شده NSGA-II در چند معیار مورد مقایسه قرار گرفته است. نتایج حاکی از عملکرد بهتر الگوریتم پیشنهادی به نسبت الگوریتم NSGA-II می باشند.

صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بین المللی مهندسی صنایع و مدیریت تولید می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق