جستجو در مقالات منتشر شده


3 نتیجه برای برنامه‌ریزی تصادفی

، ،
جلد 20، شماره 4 - ( 12-1388 )
چکیده

گسترش روزافزون و کاربردهای موفقیت­آمیز "مدیریت درآمد" در صنایع هواپیمایی و شباهت زیاد این صنعت با صنعت هتل­داری، پژوهشگران و مدیران را برانگیخت تا جهت مدیریت بهتر و افزایش درآمد، مدلها و مفاهیم مدیریت درآمدرا برای صنعت هتل­داری نیز مورد استفاده قرار دهند و با توجه به ویژگیهای این صنعت، مدلهای ریاضی مدیریت درآمد متناسب با این صنعت رانیز توسعه دهند. دراین مقاله، به ارائه مدلهای چند هدفه جهت بررسی مدیریت درآمد هتل در محیطهای تصادفی پرداخته می شود. ازطرفی، باتوجه به تصادفی بودن میزان تقاضا و درمواردی عرضه، در این مقاله بهینه سازی پایدار این مدلها توسعه می یابد. به این ترتیب، اهداف این مدل­ها عبارتند از پایداری جواب و پایداری مدل به­همراه حداکثر کردن در آمد حاصل. ضمنا، با در نظر گرفتن فرضیات جدید نظیر خروج زودهنگام-دیرهنگام؛ رزرو مضاعف و همچنین متفاوت بودن قیمت­ها تحت شرایط مختلف، مدلهای ریاضی دیگری در چارچوب مدیریت درآمد توسعه می یابد.
مهدی کرباسیان، علی مظاهری، سید مجتبی سجادی، هادی شیرویه زاد، سعید عابدی،
جلد 25، شماره 2 - ( 6-1393 )
چکیده

امروزه سیر تحولات پرشتاب جهانی، سازمان‌ها را بر آن داشته تا برای غلبه بر شرایط نامطمئن پیرامون خود به تحقیق در مدیریت زنجیره تأمین بپردازند، زیرا تمامی فعالیت‌های سازمان را به منظور تولید محصولات و ارائه خدمات مورد نیاز مشتریان تحت تأثیر قرار می‌دهد به گونه‌ای که تأمین‌کنندگان بایستی قطعات و مواد را با بهترین کیفیت و کمترین هزینه تولید نمایند و تولیدکنندگان و توزیع کنندگان محصولات نیز باید رابطه نزدیکی با سیاست‌های توسعه بازار داشته باشند. در این مقاله بهینه‌سازی و ارتقای زنجیره تأمین متشکل از چند تأمین‌کننده، چند تولیدکننده، چند مرکز توزیع، و چندین مرکز مشتری در حالت چند دوره‌ای و با وجود چند محصول و چند سناریو درنظر گرفته شده است. فرمول‌بندی مسئله مدل‌های ارائه شده در گذشته را توسعه می‌دهد تا بسیاری از ویژگی‌های دیگر زنجیره تأمین به‌منظور ارائه مدلی واقع‌ بینانه‌تر را دربرگیرد، به همین منظور برنامه‌ریزی تولید یکپارچه تحت شرایط عدم قطعیت درنظر گرفته شده و یک مدل تصادفی دو مرحله‌ای ایجاد شده است. در ادامه یک مدل تصادفی چند هدفه معرفی می‌شود که از مقیاس شش سیگما به‌منظور حداقل‌سازی عیوب مواد اولیه استفاده می‌شود، همچنین با استفاده از کمینه‌سازی کمبودها و بیشینه‌سازی حداقل میزان ارضای تقاضا، مدل سعی در ایجاد رضایت برای مشتری دارد، ازسوی دیگر توانایی درنظر گرفتن و مهارکردن ریسک مالی مربوط به گزینه‌های مختلف طراحی، در مدل ایجاد شده است و درنهایت هدف مسئله یعنی بررسی عملکرد زنجیره تأمین، بادرنظر گرفتن سود در سرتاسر دوره‌های زمانی و در سناریوهای گوناگون ارزیابی شده است، نتیجه کار یک مجموعه جواب بهینه پارتو است که می‌تواند در تصمیم‌گیری به‌کار گرفته شود.
محمد سعید جبل عاملی، علی بزرگی امیری،
جلد 26، شماره 3 - ( 9-1394 )
چکیده

ماهیت تصادفیبودن و غیرقابل پیش‌بینیبودن بحران‌های طبیعی ایجاب می‌نمآید که طرح‌های بحرانی جامعی جهت کاهش و تسکین خطرات و نتایج ناشی از بحران ارائه شود. لجستیک امدادرسانی، نقش مهمی در نجات زندگی مجروحین بازی می‌کند و یکی از فعالیت‌های اصلی عملیات امداد در زمان وقوع بلایا می‌باشد. همچنین، اهمیت درنظرگرفتن عدم قطعیت در این مبحث، سبب ایجاد انگیزه جهت توسعه ابزارهای تصمیم‌گیری مناسب برای غلبه بر پارامترهای غیرقطعی و نادقیق در مساله طراحی سیستم لجستیک امداد شده است. در این مقاله یک رویکرد برنامه‌ریزی تصادفی چندهدفه پایدار برای مدل‌سازی مساله طراحی زنجیره امداد با تقاضاها و عرضه‌ها و هزینه‌های غیرقطعی ارائه می‌دهد. مدل چندهدفه شامل اهداف زیر می‌باشند: 1- کمینه‌سازی مجموع هزینه‌های لجستیکی (شامل هزینه‌های راه‌اندازی، هزینه‌های حمل ونقل، هزینه‌های نگهداری و هزینه‌های کمبود) 2- بیشینه‌سازی میزان رضایت‌مندی نقاط آسیب‌دیده. ایده تأمین‌کننده‌های غیرمطمئن بعد از تحقق پارامترهای غیرقطعی، در مدل نیز گنجانده شده است. برای حل مدل برنامه‌ریزی چندهدفه ارائه شده، روش محدودیت اپسیلون برای بدست‌آوردن جواب‌های بهینه پارتویی بکار گرفته شده است. نتایج محاسباتی، اهمیت و کارایی مدل و روش حل پیشنهادی را برای مسائل تصمیم‌گیری واقعی نشان می‌دهد.



صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بین المللی مهندسی صنایع و مدیریت تولید می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق