جستجو در مقالات منتشر شده


5 نتیجه برای بهینه سازی استوار

کیامرث فتحی هفشجانی، سپیده مغانی،
جلد 25، شماره 1 - ( 3-1393 )
چکیده

یکی از مسائل مهم در کنترل پروژه، برآورد دقیق زمان اتمام و هزینه ی اجرا و میزان منابع مصرفی در یک پروژه می باشد. به علت عدم قطعیت در کنترل پروژه هایی که در محیط بسیار متغیر اجرا می شوند، مدیریت پروژه ، اغلب ممکن است با صرف هزینه های اضافی زمان برخی از فعالیتها را کاهش داده تا زمان تکمیل پروژه را تسریع بخشد. مسئله ی موازنه ی زمان-هزینه، روشهای تعیین اقتصادی ترین زمان برای اجرای پروژه و بررسی میزان حساسیت تغییرات هزینه در مقابل تغییرات زمان می باشد. در این پژوهش ، یک مدل ریاضی کارامد و استوار برای مسئله ی موازنه زمان- هزینه گسسته، ارائه می گردد که در شرایط عدم قطعیت و غیر قابل پیش بینی همواره جوابهای نزدیک به بهینه داشته باشد. برای استوار کردن و حفظ کارایی مدل مفروض از روش بهینه سازی استوار و برای حل مدل از الگوریتم ژنتیک استفاده شده است. با بررسی نتایج آزمایشات برروی پروژه های مختلف، به استواری، دقت و کارایی روش پیشنهادی پی می بریم.
سعید امامی، محمد سعید صباغ، سید رضا حجازی،
جلد 26، شماره 4 - ( 12-1394 )
چکیده

در مقاله حاضر، یک سیستم ساخت بر اساس سفارش(MTO) با چند ماشین موازی مختلف مورد مطالعه قرار گرفته است. با توجه به محدودیت ظرفیت ماشین‌ها و الزامات مورد نظر برای تحویل به موقع سفارشات، می‌توان فقط تعداد محدودی از سفارشات را برای بیشینه کردن سود مورد پذیرش قرار داد. بر این اساس، یک مدل برنامه‌ریزی ریاضی خطی مختلط عدد صحیح (MILP) برای مسأله یکپارچه پذیرش سفارشات و زمانبندی (OAS) برروی ماشین‌ها ارائه شده است. همچنین از آنجائیکه زمان پردازش سفارشات برروی ماشین‌ها غیرقطعی می‌باشد، همزاد استوار مدل پیشنهادی ارائه گردیده است. زمان حل مدل‌های پیشنهادی حتی برای مسائل کوچک نیز در پاره‌ای از موارد بسیار طولانی بوده و لذا توسعه‌ای از الگوریتم تفکیک سازی تو در تو (NP) بنام الگوریتم تفکیک سازی بیرونی و درونی ارائه شده است. بررسی‌های عددی نشان داده‌اند که الگوریتم پیشنهادی کارائی مطلوبی چه به لحاظ زمانی و چه به لحاظ یافتن یک جواب خوب نسبت به نرم‌افزار GAMS /CPLEX دارد.


خانم شیوا ذکائی، دکتر آرمین جبارزاده، دکتر سید جعفر سجادی،
جلد 26، شماره 4 - ( 12-1394 )
چکیده

این مقاله به ارائه یک مدل طراحی شبکه زنجیره تأمین امداد رسانی سه سطحی شامل تأمین کنندگان، مراکز توزیع امداد و نقاط آسیب دیده (نقاط تقاضا) در شرایط عدم قطعیت پرداخته است. جهت لحاظ نمودن عدم قطعیت موجود در پارامترهای تقاضا، تأمین و مولفه های هزینه ای مسئله، از رویکرد بهینه سازی استوار داده های بازه ای استفاده شده است. مدل استوار ارائه شده قادر است تا با هدف کمینه نمودن مجموع هزینه های زنجیره تأمین، به صورت همزمان تصمیمات بهینه مکان یابی و تخصیص محصولات امدادی در زنجیره تأمین را تعیین نماید. در نهایت، با بهره گیری از داده های حاصل از مطالعه موردی وقوع زلزله در مناطق زلزله‌خیر شمال و جنوب البرز مرکزی، مدل ارائه شده مورد آزمون قرار گرفته و کاربرد پذیری آن در شرایط واقعی نشان داده شده است.


دکتر هاشم عمرانی، فرزانه ادبی، نرگس ادبی،
جلد 27، شماره 2 - ( 6-1395 )
چکیده

در این مقاله به ارائه یک مدل خطی برای مساله انتخاب پروژه با چند تابع هدف پرداخته شده است. مساله انتخاب پروژه با فرض محدودیتها و دوره‌های زمانی یکسان و عدم تساوی تعداد دوره‌ها در پروژه‌های مختلف، مطرح شده است. شرایط عدم قطعیت و میزان ریسک با استفاده از تکنیک بهینه‌سازی استوار به مساله اضافه شده است. با توجه به اینکه این مساله در رده‌بندی مسائل NP-hard قرار می‌گیرد، برای حل آن از الگوریتم فراابتکاری بهینه‌سازی چند هدفه تجمع ذرات (MOPSO) استفاده شده است. برای بررسی عملکرد الگوریتم پیشنهادی، یک مثال عددی در اندازه کوچک با استفاده از دو روش دقیق و بهینه‌سازی چند هدفه تجمع ذرات حل شده است. مقایسه‌ی جواب حاصل از این دو روش نشان می‌دهد که الگوریتم بهینه‌سازی چند هدفه تجمع ذرات پیشنهادی جوابهای نزدیک به رویکرد دقیق ارائه می دهد.


هاشم عمرانی، مهدیه بابایی،
جلد 28، شماره 3 - ( 9-1396 )
چکیده

در استراتژی های جدید خرید وتولید، تامین کنندگان نقشی کلیدی در دستیابی به رقابت با شرکت های بزرگ بازی می‌کنند، از این رو انتخاب تامین کننده مناسب یک جزء کلیدی در این استراتژی ها می‌باشد. اما در عمل، ابهام و عدم دقت در اهداف، محدودیت ها و پارامتر های مدل، تصمیم گیرندگان را دچار مشکل می‌کنند. به رغم اهمیت مساله، تحقیقات در این موضوع نسبتا اندک می‌باشد. از این رو در این مقاله یک مدل خطی چند هدفه جهت انتخاب تامین کننده بر اساس بهینه سازی استوار توسعه داده ایم تا بر ابهام اطلاعات غلبه کند و هدف انتخاب تامین کننده تحت تدارکات ناب بر اساس کاهش هزینه، کاهش خطای برنامه ی زمانی تحویل و افزایش سطح کیفیت مقادیر خریداری شده با در نظر گرفتن اغتشاش در داده ها می‌باشد. علاوه بر آن استفاده از مکانیزم بازه ی زمانی نرم در مدل انتخاب تامین کننده، تصمیم گیرندگان را در ارزیابی فروشندگان یاری می‌رساند. مدل استوار مساله انتخاب تامین کننده در این مقاله به صورت خطی بوده و از آن برای بهینه سازی تحت شرایط عدم قطعیت در تمامی صنایع می‌توان بهره گرفت.

صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بین المللی مهندسی صنایع و مدیریت تولید می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق