جستجو در مقالات منتشر شده


10 نتیجه برای تقاضا

، ،
جلد 19، شماره 2 - ( 4-1387 )
چکیده

تحلیل رفتار سفرهای بین شهری می‌تواند برای پیش‌بینی تقاضای سفرها، قیمت‌گذاری خدمات و بهبود مطالعات عارضه سنجی مورد استفاده قرار گیرد. استفاده از شیوه‌های مدلسازی تقاضای سفر، همانند آنچه در روش کلاسیک تحلیل تقاضای سفرهای شهری وجود دارد، تحلیل رفتار سفرهای بین شهری را امکان‌پذیر می‌سازد. یک شیوه جایگزین برای مدلهای 4 مرحله‌ای استفاده از مدلهای مستقیم تقاضا است که شامل زیر مدلهای تولید سفر، توزیع سفر و تفکیک مُد بصورت همزمان است. مشکل اصلی این مدلها در آن است که به تعداد زیادی از پارامترهای مختلف نیاز دارد تا بتوان به همه مزایای مذکور دست یافت. اگر تعداد متغیرها افزایش یابد، کالیبره نمودن مدلهای مستقیم تقاضا دشوار خواهد شد و اگر تعداد متغیرها کم باشد، نتایج حاصل از مدلها از قدرت کافی در پیش‌بینی تقاضای آینده برخوردار نخواهد بود. چنانچه بتوان بر اساس یک روش علمی تعداد بیشتری از متغیرها را در مدل وارد نمود و فرآیند کالیبره نمودن را با موفقیت به پایان رساند

می‌توان بر مشکل مدلهای مستقیم تقاضای سفرها فائق آمد. لذا در این مقاله با استفاده از تکنیک تحلیل عاملی، متدولوژی جدیدی جهت ارزیابی پارامترهای مؤثر بر تقاضای سفرهای هوایی جهت بکارگیری در مدلسازی تقاضای سفرها ارائه شده است.

براساس متدولوژی ارائه شده در این مقاله، ابتدا تعداد متغیرهای زیادی جهت مدلسازی تقاضای سفرها انتخاب می‌شود. سپس با استفاده از تکنیک تحلیل عاملی یک الگوی جدید از متغیرها ساخته و آزمایش می‌گردد. پس از اتمام فرآیند کاهش ساختار داده‌ها با استفاده از تکنیک تحلیل عاملی و حصول نتایج آن، نسبت به ساخت یک مدل مستقیم تقاضای سفرهای هوایی به شیوه رگرسیون خطی اقدام می‌شود. از مقایسه نتایج حاصل از مدلهای ساخته شده بر اساس داده‌های حاصل از متدولوژی تحلیل عاملی ارائه شده در این مقاله با متغیرهای ساده به روش رگرسیون خطی نتایج بسیار رضایتبخشی حاصل شده است. اعتبارسنجی مدلهای مبتنی بر شیوه ارائه شده در این مقاله در مقایسه با روشهای متداول مدلسازی تقاضای سفرهای هوایی نشاندهنده موفقیت قابل ملاحظه این روش در برآورد تقاضای سفرهای هوایی در ایران است.


، ،
جلد 20، شماره 1 - ( 2-1388 )
چکیده

 پشتیبانی و خدمات پس از فروش محصول توجه طیف گسترده­ای از مدیران، متخصصان و تصمیم­گیرندگان صنایع مختلف را به خود جلب کرده­است. در این بین فراهم کردن قطعات یدکی برای مشتریان محصولات، ‌با هدف تضمین کارکرد مناسب محصول در طول دوره عمر خود مورد توجه متخصصان لجستیک، تامین و زنجیره تامین است. آنچه پیش­بینی تقاضا و مصرف یک محصول را ممکن و به واقعیت نزدیک می­کند شناسایی عوامل موثر بر تقاضا و تعیین رابطه آن عوامل با تقاضا است. بر این اساس مناسب­ترین روش پیش­بینی تعداد قطعات یدکی موردنیاز، استفاده از مدلی است که کلیه عوامل موجد یا موثر بر نرخ شکست را درنظر بگیرد. در این مقاله مدلی ارائه شده که علاوه بر قابلیت اطمینان قطعه، عوامل محیطی موثر بر نرخ شکست را به خوبی درنظر می­گیرد. علاوه براین از آنجاکه مصرف بسیاری از قطعات ناشی از ارتباط آنها با سایر قطعات و وجود مفهومی به نام برهم­کنش شکست قطعات است، این عوامل نیز به عنوان یک گروه دیگر از عوامل موثر بر تقاضا در مدل وارد شده است. مدل ارائه شده در این مقاله، با استفاده از مدل­های قابلیت اطمینان و فرآیند تجدید به پیش­بینی مصرف قطعات یدکی با درنظرگرفتن قابلیت اطمینان، عوامل موجود در محیط عملیاتی و برهم­کنش شکست می­پردازد.


نسیم نهاوندی ، کیان نجف زاده،
جلد 22، شماره 4 - ( 12-1390 )
چکیده

افزایش جمعیت و توسعه صنعتی در کشور به دنبال خود رشد در تقاضای انرژی الکتریکی را موجب خواهد شد. تامین این انرژی  سرمایه گذاری در احداث واحدهای نیروگاهی و مصرف سوخت فسیلی را به دنبال خواهد داشت که این امر تبعات مختلفی به همراه دارد. از سویی دیگر مدیریت سمت تقاضا رویکردی در جهت منطقی سازی مصرف و کاستن از نرخ رشد تقاضا است. با توجه به ماهیت علت و معلولی بخش انرژی و تاثیر متقابل متغیر ها در این بخش و نیز پیچیدگی های حاکم بر آن لازم است تا به کمک ابزارهایی ، سیاستهای اتخاذ شده در این بخش مورد آزمون قرار گیرد. در این مقاله با استفاده از رویکرد سیستمهای دینامیکی مدلی ارائه شده که به کمک آن می توان اثرات ناشی از دو جهت گیری توسعه بخش عرضه و کنترل سمت تقاضا را با هم مقایسه نمود. در این تحقیق که برای اولین بار بدین شکل برای بخش انرژی در ایران صورت گرفته، در ابتدا بصورت کلان به موضوع نگاه شده و پس از ارائه یک مدل کلی برای بررسی رفتار و برهم کنش متغیرهای کلان در زنجیره انرژی الکتریکی ایران، بخشی از مدل کلی جهت بررسی جزئی تر انتخاب شده و مدل  برای این بخش که بخش عرضه میباشد ، توسعه داده شده و در نهایت مدل با استفاده از اطلاعات موجود حل شده است. نتایج حاصل از اجرای این مدل حاکی از آن است که دینامیک سرمایه گذاری و روند احداث همه فناوریها در حالت مدیریت بخش تقاضا، شرایط بهتری را نسبت به حالتی که گرایش به سمت توسعه بخش عرضه است، ایجاد می کند.


Jamshid Nazemi، Hosein Rashidi Kameh،
جلد 23، شماره 1 - ( 3-1391 )
چکیده

توجه به مشتری و ارائه پیشنهاد های جذاب در زمینه دوره ضمانت یکی از عناصر مهم بازاریابی در دوره اخیر است. اگر چه دوره ضمانت یکی از شاخص های کیفیت بشمار میرود ولی مبانی تعیین کننده دوره ضمانت بر بده بستان هزینه تولید کننده / فروشنده و خریدار استوار است. موضوع تبادل هزینه و دوره  از دید مصرف کننده و پایایی محصول و هزینه از دیدگاه تولید کننده برای محصولات  به عنوان یک قطعه  مورد توجه بیشتر پژوهشگران قرار گرفته است. ما در این تحقیق  محصولات پیچیده تر که با تعداد اجزا بیشتر و به صورت سری کار می کنند را مورد بررسی قرار داده ایم. به علاوه مدل ارائه شده با نگاهی دیگر به موضوع تعیین دوره ضمانت پرداخته و به جای مدل­های رایج مدیریت هزینه به مدل مدیریت درآمد و سود پرداخته شده است. اگر چه نمونه حل شده پژوهش حاضر برای اجزا با قابلیت اطمینان مبتنی بر توزیع نمایی  ارائه شده است، مدل بهینه ارائه شده در حالت عمومی و با روشهای عددی قابل حل است.


آسیه وریانی، پرویز فتاحی،
جلد 24، شماره 1 - ( 3-1392 )
چکیده

در این تحقیق یک مدل اندازه نمونه دو سطحی شامل یک تولیدکننده و یک انبارمرکزی یکپارچه با اضافه کردن محدودیت تاثیرپذیری تقاضا از متوسط درصد کمبود مورد بررسی قرار گرفته است. در این مدل، انبارمرکزی با تقاضای تصادفی مشتری روبرو می‌باشد و هزینه سفارش‌دهی انبار با سرمایه‌گذاری قابل کاهش می‌باشد. کارخانه دارای دو بخش مونتاژ و پردازش می‌باشد. مواد به دو صورت وارد بخش مونتاژ می گردند؛ گونه ای از مواد تحت عنوان مواد پردازش شده از واحد پردازش و برخی دیگر تحت عنوان مواد اولیه آماده، از بیرون کارخانه وارد مرحله مونتاژ می‌گردند. در مرحله مونتاژ تحت فرایندهای لازم، کالای نهایی تولید می شود. پس از ارایه یک مدل برنامه‌ریزی غیرخطی، از دو روش شاخه‌وکران و روش گرادیان کاهشی تعمیم‌یافته برای حل مدل استفاده شده است. سپس به کمک آزمایش‌های عددی کارایی روش‌های پیشنهادی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.
حمید مشرقی، محمدرضا امین ناصری،
جلد 26، شماره 2 - ( 6-1394 )
چکیده

هماهنگی زنجیره تامین برای هم‌سویی سیاست‌های اعضای زنجیره و استفاده از سود بیشینه ممکن برای زنجیره تامین، محور پژوهش-های بسیاری در دهه‌ اخیر بوده است. برای دستیابی به هماهنگی، استفاده از ساز و کارهای گوناگونی امکان‌پذیر است که قراردادها یکی از مهم‌ترین آنها هستند. این پژوهش به مقایسه دو گونه‌ی پرکاربرد از قراردادها شامل اشتراک درآمد و بازخرید برای هماهنگی زنجیره تامین می‌پردازد. نوآوری دیگر این مقاله تحلیل تعیین سیاست‌های سفارش‌دهی و قیمت‌گذاری بوسیله این قراردادها در شرایط نامعینی تقاضا است. نتایج پژوهش نشان می‌دهد که با در نظر گرفتن تقاضای نامعین جمعی، قرارداد اشتراک درآمد توانایی کامل در هماهنگی قیمت‌گذاری و سفارش‌دهی دارد در حالی که قرارداد بازخرید تنها هماهنگی از طریق سیاست سفارش‌دهی را فراهم می‌کند.


دکتر فریماه مخاطب رفیعی، مهندس فرانک امتحانی،
جلد 27، شماره 1 - ( 3-1395 )
چکیده

در این مقاله یک مسأله انتخاب تأمین‌کننده چندمحصولی را در یک زنجیره تأمین سه سطحی شامل چندین تأمین‌کننده مواد خام، یک تولیدکننده و یک خرده‌فروش مورد بررسی قرار داده‌ایم. فرض می‌شود موادخامی که از تأمین‌کننده خریداری می‌شوند بلافاصله به دست تولیدکننده می‌رسند. این مواد خام برای تولید محصولات مختلف استفاده شده و در هر دوره زمانی مواد خام به محصولات تمام شده در همان دوره تبدیل می‌شوند و در نهایت به دست خرده‌فروش می‌رسند. هدف این مدل علاوه بر انتخاب تأمین‌کننده مناسب و تعیین مقدار سفارش به هر تأمین‌کننده، یکپارچه‌سازی تصمیمات موجودی در کل زنجیره تأمین می‌باشد. یک مدل ریاضی برای این مسأله ارائه شده و در آن محدودیت‌های ظرفیت تأمین‌کنندگان و محدودیت مقدار سفارش به هر تأمین‌کننده برای هر ماده خام نیز در نظر گرفته شده‌است. برای حل مدل از الگوریتم ژنتیک استفاده شده‌است. همچنین برای ارزیابی الگوریتم ژنتیک، مدل توسط نرم‌افزار GAMS نیز حل شده‌است. مقایسه حاصل از دو روش حل بیانگر کاهش چشمگیری در زمان حل مسائل توسط الگوریتم ژنتیک و همچنین ارائه جوابهایی نزدیک به بهینه و با درصد اختلاف کمی نسبت به GAMS می‌باشد. بنابراین می‌توان اظهار داشت که الگوریتم ژنتیک ارائه شده یک روش حل مناسب برای مدل مذکور می‌باشد.


دکتر حامد شکوری گنجوی، مهندس شکیب طاهری، مهندس رحمان زارعیان،
جلد 27، شماره 4 - ( 12-1395 )
چکیده

ویژگی‌های خاص بازار مسکن در ایران، مشکل نوسانات و دوره‌های متناوب رونق و رکود، مشکلاتی را بر اقتصاد و جامعه تحمیل می‌نماید. اغلب پژوهش‌های موجود هریک به بخش‌های محدودی از بازار مسکن پرداخته‌اند. در این مقاله، به بازار مسکن ایران به‌عنوان یک سیستم اقتصادی- اجتماعی نگاه شده و پس از شناخت و تحلیل اجزای سیستم، از نگرش سیستمی استفاده می‌شود. بخش‌های عرضه و تقاضا، به تفکیک تقاضای سرمایه‌ای و مصرفی ناشی از رشدجمعیت و مهاجرت، مدل‌سازی شده، و سپس با کمّی‌سازی زیرسیستم‌ها برای شهر تهران، به عنوان نمونۀ موردی، سیستم شبیه‌سازی شده‌است. علاوه بر اعتبارسنجی ساختاری و رفتاری زیرسیستم‌ها در ایجاد روند و نوسانات قیمت مسکن، نتایج شبیه‌سازی با داده‌های تاریخی موجود نیز اعتبارسنجی شده است. آنگاه، رفتار قیمت مسکن در آینده مورد تحلیل قرار گرفته و با سناریوهای مختلفی از روند مهاجرت به اجرا و شبیه‌سازی مدل پرداخته شده است. از مهم‌ترین نتایج مستخرج می‌توان به تأثیر بالای تقاضای سرمایه‌ای و ناکارآمدی سیاست‌های کنترل مهاجرت برای کاهش قیمت مسکن اشاره کرد. همچنین شبیه‌سازی نشان می‌دهد سال 94 به احتمال زیاد سال خروج از رکود و بازگشت رونق به بازار مسکن خواهد بود.


مهندس مونا اسدی، دکتر محمدعلی شفیعا، دکتر سعید یعقوبی،
جلد 28، شماره 1 - ( 3-1396 )
چکیده

مکان­ یابی مراکز توزیع و تخصیص افراد حادثه­ دیده به این مراکز، از مسائل مهم در مدیریت بحران است، زیرا باعث کاهش زمان امدادرسانی شده و آسیب­ های ناشی از بحران را کاهش می­دهد. در این مقاله یک مدل چند هدفه مکان­ یابی انبارهای توزیع، توسعه داده شده که با هدف کاهش هزینه و افزایش قابلیت اطمینان، با در نظر گرفتن تقاضا به شکل پویا و غیرقطعی، انبارهای اولیه و پشتیبان را مکان­ یابی کرده و نقاط آسیب­ دیده را به این تسهیلات تخصیص می­دهد. قابلیت اطمینان به صورت انبارهای پشتیبان، احتمال خرابی مسیرها و انبارها و همچنین در قالب یک هدف جداگانه در نظر گرفته شده است. همچنین عدم قطعیت به شکل سناریو دیده شده و تخصیص انبارهای احداث شده، بر پایه­ ی سناریوهای مختلف صورت می­گیرد. جهت ارزیابی و اعتبارسنجی مدل پیشنهادی، زلزله در شهر تهران به عنوان مطالعه موردی انتخاب و بر روی مدل پیاده­ سازی شده است. نتایج محاسباتی نشان می­دهد با بکارگیری مدل جهت مکان­ یابی و تخصیص انبارهای اولیه و پشتیبان، می­ توان با کاهش هزینه­ ها، به قابلیت اطمینان بالایی دست یافته و تقاضای پاسخ داده شده را افزایش داد که این مسئله در مدیریت بحران بسیار حائز اهمیت است.


دکتر رضا سمیع زاده، مهندس پروانه افشاری،
جلد 28، شماره 3 - ( 9-1396 )
چکیده

جهانی شدن و پیدایش شرکت‏های توسعه یافته، منجر به افزایش دائمی برون سپاری قطعات و خدمات شده است. این امر شرکت‏ها را وادار به توجه بیشتر به فرآیند خرید و تصمیم‏های مرتبط کرده است؛ یکی از این تصمیم‏ها که بر تمامی حوزه‏های شرکت‏ها اثر گذار است، مسئله انتخاب تأمین‏کننده می‏باشد. با توجه به پیچیدگی این مسئله، این مقاله بر آخرین مرحله انتخاب تأمین‏کننده که شامل تعیین بهترین ترکیب از تأمین‏کنندگان و تخصیص سفارش به آن‏ها در جهت برآورده ساختن نیازمندی‏های خرید می‏باشد، متمرکز شده است. مسئله انتخاب تأمین‏کنندگان برای حالت تک تولید کننده که با تقاضای احتمالی مواجه است، در نظر گرفته شده است؛ بعلاوه، تامین‏کنندگان برای رقابت و فروش بیشتر کالاهای خود را با ارائه تخفیف عرضه می‏دارند. تخفیف ارائه شده توسط تأمین‏کنندگان نموی در نظر گرفته شده است. همچنین احتمالی بودن زمان تقاضا و انعطاف‏پذیر بودن تأمین‏کنندگان (در حجم تقاضا و زمان تحویل) لحاظ شده است. تأمین‏کنندگان بالقوه، قیمت‏های متفاوتی اظهار کرده و محدودیت حداقل و حداکثر ‏اندازه سفارش را دارند؛ هزینه ثابت انتخاب تأمین‏کننده از دیگر پارامترهای در نظر گرفته شده در مدل می‏باشد. با استفاده از مدل پیشنهادی یک خریدار می‏تواند انعطاف‏پذیری شرکای زنجیره تأمین بالقوه را تخمین زده و به صورت سنجیده عمل نماید. هدف از طرح این مسئله، انتخاب تأمین‏کنندگان با انعطاف‌پذیری بالاتر و قیمت بهتر، کاهش هزینه‏ها و در نهایت افزایش سود مورد انتظار می باشد. لازم به ذکر است میزان تخفیف پیشنهاد شده توسط تأمین‏کنندگان در فرآیند انتخاب و تخصیص سفارش به آن‏ها نقش کلیدی دارد.. این مدل به صورت یک مسئله دو هدفه تحت شرایط زمان و حجم تقاضای احتمالی مدل‏سازی شده است. با توجه به اینکه مسئله مورد نظر جزء مسائل NP-hard به شمار می‏آید، الگوریتمهای فراابتکاری جهت حل مدل به کار گرفته شده است و در نهایت الگوریتم ژنتیک رتبه بندی غلبه نشده (NSGA-II) و الگوریتم ژنتیک مرتب سازی غلبه نشده (NRGA) با هم مقایسه شده‌اند.

صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بین المللی مهندسی صنایع و مدیریت تولید می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق