جستجو در مقالات منتشر شده


4 نتیجه برای تورم

، ، ،
جلد 20، شماره 4 - ( 12-1388 )
چکیده

این مقاله به بررسی اثر تورم بر مدل EPQ برای اقلام فسادپذیر و با فرض خرابی تصادفی ماشین و دوره تعمیر ثابت، می‌پردازد. نرخ تقاضا تابعی از تورم فرض شده و با افزایش تورم، تقاضا نیز افزایش می­یابد. هدف مدل، تعیین دوره زمانی بهینه تولید در سیستم تولید- موجودی می‌باشد به طوریکه مجموع ارزش فعلی کلیه هزینه‌ها شامل هزینه نگهداری موجودی، هزینه اقلام فاسد شده، هزینه راه­اندازی، هزینه تشخیص و تعمیر خرابی ماشین و هزینه فروش از دست رفته، در واحد زمان با در نظر گرفتن نرخ تورم در یک افق برنامه‌ریزی محدود، حداقل شود. با توجه به پیچیدگی مدل و استفاده از روابط تقریبی سری تیلور برای عبارات نمائی، در نهایت رابطه‌ای برای محاسبه تقریبی دوره زمانی بهینه تولید بدست آمده است و اثرات تورم، فساد اقلام، خرابی ماشین و ... بر دوره بهینه تولید به کمک تجزیه و تحلیل عددی مطالعه شده است.
، ، ،
جلد 21، شماره 4 - ( 11-1389 )
چکیده

 

در این مقاله ارزیابی و انتخاب تکنولوژی­های پیشرفته تولید مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور مدلی ترکیبی که شامل دو مرحله بوده و هم معیارهای اقتصادی و هم معیارهای استراتژیکی را در ارزیابی لحاظ می کند، ارائه کرده ایم. درمرحله اول، با توجه به محدودیت ها و ویژگی های هر طرح و با استفاده از برنامه ریزی خطی با محدودیت های احتمالی، مقادیرتولید، سطوح موجودی و کمبود برای هر طرح بدست آمده و براساس آنها ارزش فعلی بهینه هر طرح محاسبه می شود. در مرحله دوم مقادیر ارزش فعلی طرح ها (که در مرحله نخست بدست آمده است) به عنوان معیار اقتصادی و همچنین اهدف استراتژیکی که از انتخاب طرح ها مورد نظر است، به عنوان معیارهای استراتژیک ، در نظر گرفته می شود. سپس با استفاده از رویکرد تصمیم گیری چند معیاره فازی، طرح ها بر اساس امتیازاتی که در قبال هر یک از معیارهای استراتژیک و همچنین معیار اقتصادی کسب کرده اند، رتبه بندی شده و بهترین طرح انتخاب می شود. در پایان نیز با ذکر یک مثال عددی نحوه استفاده از مدل تشریح شده است .


، ، ،
جلد 22، شماره 2 - ( 6-1390 )
چکیده

از جمله فرض های مدل مقدار اقتصادی تولید1، عدم تولید قطعات معیوب در حین عملیات تولیدی و نیز عدم توجه به تورم2 و ارزش زمانی پول3 می باشد. اما مطالعات صورت گرفته نشان می دهد که در نظر گرفتن تولید قطعات معیوب در مدل های تعیین اندازه دسته تولید و یا وارد کردن موضوع تورم و ارزش زمانی پول در آنها، منجر به تغییر مقدار بهینه دسته تولید می شود. بنابراین، در سیستم های تولیدی با تولید قطعات معیوب، توجه به این دو عامل به منظور تعیین اندازه‌ی دسته‌ی تولید لازم می باشد. این مقاله به بررسی اثر ارزش زمانی پول در مدل مقدار تولید اقتصادی با وجود دوباره کاری پرداخته است. به دلیل پیچیدگی تابع هزینه، یافتن جواب بهینه به سادگی امکان پذیر نیست؛ لذا در این مقاله از الگوریتمی مبتنی بر ترکیب دو روش جستجوی شتابدار و دیکوتوماس به منظور حل مسئله استفاده شده و اثر تورم و ارزش زمانی پول با استفاده از مقادیر عددی مورد بررسی قرار گرفته است. در نهایت تحلیل حساسیت بر اساس پارامترهای نرخ بهره، نرخ تورم و نرخ توأم انجام شده است. محاسبات عددی نشان می دهد که عدم توجه به تورم و ارزش زمانی پول باعث خطای نسبتاً زیادی در هزینه می شود


دکتر وحید خداکرمی، بهمن اسمعیل نژاد، سلمان اسمعیل نژاد آقابابائی حقی، فرشاد حقی،
جلد 26، شماره 4 - ( 12-1394 )
چکیده

مدلِ مقدار اقتصادیِ تولید یکی از مشهورترین مدلهای کنترل موجودی است. در مدلهای تولید اقتصادی، امکان تولید قطعات معیوب وجود دارد، که در نظر نگرفتن این امر، موجب می شود هزینه های احتسابی، غیر واقعی جلوه کنند. ضمناٌ وجود تورم و ارزش زمانی پول در مدل‌های اقتصادی، اختلاف قابل توجهی در محاسبات هزینه ایجاد می کند. در این مقاله تولید قطعات معیوب در حالت چندمحصولی با در نظر گرفتن تورم و ارزش زمانی پول، مورد بررسی قرار می گیرد. در نظر گرفتن حالت چندمحصولی در این مباحث یک تحلیل جدید می باشد، که تاکنون انجام نشده است. مطالعات در این زمینه نشان می دهد که وارد کردن موضوع تورم و ارزش زمانی پول در مدیریت و کنترل موجودی، منجر به تغییر دسته تولید بهینه خواهد شد. بدلیل آنکه پیدا کردن سیکل بهینه با روش مشتق گیری، مشکل است، از ترکیب دو الگوریتم جستجوی شتابدار و دیکوتوماس در تعیین نقطه بهینه استفاده می شود. در نهایت تحلیل حساسیت براساس پارامترهای نرخ بهره، نرخ تورم و نرخ توأم انجام شده است. نتایج نشان می دهد که در نظر نگرفتن تورم و نرخ بهره باعث خطا در محاسبه ی هزینه می شود.



صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بین المللی مهندسی صنایع و مدیریت تولید می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق