جستجو در مقالات منتشر شده


5 نتیجه برای جستجوی محلی

، ، ،
جلد 22، شماره 2 - ( 6-1390 )
چکیده

  در این مقاله یک مدل برنامه ریزی عدد صحیح غیر خطی جدید را برای مسئله تشکیل سلول پویا در سیستم تولید سلولی ارائه می شود. تفاوت بین این مدل و دیگر مدل هایی که پیشتر توسعه یافته اند، در پیاده سازی ایده «جریان مواد بیشتر در فاصله کوتاه تر» در شکل گیری سلول ها است. مدل ارائه شده NP-hard است، یک رهیافت نوین به نام « جستجوی محلی تعبیه شده در شاخه و برش » برای حل آن توسعه داده شده است. نتایج محاسباتی به دست آمده از حل مسائل مختلف، سرعت و کارایی « جستجوی محلی تعبیه شده در شاخه و برش » را در مقایسه با « شاخه و برش استاندارد » نشان می دهد.


احمد جعفرزاده افشاری، محمدرضا امین ناصری،
جلد 24، شماره 1 - ( 3-1392 )
چکیده

افزودن پیچیدگیها و انعطاف پذیریهای موجود در سامانه های تولید واقعی به مفروضات مدلهای کلاسیک زمان بندی، گرچه منجر به افزایش قابل توجه پیچیدگی مسائل می گردد، اما به دلیل بهبود چشمگیری که در عملکرد این سامانه ها ایجاد می کند، از دو جنبه نظری و کاربردی حائز اهمیت است. در این پژوهش سه فرض اصلی مساله زمان بندی استقرار کارگاهی مورد بازنگری قرار گرفته که حاصل آن مدلی است با سه نوع انعطاف و قابل انطباق با بسیاری از محیطهای تولید واقعی؛ انعطاف در توالی، انعطاف در ماشین و انعطاف در زمان عملیات. پس از تعریف مساله و بیان آن در قالب یک مدل ریاضی، یک روش حل کارا مبتنی بر جستجوگر محلی ژنتیک برای آن توسعه داده شده است. به این منظور ابتدا عملگرها و رویه های ویژه ای، منطبق با مختصات مساله، شامل ایجاد جمعیت اولیه، تقاطع و جهش برای الگوریتم ژنتیک طراحی شده اند. سپس یک تابع جستجوگر محلی بدیع با هدف ارتقا توان جستجوی الگوریتم ژنتیک توسعه یافته و با آن تلفیق شده است. در بخش نتایج عددی، کارآمدی الگوریتم پیشنهادی در یافتن جوابهای بهینه و نزدیک به بهینه با حل تعدادی مساله نمونه که با افزودن قابلیت انعطاف در زمان عملیات به مسائل موجود در ادبیات به دست آمده اند، نشان داده شده است.
نسیم نهاوندی، علیرضا مداحی، الیپس مسیحی،
جلد 24، شماره 1 - ( 3-1392 )
چکیده

مسئله چیدمان پویای تسهیلات عبارت است از یافتن استقرار دپارتمان­ها در سطح کارخانه برای دوره­های زمانی مختلف به­طوری که موقعیت دپارتمان­ها از یک دوره به دوره دیگر می­تواند تغییر کند. به طور سنتی این مسئله بر اساس کمینه کردن مجموع هزینه حمل و نقل میان دپارتمان‌ها ساختار یافته است. در حالی که اهداف و عوامل دیگری می‌توانند در طراحی چیدمان دخیل باشند. در این مقاله مسئله چیدمان پویای تسهیلات با دو تابع هدف کمینه کردن مجموع هزینه حمل و نقل و بیشینه نمودن مجموع رابطه فعالیت‌ها مدلسازی شده است. حل این مسئله به وسیله یک الگوریتم پیوندی جستجوی محلی و شبیه‌سازی تبرید انجام می‌گردد. الگوریتم پیشنهادی توانایی بالایی در تولید جواب‌های پارتو دارد، به طوریکه هر دو ویژگی همگرایی و تنوع در کیفیت جواب‌های بدست آمده مشهود می‌باشد.


آقای روح الله جوادی هدایت آباد، دکتر مریم حسن زاده،
جلد 26، شماره 2 - ( 6-1394 )
چکیده

حل مسائل پیچیده با فضای جستجوی بزرگ، همواره یکی از چالش های محققان برای رسیدن به پاسخ های بهینه بوده و هست. اما از آنجایی که به دست آوردن راه حل بهینه با استفاده از روش های دقیق و غیرهوشمند، بسیار مشکل است، اغلب رویکردها در سال های اخیر بر روی روش های تقریبی و فراابتکاری معطوف شده است. در این مقاله، روش جدیدی در ترکیب الگوریتم های فراابتکاری برای حل مسئله زمان بندی کار کارگاهی انعطاف‌پذیر در شرایط چندهدفی ارائه شده است. این مسئله که نوع تعمیم یافته مسئله کلاسیک زمان بندی کار کارگاهی است، جزء مسائل NP-hard محسوب می شود. معمولاً در خصوص استفاده از روش های جستجوی محلی، دغدغه اصلی برای رسیدن به بهینه سراسری، انتخاب نقاط شروع مناسب است. لذا در این مقاله الگوریتم ژنتیک توسعه یافته ای با تکیه بر پارامتر جدید همسایگی ارائه شده است که خروجی آن شناسایی چند خوشه در اطراف نواحی برازنده تر است. بهترین راه حل هر خوشه، نماینده مناسبی برای نقطه شروع در روش های جستجوی محلی به شمار می آید. بهینه سراسری نیز از مقایسه نتایج این جستجوهای محلی به دست می آید. نتایج محاسباتی بر روی نمونه مسائل معروف نشان می دهد که راه حل های بهینه سریع تر و مطمئن تر از سایر روش ها به دست آمده است.


خانم محبوبه پیمانکار، دکتر محمد رنجبر، آقای مهدی لطفی،
جلد 27، شماره 3 - ( 9-1395 )
چکیده

با توجه به نقش و اهمیت چیدمان تسلیحات دفاعی دریایی در صحنه نبرد و نحوه تخصیص تسلیحات موجود به تهدیدهای مهاجم، استفاده از مدل‌های ریاضی و بهینه‌سازی در این‌گونه مسائل ضروری است. در این مقاله یک مدل برنامه‌ریزی غیرخطی مختلط عدد صحیح برای مسأله چیدمان حامل‌های جنگی و تخصیص سلاحهای آن‌ها به تهدیدها با هدف وارد کردن بیشترین تخریب به تهدیدها ارائه می‌شود. از آنجایی که حل دقیق مدل ارائه شده با استفاده از نرم‌افزارهای موجود در زمینه تحقیق در عملیات امکان‌پذیر نیست، روش-های جستجوی محلیِ بیشترین بهبود، سریع‌ترین بهبود و روش فرا ابتکاریِ جستجوی ممنوعه برای این مسأله طراحی شده‌است. نتایج به دست آمده از این روش‌ها با روش شمارش کامل مقایسه شده و مشخص می‌شود، روش جستجوی ممنوعه کارایی بیشتری نسبت به سایر روش‌های پیشنهادی دارد.



صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بین المللی مهندسی صنایع و مدیریت تولید می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق