جستجو در مقالات منتشر شده


3 نتیجه برای شبکه صف

دکتر سیامک نوری، آقای سعید یعقوبی،
جلد 23، شماره 4 - ( 12-1391 )
چکیده

در این مقاله ، شبکه های پرت پویا با چندین خدمت دهنده به صورت یک شبکه صف درنظر گرفته شده است، به طوری که پروژه های ورودی کاملاً مشابه بوده و طبق فرآیند پوآسون وارد سازمان می شوند. فعالیتها به طور مستقل از هم و با توزیع نمایی در ایستگاه کاری متناظر خود و فقط توسط یک خدمت دهنده از میان چندین خدمت دهنده موجود و با نظم اولین ورودی، اولین سرویس انجام می شوند. همچنین هر پروژه یک هزینه جریمه ای برحسب زمان تکمیل واقعی پروژه و زمان متعهد شده توسط مجری پروژه، به خود اختصاص می دهد. در این پژوهش، برای بدست آوردن زمان ثابت موعد مقرر در شبکه های پرت پویا با چندین خدمت دهنده، ابتدا شبکه صف را به یک شبکه احتمالی تبدیل نموده و با ایجاد یک مدل مارکوفی مناسب که دارای حالات محدود و زمان پیوسته می باشد، معادله دیفرانسیلی سیستم تشکیل می گردد که در نتیجه می توان تابع توزیع زمان تکمیل هر پروژه را بدست آورد. درنهایت با بهره گیری از یک تابع جریمه خطی و حداقل کردن میانگین هزینه های کلی هر پروژه، موعد مقرر برای تحویل پروژه ها بدست می آید.
سیامک نوری، سعید یعقوبی،
جلد 24، شماره 3 - ( 9-1392 )
چکیده

در این نوشتار، شبکه های پرت پویا با ظرفیت محدود در اجرای همزمان پروژه ها در چارچوب شبکه صف بیان شده است. در این پژوهش، فرض شده است که ظرفیت سیستم برای اجرای همزمان پروژه ها محدود می باشد و نیز پروژه های ورودی کاملاً مشابه بوده و طبق فرآیند پوآسون وارد سازمان می شوند. در هر ایستگاه کاری فقط یک خدمت دهنده مستقر بوده و نیز نظم حاکم بر صفها، اولین ورودی، اولین سرویس می باشد. هر فعالیت به طور مستقل و با توزیع نمایی در ایستگاه کاری متناظر خود اجراء می شود. برای بدست آوردن میانگین زمان تکمیل پروژه در شبکه های پرت پویا با ظرفیت محدود، ابتدا شبکه صف را به شبکه احتمالی تبدیل نموده و سپس با ایجاد یک مدل مارکوفی مناسب که دارای حالات محدود و زمان پیوسته می باشد، معادله دیفرانسیلی سیستم تشکیل می گردد. در نهایت با بهره گیری از قانون لیتل، میانگین زمان تکمیل پروژه بدست می آید.
مریم رادمان، کورش عشقی،
جلد 28، شماره 2 - ( 6-1396 )
چکیده

یکی از مهم‌ترین برنامه‌های استراتژیک نظام سلامت هر کشور، طراحی مناسب سیستم درمانی است. در این پژوهش مسئله توسعه و احداث مراکز درمانی چند‌خدمتی با وجود تقاضا و مدت زمان خدمت‌رسانی احتمالی بررسی می‌شود. به این منظور خدمات ارائه شده توسط مراکز به دو دسته خدمات عادی و اورژانسی تقسیم‌بندی شده و فرض استفاده از چند نوع خدمت در هر بار مراجعه بیماران با تشکیل شبکه صف در مراکز درمانی لحاظ شده‌است. همچنین ترجیح بیماران برای مراجعه به مراکز درمانی با توجه به زمان سفر بیماران به این مراکز که بیانگر میزان دسترسی آنان است، اندازه‌گیری شده‌است. هدف مدل عدد صحیح مختلط ارائه‌شده، کمینه‌سازی زمان‌های سفر بیماران بین مناطق تقاضا و مراکز درمانی برای خدمات اورژانسی، زمان‌های سفر بین مراکز درمانی برای هر دو دسته خدمات و مجموع نرخ‌های مراجعه‌ی بیش از استاندارد تعیین‌شده برای خدمات است. برای حل ابعاد متوسط و بزرگ مدل، یک الگوریتم ابتکاری طراحی ‌شده‌است. بر پایه نتایج به‌دست‌آمده، الگوریتم ابتکاری دارای عملکرد قابل‌قبولی برای حل مدل ارایه‌شده است. با استفاده از نتایج مدل پیشنهادی می‌توان الگو و نرخ‌های مراجعه بیماران به خدمات درمانی را پیش‌بینی و در مکان‌یابی مناسب خدمات درمانی با تعداد مناسب خدمت‌دهنده به‌کار برد.

صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بین المللی مهندسی صنایع و مدیریت تولید می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق