جستجو در مقالات منتشر شده


3 نتیجه برای شبیه‌سازی فازی

، ، ،
جلد 21، شماره 3 - ( 7-1389 )
چکیده

با توجه به وجود ابهام در فرآیند مالی پروژه­ها، مفاهیم فازی مبنای این مقاله را به خود اختصاص داده است و از برنامه­ریزی شانس و روش شبیه­سازی آنیلینگ به عنوان وسیله­ای جهت تعیین ارزش خالص فعلی3 چند پروژه و درنهایت انتخاب اقتصادی­ترین آنها بهره گرفته شده است. در این مقاله، هزینه­های سرمایه­گذاری و فرآیند مالی خالص سالیانه به صورت فازی براساس مقدار اعتبار4 درنظر گرفته شد. مدل با استفاده از شبیه­سازی آنیلینگ حل و سپس جهت اعتبارسنجی با نتایج حاصل از شبیه­سازی فازی براساس الگوریتم ژنتیک و روش شاخه و حد مقایسه گردید. نتایج نشان­دهنده این موضوع است که الگوریتم ژنتیک در ابعاد کوچک در مقایسه با شبیه­سازی آنیلینگ، دارای خطای کمتر و نتیجه بهتری است.لازم بذکر است که تمامی الگوریتم­ها (شبیه‌سازی فازی و آنیلینگ) با استفاده از نرم­افزار MTLAB R2009a در کامپیوتر شخصی با، 2.66GHz  نوشته شده­اند


حسن حسینی نسب ، محسن شاه محمدی ، علی اکبر قاسمی گجوان ،
جلد 22، شماره 4 - ( 12-1390 )
چکیده

مسئله چیدمان پویای تسهیلات، شاخه­ای از مسائل چیدمان تسهیلات است که در آن مقدار جریان مواد در دوره­های مختلف زمانی در طول افق برنامه­ریزی، ثابت نبوده و با تغییرات همراه است. غالب مطالعات صورت گرفته در این زمینه، با فرض معلوم و قطعی بودن اطلاعات جریان در     دوره­های مختلف زمانی، همراه بوده­اند. حال آنکه در محیط­های کسب و کار امروزی که پویایی و عدم قطعیت، دو جزء لاینفک آنهاست، این فرض چندان منطقی به نظر نمی­رسد. در این مقاله مسئله چیدمان پویای تسهیلات، در شرایط وجود ابهام در اطلاعات جریان، مورد مطالعه قرار گرفته است. در این راستا، حجم تقاضای محصولات (و به تبع آن حجم جریان مواد) در قالب اعداد فازی، با توابع عضویت متفاوت، تعریف شده­اند. مدل­سازی مسئله در چارچوب برنامه­ریزی فازی و در قالب سه مدل ارزش انتظاری، برنامه­ریزی با قید احتمالی و برنامه­ریزی بر مبنای شانس، انجام شده و برای حل مدل­ها، یک الگوریتم هوشمند ترکیبی ارائه شده است. در پایان با ذکر یک مثال عددی، کارایی الگوریتم در حل مدل­های فازی مسئله چیدمان پویای تسهیلات، مورد بررسی قرار گرفته است.


کامران شهانقی، علی علیرضایی،
جلد 23، شماره 4 - ( 12-1391 )
چکیده

چکیده در حال حاضر با توجه به افزایش سرمایه گذاری در پروژه های بزرگ توسط بخش خصوصی و اجرای بسیاری از طرحها با روشهایی نظیر طراحی، ساخت و تامین مالی برنامه ریزی تامین منابع مالی دارای اهمیت فراوان شده است. در این مقاله تلاش می‌شود با توجه به عدم قطعیتها در زمان و هزینه فعالیتهای مختلف یک پروژه، برنامه‌ریزی منابع مالی به صورت وام طوری صورت گیرد تا هزینه تامین مالی یک طرح کمترین مقدار شود. برآورد‌ زمان و هزینه در این مدل، با استفاده از متغیرهای فازی احتمالی، صورت ‌می‌گیرد، همچنین یک نمونه از اجرای پروژه طراحی و ساخت نیروگاه آبی که با توجه به شرایط طراحی و اجرای خاص ذاتا دارای رخداد‌هایی با زمان و هزینه غیرقطعی می‌باشد، به تفکیک بخشهای مهندسی، تامین و نصب، در یک فضای احتمالی فازی مدل شده است و سپس بر اساس روش ارزش انتظاری و روش بیشترین شانس با در نظر گرفتن، محدودیت زمان کل اجرای طرح و محدودیت پیشنیازی فعالیتها مدل‌سازی و حل شده است. جواب بهینه در این روش بر اساس ترکیب شبیه سازیهای تصادفی و فازی و مفهوم اعتبار با استفاده از الگوریتم ژنتیک می باشد.

صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بین المللی مهندسی صنایع و مدیریت تولید می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق