جستجو در مقالات منتشر شده


4 نتیجه برای نمودارهای کنترل

، ،
جلد 19، شماره 1 - ( 1-1387 )
چکیده

  نمودارهای کنترل شوهارت، از مهمترین ابزار کنترل فرایند آماری است که از طریق ترسیم مقادیر آماره نمونه‏ای مربوط به ویژگی‏ کیفیتی مورد نظر در طول زمان بمنظور تشخیص انحرافات با دلیلی که کیفیت خروجی فرایند را تحت تاثیر قرار می‏دهد بکار گرفته می‏شوند. نمودارهای X و MR یکی از انواع نمودارهای کنترل تک متغیره برای پایش میانگین و پراکندگی مشخصه‏های کیفیتی متغیر محسوب می‏شوند که هرگاه نمونه تنها شامل یک محصول ‏باشد مورد استفاده واقع می‏شوند. عملکرد ضعیف نمودار X هنگام مواجهه با مشاهدات غیر نرمال و وجود خود همبستگی در نمودار MR ، به عقیده بسیاری از محققین اثر بخشی این نمودارها را مورد تردید قرار داده است. از سوی دیگر با رواج بکارگیری متدولوژی بهبود کیفیت شش سیگما بویژه در صنایع تولیدی، ضرورت تشخیص کاهش در پراکندگی متغیر تحت بررسی بیش از پیش احساس می‏شود که متاسفانه نمودار MR از این قابلیت برخوردار نیست. این مقاله بر پایه استفاده از منظق فازی، یک روش ساده برای ارزیابی وضعیت میانگین و پراکندگی متغیر مورد بررسی ارایه می‏کند که ضمن مرتفع نمودن معایب فوق‏الذکر، می‏تواند الگوهای غیر عادی موجود در یک فرایند را نیز تشخیص دهد. رویکرد کنترل فرایند بر مبنای بکارگیری یک سیستم خبره فازی در مقایسه با روشهای سنتی، در ارزیابی وضعیت مقادیر انفرادی، برتری‏های قابل توجهی حاصل نموده است. عملکرد نمودار کنترل فازی برای شناسایی رفتارهای غیر عادی فرایند در قیاس با نمودار X و MR با استفاده از داده‏های حاصل از شبیه سازی مورد بررسی و مطالعه قرار گرفته و مزایای روش جدید تشریح گردیده است.


عباس سقایی، ، مسرت نعمت، ،
جلد 22، شماره 1 - ( 3-1390 )
چکیده

کاربرد روش های کنترل کیفیت آماری در بخش بهداشت و درمان، روز به روز در حال گسترش است. در کاربردهای متداول کنترل فرآیند آماری، کیفیت فرآیند یا محصول توسط رابطه بین دو یا چند متغیر بیان می شود. این دسته از مسائل در قالب مفهومی به نام "پروفایل" مورد بررسی قرار می گیرند و نقش مهمی در فرآیند کنترل آماری ایفا     می­کنند. با وجود استفاده موردی موفق از روش پایش پروفایل ها در صنعت، این روش تاکنون در بهداشت و درمان برای پایش بیماری ها مورد استفاده قرار نگرفته است. در این مقاله، پایش پروفایل، در دو فاز I و II ، بر روی تست عملکرد ریه یک بیمار انجام گرفت. از    مدل­های پروفایل، رگرسیون چند جمله ای برای این مطالعه مناسب تشخیص داده شد و از بین روش های موجود در پایش پروفایل های چند جمله ای ، روش آماره F در فاز I، و روش چند جمله ای های متعامد در فاز II ، انتخاب شدند. اجرای یک مطالعه موردی واقعی نشان داد که این روش در بهبود بهداشت و درمان نیز مناسب و کارامد است.


منوچهر خردمند نیا ، فاطمه سلیمانی، مژگان علیرضائی،
جلد 25، شماره 3 - ( 9-1393 )
چکیده

هنگامی‌که در یک نمودار کنترل فرایند آماری چندمتغیره هشدار خروج از کنترل ظاهر می­شود یک سؤال طبیعی این است که کدام متغیر یا متغیرها این وضعیت را بوجود آورده­اند؟ در واقع وضعیت خروج از کنترل فقط می‌تواند مربوط به یکی از متغیرها باشد و معقول نیست که وضعیت خروج از کنترل به همه متغیرها نسبت داده شود. در متون کنترل کیفیت آماری روش های مختلفی برای پاسخ به این سؤال پیشنهاد شده است. در مقاله حاضر روشی معرفی می­شود که درآن آماره کنترل ماکسیمم قدرمطلق متغیرهای تواماً استاندارد شده می­باشد. اهمیت روش پیشنهادی، سادگی آن در مقایسه با روش­های مشابه پیشنهادی موجود در متون کنترل فرایندهای چندمتغیره آماری می باشد
دکتر مجید نوجوان، مهندس مسعود علیشاهی،
جلد 27، شماره 2 - ( 6-1395 )
چکیده

نمودار ناپارامتری رتبه علامت‌دار یکی از نمودارهایی است که از آن برای کنترل مرکزیت فرآیندهایی با توزیع نامعلوم یا غیرنرمال استفاده می‌شود. در این مقاله تأثیر خطای اندازه‌گیری با مدل جمع‏ پذیر خطی بر روی عملکرد نمودار رتبه علامت‌دار بررسی شده است. برای این کار یک برنامه‌ی شبیه‌سازی تهیه شده که متوسط طول دنباله‌ی نمودار رتبه علامت‌دار را به ازای سه توزیع متفاوت و در دوحالت آگاهی یا عدم آگاهی از وجود خطای اندازه‏ گیری محاسبه می‏کند. نتایج حاصل از شبیه‏ سازی نشان می‌دهد که عملکرد نمودار رتبه علامت‌دار تحت تأثیر خطای اندازه‏ گیری تضعیف می‌شود. همچنین تأثیر استفاده از افزایش تعداد دفعات اندازه‌گیری بر کاهش تأثیر خطای اندازه‏ گیری نیز بررسی شده است. نتایج نشان می‏دهد که اگر چه استفاده از این روش در حالت آگاهی از وجود خطای اندازه گیری بر عملکرد نمودار اثر مثبت دارد، ولی در صورت عدم آگاهی از وجود خطا، این روش عملکرد نمودار رتبه علامت‌دار را تضعیف می‏کند.



صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بین المللی مهندسی صنایع و مدیریت تولید می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق