|
|
|
|
معرفی واحد |
|
|
| تاریخ ارسال: 1401/5/14 | |
|
|
علم تغذیه:
نیاز انسان به خوراک یکی از احتیاجات ذاتی یا فیزیولوژیک است که مهمترین عامل بقای زندگی و طول عمر میباشد. احتیاج به خوراک دائم است و ارگانیسم را مجبور میکند تا برای بدست آوردن خوراک و رفع گرسنگی کوشش کند. تغذیه صحیح رشد را میسر میسازد، به تندرستی و طول عمر میانجامد و با تأثیر بر روی مغز و روان سبب رشد فکری میگردد. تغذیه از بسیاری جهات بر سلامتی تاثیر می گذارد. عدم تعادل مواد مغذی در بدن، چه کمبود و چه مصرف بیش از حد، بر سلامت فرد اثر گذاشته و عملکرد طبیعی بدن را مختل مینماید. به عبارت دیگر علم تغذیه یک علم چند بعدی است که شامل اطلاعات جامع و گستردهای در زمینه بیوشیمی، بیولوژی، جامعهشناسی، روان شناسی، بهداشت و شیمی موادغذایی میباشد.
|
|
تغذیه دروه دانشجویی:
با توجه به اینکه این گروه، درگیر کار فکری بیشتر و فعالیتهایی مانند شرکت در مسابقات ورزشی، کوهنوردی و غیره هستند از اهمیت بیشتری برخوردار است. به همین خاطر اداره تغذیه دانشگاه علم و صنعت سعی بر این دارد علاوه بر ارتقای تجهیزات سخت افزاری جهت بالا بردن کیفیت غذا؛ بر اساس نیاز های جسمی و فکری دانشجویان نیز برنامه ریزی نموده تا این عزیزان بتوانند مواد مغذی مورد نیاز خود را دریافت نمایند و همچنین میداند که دوران دانشجویی زمان بسیار مناسبی برای آموزش تغذیه و اهمیت آن در سلامت است. امید میرود با راهنمایی و مشاوره که توسط کارشناس این اداره ارایه میگردد دانشجویان محترم دانش تغذیهای بهتری نسبت به نسل قبل بدست بیاورند و اهمیت تغذیه در دورانهای زندگی و نقش آن در ارتقای هوش و توانمندی جسمی و ذهنی و مسئولیت مشترک همگانی برای ارتقای سلامت را به دیگران نیز انعکاس دهند.
|
|
اهم فعالیتهای اداره امور تغذیه :
۱-فعالیتهای تغذیه ای :
الف ) ارائه غذای گرم :
ارائه ناهار و شام دانشجویی
ارائه ناهار به کارمندان و اساتید
ارائه ناهار و شام به مراسم، میهمانیها، اردوها و المپیادهای ورزشی
ب) ارائه یارانه نقدی معوض شام :
ج) ارائه سبد غذایی :
همه ساله برای کلیه دانشجویان در نیمسال اول و دوم اداره امور تغذیه اقدام به توزیع سبد غذایی مینماید که از طریق اطلاعیه های نصب شده در تابـــلو اعلانات در غذاخوریها و خوابگاهها و وب سایت معاونت دانشجویی و سامانه خدمات الکترونیکی معاونت و اتوماسیون دانشجویی زمان و نحوه توزیع آن به اطلاع دانشجویان عزیز میرسد.
۲- فعالیتهای اداری :
فعال سازی کارت یکپارچه دانشجویی و تغذیه، مکاتبات اداری، تنظیم قراردادهای تغذیه، تنظیم درخواست خرید کالا، تهیه و تنظیم آمار و هفتگی رزرو غذایی دانشجویان خوابگاهی و غیرخوابگاهی، ثبتنام دانشجویان جدیدالورود، تهیه و تنظیم برنامه غذایی هفتگی، اطلاعات ماهانه و فصلی دانشجویان، اقدام لازم درخصوص انتخاب، سفارش، تحویل و نگهداری مواد غذایی خام، تدوین برنامههای مربوط به هماهنگ سازی امور تغذیه به منظور جلوگیری ازکمبودها و نارساییهای موجود انجام امور مربوط به فروش ژتون غذایی دانشجویان، ارتقاء سیستم اتوماسیون تغذیه دانشجویان، اقدامات لازم در جهت جذب اقلام سهمیهای و یارانهای از مراجع ذیربط
۳-فعالیتهای پژوهشی وتحقیقاتی:
۱ ) مطالعه و ارزشیابی غذاها و خوراکیها
۲) مطالعه و جمعآوری اطلاعات در مورد وضع تغذیه دانشجویان.
۳) مطالعه و تدوین برنامههای مربوط به هماهنگ ساختن امور تغذیه به منظور جلوگیری از کمبودها و سایر اختلالات ناشی از سوء تغذیه.
۴) اهتمام در جهت کسب آخرین اطلاعات و مهارتهای شغلی در زمینه تغذیه.
۵) برنامه ریزی و اقدامات ضروری در جهت پیشگیری از بیماریهای ناشی از کمبود یا افزایش مصرف بی رویه مواد غذایی و بهبود وضع تغذیه با هدف ارتقاء کیفی و بهداشتی تغذیه تا بالاترین حد مطلوب.
۶) برنامه ریزی و نظارت بر پژوهشهایی که به منظور شناسایی عادات غذایی، مشکلات غذایی و تغذیهای، شیوع و پراکندگی سوء تغذیه، انواع و علل آن در جمعیت تحت پوشش صورت میگیرد.
۴- سایر فعالیت ها :
۱. تهیه و تنظیم برنامههای غذایی هفتگی، ماهانه و فصلی دانشجویان.
۲. اقدامات لازم در خصوص انتخاب، سفارش، تحویل و نگهداری مواد غذایی خام.
۳. انجام اقدامات مربوط به تهیه، نگهداری، پخت و توزیع غذا بر اساس اصول بهداشتی و رژیمهای غذایی با در نظر گرفتن شرایط
تغذیه دانشجویان و ضوابط ابلاغی از مراجع ذیربط.
۴. رسیدگی به بهداشت مواد غذایی و مشارکت در ارائه خط مشیهای لازم در زمینه تغذیه دانشجویان و خدمات غذایی.
۵. تدوین برنامههای مربوط به هماهنگ سازی امور تغذیه به منظور جلوگیری از کمبودها و نارساییهای موجود.
۶. ارائه آموزشهای لازم به کارکنان و کادر خدماتی شاغل در سلف سرویسها، به منظور آشنایی با اصول صحیح تغذیه دانشجویان
و تهیه کارت تندرستی و سلامت کارکنان شاغل.
۷. پیشنهاد و انجام آزمایشات لازم از مواد غذایی خام و پخته.
۸. ارائه نظرات مشورتی در زمینه امور تغذیه به واحدهای اجرایی ذیربط در تامین تغدیه دانشجویان.
۹. انجام نظرسنجی غذایی از دانشجویان به منظور پیش بینی در تنظیم برنامههای غذایی دانشجویان.
۱۰. تهیه و تنظیم آمار و اطلاعات هفتگی رزرو غذایی دانشجویان بومی و غیر بومی.
۱۱. ارائه گزارش و راهکارهای مناسب در جهت حل مشکلات تغذیهای دانشجویان.
۱۲. انجام بازدیدهای مستمر و غیر قابل پیش بینی از سلف سرویسها و مراکز توزیع غذای دانشجویان در خوابگاهها.
۱۳. انجام امور مربوط به فروش ژتون غذایی دانشجویان.
۱۴. رسیدگی به امور پخت و پز و توزیع نان مصرفی دانشجویان.
۱۵. ارتقاء سیستمهای اتوماسیون تغذیه دانشجویان.
۱۶. انجام مشاورههای تغذیه ای و ارائه رژیمهای درمانی و برنامه غذایی برای گروههای مختلف دانشجویان.
۱۷. اهتمام در جهت کسب آخرین اطلاعات و مهارتهای شغلی در زمینه تغذیه دانشجویان.
۱۸. مطالعه و ارزشیابی غذاها و خوراکیها و آشامیدنیها.
۱۹. مشارکت در تحقیقات علمی به منظور شناسایی عادات غذایی، مشکلات غذایی، شیوع و پراکندگی سوء تغذیه دانشجویان.
۲۰. اقدامات ضروری در جهت پیشگیری از بیماریهای ناشی از کمبود یا افزایش بی رویه مواد غذایی و بهبود وضع تغذیه دانشجویان با هدف ارتقاء کیفی و بهداشتی تغذیه.
۲۱. اقدامات لازم در جهت جذب اقلام سهمیهای و یارانهای از مراجع ذیربط.
|
|
|
دفعات مشاهده: 2222 بار | دفعات چاپ: 676 بار | دفعات ارسال به دیگران: 0 بار | 0 نظر |
|
|
|
|
|
|
|
|
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به دانشگاه علم و صنعت ایران می باشد .
نقل هرگونه مطلب با ذکر منبع بلامانع می باشد . |
|
|
|