همزمان با دهه فجر انقلاب اسلامی
مرکز تحقیقات فناوری نانو افتتاح شد
همزمان با دهه فجر انقلاب اسلامی و ایام با سعادت هفته وحدت، آیین گشایش مرکز تحقیقات فناوری نانو دانشگاه با حضور دبیر و مدیر دبیرخانه ستاد توسعه فناوری نانو کشور روز چهارشنبه 19 بهمنماه در دانشگاه برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، دکتر جبلعاملی(رییس دانشگاه)، موفقیت دانشگاه در زمینه طراحی، ساخت و پرتاب ماهواره ملی نوید علم و صنعت را یادآوری کرد و تبریک گفت. وی سپس به بیان وضعیت دانشگاهها در پذیرش ماموریتهای تحقیقاتی در دو دهه قبل پرداخت و گفت: 20سال پیش دانشگاهها از هر پروژه، قرارداد صنعتی و هر ماموریتی استقبال میکردند و نگران گذران خود بودند ولی اکنون شرایط جدیدی حاکم شده و دانشگاههای بزرگ در حوزه مرزهای دانش و تولید علم، در زمره برترینهای کشور هستند و در مسیر تولید علم و در راستای پیشرفت کشور، با ماموریت پیش می روند.
رییس دانشگاه همچنین به موفقیت دیگر دانشگاه اشاره کرد و افزود: حوزه دیگر که دستاورد بزرگی برای دانشگاههای بزرگ محسوب میشود این است که دانشگاهها در مسیر فناوری میدانند در چه زمینههایی کار کنند و چه زمینه هایی به مصلحتشان نیست که کار کنند. رییس دانشگاه تاکید کرد: اکنون که دیگر چالشهای مالی را پشت سر گذاشتهایم و در روزمره مشکلی نداریم باید به کارهای بزرگ بپردازیم.
دکتر جبلعاملی ابراز امیدواری کرد: دانشگاه بتواند از قابلیتهای فوقالعاده و سرمایههای ارزشمند اعضای هیات علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی به خوبی استفاده کند و با راهاندازی و افتتاح مرکز تحقیقات فناوری نانو، فعالیتهای پراکنده دانشگاه در این زمینه، مجتمع شده و با مدیریت واحد، به خوبی پیش رود.
پس از آن دکتر سرکار(دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو کشور) با عنوان«سیاستها، برنامهها و دستاوردهای نانو فناوری کشور» سخنرانی کرد. وی با ابراز خرسندی از حضور در دانشگاه علم و صنعت، آن را خاستگاه فناوری نانو توصیف کرد که از ابتدا تا امروز تلاش مستمری داشته و به برگزاری اولین همایش فناوری نانو در این دانشگاه اشاره کرد. وی با ذکر تاریخچهای از زمان تاسیس ستاد نانو در سال 2003 میلادی، به بیان برخی فعالیتهای این ستاد پرداخت و گفت یکی از مباحثی که در ستاد نانو به آن توجه داشتهایم ترویج نانو و سپس توسعه منابع انسانی بوده است و امروز نانو مرکز ثقل ترویج ما در صنعت است و از حیث توسعه منابع انسانی، به جرات میتوان گفت ایران جزو چند کشور برتر است.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو کشور، حوزههای «انرژی»، «سلامت»، «آب و محیط زیست» و «مواد» را چهار اولویت این ستاد برای اجرای پروژهها بیان کرد و تاکید کرد ستاد نانو برای این حوزهها، برنامه خاص دارد.
وی در گزارشی به ارتقای کمی و کیفی مقالات ایران در رتبهبندی جهانی اشاره کرد و افزود: در سال 2000 میلادی با 8 مقاله در سال رتبه پنجاه و نهم دنیا را در تعداد مقالات داشتیم که در پایان ، 2011 به 2857 مقاله ISI یعنی از سالی 8 مقاله به روزی 8 مقاله رسیدیم. 6/14 درصد مقالات ما در حوزه فناوری نانو است و در زمینه اولویتدهی به فناوری مقالات، رتبه 12 جهان را دارا هستیم. وی گفت: در زمینه کیفیت مقالات( H-index )، کشور ما رتبه 17 را دارد ولی در زمینه تثبت اختراع، فرهنگسازی نکردهایم و 39 درصد کل ثبت اختراعات کشور در زمینه فناوری نانو است.
پس از ان دکتر بیتاللهی(مسئول راهاندازی مرکز تحقیقات فناوری نانو) طی گزارش مجملی به تبیین عملکرد دانشگاه در حوزه فناوری نانو و برنامههای آن پرداخت.
وی افزایش تعداد مقالات، زمینهسازی برای ثبت اختراع بینالمللی، زمینهسازی برای انتقال و فروش دانش فنی به شرکتهای صنعتی، برگزاری سالانه کنفرانسهای ملی و بینالمللی معتبر و تدوین استانداردهای ملی و بینالمللی را از جمله برنامههای آتی مرکز تحقیقات فناوری نانو برشمرد.
در پایان این جلسه، با حضور مهمانان و هیات رییسه دانشگاه ساختمان مرکز تحقیقات نانو واقع در جنب سلف دانشجویی رسما افتتاح شد.
آلبوم تصاویر