دانشگاه علم و صنعت ایران- آخرین اخبار
ویژه نامه ی معرفی مرکز تحقیقات آفاق (بهداشت الکترومغناطیسی)

حذف تصاویر و رنگ‌ها

  AWT IMAGE

ویژه نامه ی معرفی مرکز تحقیقات آفاق (بهداشت الکترومغناطیسی)

  

  آزمایشگاه SAR وابسته به مرکز تحقیقات آفاق دانشگاه علم و صنعت ایران در حال حاضر مرجع اصلی بسیاری از تست های استاندارد در زمینه بهداشت الکترومغناطیسی و خصوصا اثرات امواج الکترومغناطیسی تلفن همراه بر مغز می باشد. این آزمایشگاه به سرعت جایگاه بین المللی خود را در منطقه آسیا تحکیم می بخشد.

 

  امروزه شهروندان با دستگاه های تشعشع گر امواج الکترومغناطیسی زیادی در محیط اشتغال و زندگی سر و کار دارند. از جمله این مولدهای امواج الکترومغناطیس تلفن‌های بی سیم، گوشی‌های تلفن همراه، فرستنده های رادیویی و تلویزیونی یا فرستنده های شرکت‌های تلفن همراه که در نزدیکی منازل مسکونی قرار دارند، می‌باشند.

  نصب روزافزون آنتن‌های BTS توسط شرکت‌های خدمات دهنده تلفن همراه و یا نصب آنتن‌های رادیو و تلویزیونی مختلف، نصب سیستم‌های ارسال داده بی سیم از جمله Wimax ، این ضرورت را متوجه مسئولین امر می‌نماید که پیوسته تشعشعات منتشره از این آنتن‌ها را اندازه گیری نموده و با استانداردهای مصوب مقایسه نمایند.

  همچنین سازمان‌هایی که به نوعی با امواج تشعشعی قوی سر و کار دارند مثل صدا و سیما، مراکز رادار و شرکت‌هایی که سیستم‌های فشار قوی دارند همچون نیروگاه‌ها، ذوب آهن، صنایع فولاد، مس و آلومینیم همگی نیازمند دفت در ایمن سازی محیط اشتغال کارگران از لحاظ میدان‌های مجود می‌باشند.

  انرژی الکترومغناطیسی ناشی از تشعشعات دستگاه های رادیوی توسط بافت‌های بدن قابل جذب بوده و در صورتی که مقدار آن از حدود معینی فراتر رود ممکن است موجب وارد آمدن صدمات جدی بر بافت‌های در معرض تشعشع شود. این مسئله در مورد کاربران دایمی این سیستم‌ها بسیار حادتر است.

  از این رو تعیین دقیق میدان‌های الکترومغناطیسی در محیط و حدود انرژی الکترومغناطیسی جذب شده مجاز در بافت‌های زنده و روش اندازه گیری نرخ جذب ویژه ( SAR ) کلیه دستگاه های رادیویی ثابت و متحرک و سایر سیستم‌های الکترومغناطیسی که ممکن است در مجاورت بدن انسان به کار گرفته شوند، ضرورت پیدا می‌کند.

  در این راستا مسئله بهداشت الکترومغناطیسی از اهمیت ویژه­ای برخوردار می‌شود. مسئله بهداشت الکترومغناطیسی شاخه­ای از دانش است که به بررسی میزان تشعشع مجاز و استانداردهای مربوط به سلامت شهروندان در محیط‌های مملو از امواج الکترومغناطیسی می‌پردازد. مرکز تحقیقات آفاق دانشگاه علم و صنعت ایران افتخار دارد که مطالعات و تحقیقات در این زمینه را انجام می‌دهد.

  در حال حاضر این مرکز به مدیریت پروفسور چلداوی اداره می‌شود و تعداد زیادی دانشجو در مقاطع مختلف در این مرکز مشغول به تحصیل بوده و تعدادی نیز فارغ‌التحصیل شده‌اند .

معرفی مرکز تحقیقات آفاق (بهداشت الکترومغناطیسی)

نشانی مطلب در وبگاه دانشگاه علم و صنعت ایران:
http://idea.iust.ac.ir/find-1.3346.25203.fa.html
برگشت به اصل مطلب