سومین همایش ملی توربین های گاز افتتاح شد
رییس سازمان صنایع هوایی: انجام کار در یک شبکه نوآوری، راهبرد اصلی در پروژه کلان موتور هواپیماست
با سخنرانی دکتر منطقی(رییس سازمان صنایع هوایی)، سومین همایش ملی توربین های گاز در دانشگاه علم و صنعت ایران افتتاح شد.
در مراسم افتتاحیه این همایش ملی که صبح امروز، سه شنبه سی ام اردیبهشت در سالن آمفی تئاتر دانشکده مهندسی مکانیک برگزار شد؛ دکتر برخورداری(رییس دانشگاه) به شرکت کنندگان در همایش، خیر مقدم گفت. وی گفت: برگزاری سومین همایش توربین های گاز در دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت ایران، خود نشان و دلیلی بر جایگاه ویژه این دانشگاه و دانشکده در زمینه توربین های گاز است و این در حالیست که دو همایش پیشین نیز توسط این دانشکده و در این دانشگاه برگزار شده است.
رییس دانشگاه با اشاره به سابقه فعال بودن کارگاهها و گرایش اساتید و دانشجویان این دانشگاه به کار عملی در کنار مباحث تئوری و آموزشی، افزود: امروز هم به نوعی ارث گذشته در این دانشگاه جریان دارد و به علت همین دیدگاه دانشکده مهندسی مکانیک در دیدگاه عملی و از جمله توربین های گازی، پیشرفت داشته و دارد.
دکتر برخورداری به دوره های تحول آموزش عالی کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی و نیز به تاسیس پژوهشکده توربین های گاز در دانشگاه علم و صنعت ایران، اشاره کرد و گفت: اکنون در جایگاهی هستیم که از مرحله تولید فناوری، عبور و به مرحله تبدیل فناوری به ثروت می رسیم و تاکید بر مراکز رشد و پارک های علم و فناوری است تا نتایج تحقیقات به محصول تبدیل شود و دستاوردهای عملی برای کشور داشته باشد. وی ابراز امیدواری کرد این همایش ملی، موجبات توسعه دانش و فناوری در زمینه مورد بحث همایش را فراهم آورد.
سخنران بعدی افتتاحیه، دکتر تقوی(رییس دانشکده مهندسی مکانیک و دبیر همایش) بود که گزارشی از روند برگزاری همایش ارایه کرد. وی با اشاره به محورهای اصلی سومین همایش ملی توربین های گاز، توضیح داد در طی دو روز برگزاری همایش، پنج نشست تخصصی برگزار می شود و نیز علی رغم تخصصی بودن موضوع همایش، استقبال خوبی همچون سالهای گذشته از سوی صنعت و دانشگاه به عمل آمده است. دبیر همایش افزود: از 120 مقاله دریافتی، 71 مقاله به صورت شفاهی و 15 مقاله در قالب پوستر ارایه می شود. همچنین در ارایه مقالات، بیشترین مشارکت از صنعت را شرکت توربوکمپرسور نفت و بیشترین مشارکت دانشگاهی را دانشگاه میزبان داشته است.
دکتر منتظری(عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مکانیک و رییس پژوهشکده توربین های گاز) سخنران بعدی افتتاحیه بود. وی با موضوع «پژوهشکده توربین های گاز؛ سابقه، اهداف و راهبردها» سخنرانی کرد و به توضیح پروژ های در دست انجام پژوهشکده توربین های گاز پرداخت.
رییس پژوهشکده توربین های گاز، این پژوهشکده را ایفا کننده نقش واسط بین آزمایشگاه های تحقیقاتی و قطب های علمی با صنایع و شرکت های دانش بنیان(R&D) دانست و اهداف کلان آن را نقش آفرینی موثر در تعریف و اجرای پروژه های کلان در حوزه توربین گاز و نقش آفرینی موثر در تجاری سازی فناوری و کار گروهی در این زمینه برشمرد و گفت: در این پژوهشکده 25 عضو هیات علمی همکاری دارند و 10 تز دکتری و 23 پایان نامه کارشناسی ارشد مرتبط در آن در حال اجراست.
دکتر منطقی(رییس سازمان صنایع هوایی و رییس ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی) سخنران کلیدی مراسم افتتاحیه بود که با موضوع «ایجاد شبکه دانشی و صنعتی، جهت طراحی و تولید موتورهای توربینی هوایی» سخنرانی کرد. وی تنوع گسترده فناوری؛ ضمنی بودن فناوری های به کار رفته؛ زمان طولانی اجرا و هزینه های بالای تحقیق و توسعه را از مولفه های بحث موتور هواپیما برشمرد و افزود: دنیا به این سمت رفته که اینگونه پروژه ها را در شبکه، تعریف کند به عبارتی راه اندازی شبکه و نهادهای فعال در امر همکاری بین بخشی با استفاده از ابرزارهای کمک مالی دولت.
دکتر منطقی توضیح داد: شبکه ها بر مبنای افق بلندمدت همکاری و تعاملات مکرر تشکیل می شود و ایجاد انگیزه علمی، اعتماد و برقراری مالکیت معنوی، داشتن ساختار و مدیریت متمرکز از عوامل موثر بر موفقیت آن است.
رییس سازمان صنایع هوایی، راهبرد اصلی در پروژه کلان موتور هواپیما را انجام کار در یک شبکه نوآوری دانست و افزود: تجربه شبکه سازی در این پروژه می تواند برای کشور، بسیار مفید باشد.
آخرین سخنران افتتاحیه، پروفسور Valery Geregorivich Nesterienko از دانشگاه هوایی مسکو بود که با موضوع «روش تبدیل موتورهای هوایی به زمینی» توضیحاتی ارایه کرد.
گفتنی است سومین همایش ملی توربین های گاز روزهای 30 و 31 اردیبهشت ماه 1393 توسط دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار می شود.