ایجاد گروه پنج دانشگاه صنعتی کشور (UT5)
گروه پنج دانشگاه صنعتی کشور شامل دانشگاه علم و صنعت ایران، صنعتی اصفهان، صنعتی امیرکبیر، صنعتی خواجهنصیرالدینطوسی و صنعتی شریف با عنوان اختصاری UT5 شروع به فعالیت نمود.
پنج دانشگاه عضو این گروه در نظر دارند با ایجاد این اتحادیه به همافزایی، ارتقا و توسعه همکاریهای هدفمند در حوزههای مختلف مهندسی و فناوری به ویژه در سطح بینالمللی و در اندازههای فراتر از گذشته از یک سو و از سوی دیگر تاثیرگذاری در سیاستگذاریها و تصمیمسازیهای مربوط به حوزه مهندسی و توسعه فناوری در سطح ملی و بینالمللی، با همافزایی قابلیتها و توانمندیهای یکدیگر و ظرفیتسازی علمی و تخصصی در دانشگاههای عضو بپردازند.
این گروه همچنین در سطح ملی سعی دارد با عملکرد هماهنگ دانشگاههای صنعتی عضو، به صورت ماموریتگرا و هدفمند و در راستای اسناد بالادستی حوزه علم و فناوری نظیر نقشه جامع علمی کشور و سند توسعه علم و فناوری و طرحهای کلان در حوزه آموزش عالی نظیر طرح ساماندهی آموزش عالی کشور نقش موثری ایفا نماید.
سند همکاری این 5 دانشگاه پس از برگزاری پنج جلسه میان معاونان بینالملل دانشگاهها با روسای هر دانشگاه و دریافت نظرات ایشان و سپس تصویب پیشنویس تهیه شده در هیات رییسه دانشگاههای عضو، در نهایت در تاریخ 9/9/1398 به امضای روسای این دانشگاهها رسید و این گروه رسما فعالیت خود را آغاز نمود.
در بخش چشم انداز و اهداف راهبردی در سند همکاری امضا شده آمده است: دانشگاههای عضو گروه UT5 به عنوان شرکای راهبردی در حوزه مهندسی اهداف مختلفی در زمینه تبیین طرحهای تحقیقاتی و فناوریهای مشترک بینالمللی، برگزاری همایشها و کارگاههای آموزشی و علمی بینالمللی براساس اولویتهای تحقیقاتی و فناوری دانشگاههای عضو و از طریق تشکیل گروههای پیشتاز در هر مورد و بهرهمند شدن از امکانات یکدیگر از قبیل توانمندیهای علمی، فناوری، پژوهشی، ارتباطات بینالمللی، فضای فیزیکی و ... در انجام پروژهها و طرحهای علمی بزرگتر در سطح ملی و بینالمللی، ارتقا جایگاه دانشگاههای عضو در رتبهبندیهای بینالمللی به صورت پایدار را دنبال می کنند. این دانشگاهها در نظر دارند از طریق این گروه با استفاده از ظرفیتهای آموزشی و پژوهشی یکدیگر خصوصا برای اجرای دورههای دکترا و پسادکترای مشترک و همکاری در خصوص انتشار و تالیف کتابهای و نشریات علمی در سطح بینالمللی، استفاده از امکانات رفاهی یکدیگر برای میزبانی از هیاتهای بینالمللی، تبادل دانشجوی مهمان بینالمللی بین دانشگاههای عضو، فعالیت نمایند. همچنین همکاری هماهنگ با اتحادیهها و ساختارهای دانشگاهی مشابه در سطح جهان و همکاری با اتحادیههای جهانی در حوزههای مختلف مهندسی از سایر اهداف تشکیل این گروه است.
http://Sapp.ir/iust_iran
|