روابط عمومی دانشگاه- دفاعیه های دکترا
دفاعیه دکتری در دانشکده مهندسی عمران

حذف تصاویر و رنگ‌ها

AWT IMAGE

  

  دفاعیه دکتری دانشکده مهندسی عمران

 دکتر جواد پارسا (دانشجوی دوره دکتری مهندسی عمران- گرایش آب)، دوازدهم دی‌ماه از رساله دکتری خود به راهنمایی دکتر امیراعتماد شهیدی دفاع می‌کند.

  عنوان این رساله دکتری« ارائه مدل تحلیلی – تجربی پیش‌بینی نفوذ شوری در خورهای رودخانه‌ای تحت شرایط مختلف لایه‌بندی»است.

  این جلسه دفاعیه ساعت 16:30 در سالن کنفرانس دانشکده مهندسی عمران برگزار می‌شود .

  چکیده رساله:

  خورها ی رودخانه‌ای از مهمترین پیکره‌های آبی واقع در نواحی ساحلی می‌باشند که منبع اصلی ت أ مین آب برای اهداف مختلف شرب، کشاورزی و صنعتی به شمار می‌آیند. امروزه، مدلهای کامپیوتری بیش از پیش در زمینه مدیریت سیست مه ای مختلف آبی مورد توجه قرار گرفته‌اند ولی در عین حال استفاده از ابزارها و روشهای نسبتاً ساده به دلیل نیاز به اطلاعات میدانی کمتر و نیز سهولت استفاده از آنها حائز اهمیت به سزایی هستند.

  مدلهای تجربی به عنوان ابزاری کارآمد و در عین حال ساده جهت پیش بینی طول نفوذ شوری آب دریا در خورهای رودخانه‌ای گزینه مناسبی می‌باشند. هدف تحقیق حاضر نیز ارائه مدلهای تحلیلی - تجربی مناسبی است که بتوان از آنها جهت پیش بینی طول نفوذ شوری در خورهای رودخانه‌ای تحت شرایط مختلف بهره جست. این مطالعه به طور خلاصه به صورت ذیل انجام شده است:

  برای انجام این مطالعه ابتدا با استفاده از تحلیل ابعادی فرم روابط موردنظر تعیین شده است. سپس با کمک داده‌های حاصل از یک مدل عددی اعتبارسنجی شده (به عنوان آزمایشگاه مجازی)، توانها و ضرایب مورد نیاز تعیین شده است. مدل عددی بکار رفته در این مطالعه، مدل CE-QUAL-W2 بوده است که می‌تواند جریان لایه‌بندی شده را نیز مدل کند. به منظور استفاده از این مدل به عنوان آزمایشگاه مجازی، ابتدا مدل با استفاده از داده‌های میدانی واسنجی و اعتبارسنجی شده است. سپس با استفاده از مدل اعتبارسنجی شده، سناریوهای مختلف، اجرا شده و نتایج حاصله برای تعیین توانها و ضرایب روابط به دست آمده از تحلیل ابعادی به کار گرفته شده است. پس از دستیابی به روابط تحلیلی - تجربی برای شرایط مختلف لایه بندی، این روابط، جهت پیش بینی طول نفوذ شوری در تعدادی از خورهای رودخانه‌ای واقعی که اطلاعات آنها در دسترس بودند استفاده شد. مقایسه نتایج حاصله بیانگر دقت بالای این مدلها، می‌باشد. در ادامه، تحلیل حساسیت بر روی پارامترهای مؤثر بر نفوذ شوری در هر دو حالت لایه بندی شده و لایه بندی نشده، صورت گرفت. بدین ترتیب پارامترهای مهم مؤثر بر نفوذ شوری در هر دو حالت تعیین گردید. جهت تعیین محدوده کاربرد مدلها، ذکر منابع خطاهای احتمالی و همچنین محدودیت مدلها به عنوان بحث پایانی ارائه شده است.

 

 

نشانی مطلب در وبگاه روابط عمومی دانشگاه:
http://idea.iust.ac.ir/find-112.14464.37833.fa.html
برگشت به اصل مطلب