دانشکده مهندسی صنایع- برگزاری دفاعیه های دکتری
دفاعیه دکتری

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1394/12/5 | 

 

AWT IMAGE

 استاد راهنما : دکتر نقندریان
 استاد مشاور :  دکتر ماکوئی
 اساتید داور داخلی :  دکتر سجادی- دکتر نوری
 اساتید داور خارجی :  دکتر جولای- دکتر حجی
 مکان و زمان جلسه دفاع: روز شنبه 8 اسفند ماه ساعت 11 - سالن شهید شهبازی

عنوان رساله:  مسیریابی وسائل نقلیه در محیط رقابتی

چکیده:

در این رساله مساله مسیریابی وسایل نقلیه در شرایط رقابتی مورد بررسی قرار گرفته است. در دنیای واقعی شرایط پخش برای بسیاری از محصولات انحصاری نیست و همزمان چند رقیب به توزیع محصولات اقدام می‌کنند. در این محیط هر توزیع‌کننده‌ای که زودتر مشتری را ملاقات کند می‌تواند تمام یا بخشی از تقاضای وی را تصاحب کند. به همین دلیل زمان سرویس‌دهی هر یک از توزیع‌کنندگان به گره‌های تقاضا در میزان فروش و سود توزیع‌کننده موثر است. این واقعیت را نیز باید به یاد داشت که ممکن است شرکت رقیب نیز با هدف افزایش فروش خود، در مقابل هر اقدام توزیع‌کننده، واکنش نشان دهد. وجود یا عدم وجود این فرض در کنار فرض همکاری یا عدم همکاری رقبا، سناریوهای مختلفی را ایجاد می­کند که شناسایی و تحلیل آنها موضوع این رساله می­باشد.

در این رساله پس از مرور ادبیات نظری موضوع مسیریابی و نیز نظریه بازی، فصل مستقلی به مرور روش­های حل اختصاص یافته است و با توجه به خلاء روش­های موجود، در زمینه­های مورد نیاز تکنیک­هایی برای حل مسائل رقابتی توسعه داده شده است. به منظور درک پیچیدگی‌های شرایط حاکم بر مساله، تلاش شده است با برنامه‌ریزی مبتنی بر سناریو، فضای رقابتی حاکم بر مساله توصیف و با استخراج متغیرهای کلیدی، الگوهای مختلف رقابتی تحت سناریوهای مشخص استخراج شوند. این سناریوها، الگوی پایه مورد بحث در این رساله را تشکیل داده است.

در ادامه تحقیق دو صورت­بندی کلی از مساله ارائه شده است. در صورت­بندی نخست، هر رقیب فقط یک وسیله نقلیه دارد و محدودیتی در خصوص ظرفیت آن نیز مطرح نیست. در صورت­بندی دوم که به شرایط واقعی نزدیکتر است هر رقیب دارای چند وسیله نقلیه است که ظرفیت‌های مشخصی دارند. ذیل هر یک از این دو صورت­بندی و در قالب سناریوهای معرفی شده اعم از سناریوهای رقابتی و همکارانه، چند مدل مختلف از مساله ارائه و تعدادی از آنها در قالب مسائل نمونه حل شده­اند. بر حسب مورد در حل این مدل­ها از الگوریتم­های موجود استفاده شده و یا الگوریتم­های مناسبی برای حل آنها در این تحقیق پیشنهاد شده است.

نشانی مطلب در وبگاه دانشکده مهندسی صنایع:
http://idea.iust.ac.ir/find-61.11055.44314.fa.html
برگشت به اصل مطلب