دانشگاه علم و صنعت ایران- دفاعیه های دکترا
دفاعیه دکتری در دانشکده مهندسی عمران

بازیابی تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1392/11/5 | 

 

دفاعیه دکتری در دانشکده مهندسی عمران

  افشین حسینی (دانشجوی دکتری مهندسی عمران گرایش مهندسی زلزله)، هشتم بهمن ماه 1392 از رساله دکتری خود با عنوان «بررسی اثرات جابجایی ماندگار زلزله در حوزه نزدیک گسل به روش تعینی» دفاع می کند.

  چکیده این رساله دکتری که راهنمایی آن را دکتر محمدعلی برخورداری و دکتر احمد نیکنام بر عهده دارند، به شرح زیر است. ضمنا این جلسه دفاعیه ساعت 9:45 در محل دانشکده مهندسی عمران، طبقه سوم، سالن کنفرانس شماره یک برگزار می گردد.

  چکیده

  گسترش شهرها موجب شده است که توجه به زلزله‌های حوزه نزدیک گسل از اهمیت ویژه‌ای برخوردار باشد. وقوع زلزله‌های بزرگ در مناطق پرجمعیت و نزدیکی ساختمانها و تأسیسات شهری به چشمه‌های لرزه‌زا لزوم توجه به زلزله‌های حوزه نزدیک گسل در طراحی سازه‌ها را بیش از پیش نمایان می‌سازد.

  به دلیل کمبود شتابنگاشت‌های ثبت شده در حوزه نزدیک گسل بر آن شدیم تا در این پایان‌نامه به شبیه‌سازی زلزله‌های حوزه نزدیک گسل با توجه به محتوای فرکانسی بپردازیم. دو اثر جهت‌داری و جابجایی ماندگار از ویژگی‌های زلزله‌های حوزه نزدیک گسل است که مورد توجه این تحقیق هستند. شبیه‌سازی شتابنگاشت‌ها با ویژگی طیف مالتی تیپر (چند پنجره‌ای) و تجزیه تجربی مدی شتابنگاشت با کمک الگوریتم‌های تکاملی ژنتیک و هوش جمعی چندهدفه انجام گرفته‌است تا بتوان ویژگی‌های ژئوفیزیکی گسل مسبب را بدست آورد. این روش را برای شبیه‌سازی زلزله‌های بم، فندوقه، آوج و سیلاخور به کار برده‌ایم. نتایج نشان می‌دهد که طیف مالتی تیپر و تجزیه تجربی مدی ایده مناسبی برای سازگاری محتوای فرکانسی شتابنگاشت تولیدی با ثبت شده است.

  اثر ضربه جابجایی ماندگار نیز بر سازه‌های با پریود بلند بررسی شده‌است. نتایج نشان می‌دهد همواره ضربه جابجایی ماندگار موجب افزایش شتاب در طیف پاسخ و افزایش جابجایی نسبی طبقات در سازه‌ها نخواهد شد، بلکه گاهی اوقات موجب کاهش پاسخها خواهد شد.

  یکی از دغدغه‌های جامعه مهندسی آگاهی از بزرگترین زلزله قابل تولید از یک گسل است، به همین خاطر در بخش آخر این پایان‌نامه روشی جدید برای شبیه‌سازی تعینی شتابنگاشت حوزه نزدیک گسل ارائه شده است. اثر ضربه جابجایی ماندگار بر طیف پاسخ تعینی نیز بررسی شده و نشان از آن دارد که این ضربه همواره موجب افزایش پاسخ‌ها نخواهد شد.

    ایمیل دانشجو: ایمیل: af_hosseini@iust.ac.ir

نشانی مطلب در وبگاه دانشگاه علم و صنعت ایران:
http://idea.iust.ac.ir/find-1.3663.31802.fa.html
برگشت به اصل مطلب