روابط عمومی دانشگاه- آخرین اخبار
سومین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی در دانشگاه علم و صنعت ایران گشایش یافت

بازیابی تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1395/11/13 | 

سومین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی در دانشگاه علم و صنعت ایران گشایش یافت

  


آیین گشایش سومین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی، چهارشنبه سیزدهم بهمن ماه 1395 در مجتمع فرهنگی امام خمینی(ره) دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد.
در مراسم افتتاحیه این همایش، ابتدا دکتر علی احمدی (رییس دانشکده مهندسی پیشرفت) سخنرانی کرد. وی با اشاره به نامگذاری سال 1395 از سوی مقام معظم رهبری به «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» و نیز تشکیل ستاد اقتصاد مقاومتی از سوی دولت، گفت اقدامات زیادی در این راستا در کشور انجام شده و در دانشگاه ما نیز حرکتی را دوستان دانشجو با عنوان «شبکه تحلیلگران اقتصاد مقاومتی» آغاز کردند که برگزاری این همایش از جمله اقدامات آن است.
رییس دانشکده مهندسی پیشرفت سپس به تبیین اقدامات این دانشکده در حوزه پیشرفت و دانش بنیان اشاره کرد و گفت: وجود رشته های علوم انسانی در دانشگاههای فنی و مهندسی، مزیتهایی دارد که در دیگر دانشگاهها ندارد. خوشبختانه در دانشگاه ما این امکان هست که بتوانیم رشته های بین رشته ای که یک پایه تحصیلی آن، علوم انسانی و پایه دیگرش فنی و مهندسی است را ارایه دهیم. وی تاکید کرد در چنین رشته هایی نظیر مدیریت فناوری- که آمیزه دو دانش فنی و علوم انسانی است- انتقال مطلب توسط مدرسی که پایه فنی و مهندسی را درک کرده، بهتر صورت می پذیرد. وی تاکید کرد: ما باید بتوانیم فناوری های سخت را به کمک فناوری های نرم به کار بریم و هر جا باید علم به ثروت تبدیل شود و نمی شود، جای خالی تبدیل فناوری نرم به فناوری سخت است که یکی از مشکلات کشور است.
وی در پایان، ابراز امیدواری کرد برگزاری اینگونه همایشها، به فعالیت های دیگر در حوزه پژوهش، نهادسازی و گفتمان سازی منجر شود.
سخنران بعدی مراسم افتتاحیه، دکتر برخورداری(رییس دانشگاه) بود. وی گفت گمان نمی کنم در هیچ دانشگاهی نظیر دانشگاه علم و صنعت ایران، الگوی پیشرفت دانش بنیان اقتصاد مقاومتی با این شدت و قوت وجود داشته باشد و افزود: اگر بگوییم سربلندی نظام، مستلزم موفقیت اقتصاد مقاومتی است، بیراه نگفته ایم. رییس دانشگاه تاکید کرد: ما علاوه بر آنکه پیشرفت می خواهیم، به دنبال الگوی ایرانی و اسلامی پیشرفت هستیم و نمی خواهیم و نباید این دو را منفک کنیم.
دکتر برخورداری ضمن تصریح بر اینکه موفقیت اقتصاد مقاومتی، مشارکت تک تک آحاد جامعه علاوه بر دانشگاهیان را می طلبد، گفت: دانشگاهها به عنوان پیشروی امور، در اقتصاد مقاومتی نیز در چند وجه نقش مهم دارند. اول؛ فرهنگ سازی چرا که دانشگاهها هستند که بسترهای فرهنگ سازی و توسعه فرهنگ را فراهم می کنند و دوم؛ ارایه خدمت به اقتصاد مقاومتی با ایجاد اقتصاد دانش بنیان. وی تاکید کرد: اگر بخواهیم اقتصاد درونزا داشته  باشیم و بتوانیم خودمان را بی نیاز از دیگران اداره کنیم، باید اقتصادمان دانش بنیان باشد. اگر چنین شد، تولید و اقتصاد رشد می کند.

                                                                                                       

                                                                                                            

رییس دانشگاه در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به بحث های پسابرجام گفت: در جلسه ای که اندکی پس از برجام، با حضور مدیران دانشگاه و مسئولان وزارت امور خارجه در وزارت علوم داشتیم همه ما به عنوان دانشگاهی ابراز نگرانی کردیم که روند قبل از تحریمها تکرار شود و صنایع، خریداری شوند و تحقیقات دانشگاهی کاربرد نداشته باشد. بنابراین پیشنهاد کردیم در بندی از قراردادها پیش بینی شود هر صنعتی می خواهد وارد کشور شود انتقال فناوری آن به دانشگاهها سپرده شود.


سخنران بعدی، دکتر خاندوزی (مدیرکل اقتصادی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی و دبیر علمی همایش) بود. وی گفت آنچه امروز بیشتر مورد بحث قرار می گیرد ابعاد نرم افزاری اقتصاد مقاومتی است و در این بحث، تا کنون با چند جریان مواجه بوده ایم؛ جریان صورت گرا، جریان ترجمه گرا و جریانی که می خواهد قرائت ایرانی از اقتصاد مقاومتی داشته باشد. وی تاکید کرد: تصور ایرانی از مفهوم اقتصاد مقاومتی، وجوه مشترکی با مفاهیم اقتصاد مقاومتی در ادبیات جهانی دارد.
دبیرعلمی همایش توضیح داد: از مجموع 80 مقاله ارائه شده به همایش، 50 مقاله رقابتی شدند که در دو دسته قابل تقسیم بندی است. دسته ای شکل متعارف مقالات را دارند و دسته ای دیگر حاوی نکات سیاست گذارانه خوبی بودند که از هر دسته، 5  مقاله تقدیر خواهد شد. همچنین 35 پایان نامه به بخش داوری همایش وارد شد که از 10 عنوان آن تقدیر به عمل می آید.


در ادامه مراسم، سردار غلامی (رییس سازمان بسیج سازندگی کل کشور) به تبیین اقدامات بسیج سازندگی در اقتصاد مقاومتی پرداخت. وی تسهیلگری و کمک به امداد مردمی به دستگاههای دولتی را رویکرد این سازمان در بحث اقتصاد مقاومتی معرفی کرد و گفت: بسیج از شبکه گسترده مردمی برخوردار است که تخصص های مختلف را شامل می شود و در آن عشق خدمت موج می زند. وی تاکید کرد: در هر عرصه انقلاب که مردم ورود کردند شاهد سربلندی خواهیم بود. وی توضیح داد سازمان بسیج سازندگی برنامه ریزی خود برای اقتصاد مقاومتی را در سال 91 با هدف اینکه هر فرد در جامعه نقش خود را در اقتصاد مقاومتی بشناسد و فردا عمل کند، آغاز کرد. وی افزود: ایجاد واحدهای کوچک اقتصاد مقاومتی با تکیه بر آوردن منابع مردم به حوزه تولید و ارایه مشاوره ها برای ایجاد واحدهای کوچکِ الگو و تبلیغ این الگوها برای تکثیر مردمی آن، عرصه ای است که وارد شده ایم و تا کنون بیش از 97 هزار واحد اقتصاد مقاومتی را با توجه به شرایط هر روستا یا شهرستان ایجاد کرده ایم.
سردار غلامی در بخش دیگر سخنانش تاکید کرد: ما در کشور مدلهای بومی داریم که برای مهار بیکاری در کشور صد در صد جوابگوست و این مدلهای مردمی، به قدر کافی امتحان شده و باید معرفی و تکثیر شوند. وی افزود: از سال جاری با هماهنگی جهاد و وزارت بهداشت، ایجاد واحدهای کوچک صنایع تبدیلی، در دستور کار سازمان بسیج سازندگی قرار گرفته و ایجاد این واحدهای کوچک در تعامل نزدیک با همه دستگاهها، رویکرد جدید ماست.
دکتر قاسمی (معاون پژوهش های اقتصادی مرکز پژوهش های مجلس) آخرین سخنران افتتاحیه سومین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی بود که به بررسی چالش ها و فرصت های 12 برنامه ملی اقتصاد مقاومتی پرداخت. وی تصریح کرد: اجرای برنامه های اقتصاد مقاومتی وظیفه سه قوه مجریه، مقننه و قضائیه است و در قوه مجریه نیز اجرای این سیاست ها وظیفه همه دستگاههاست.
گفتنی است شبکه تحلیلگران اقتصاد مقاومتی، به منظور رصد و پایش اقتصاد مقاومتی در کشور و در ادامه‌ برگزاری اولین و دومین همایش ملی اقتصاد مقاومتی در اردیبهشت ماه و بهمن ماه سال ۱۳۹۱ در دانشگاه علم و صنعت ایران، سومین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی را با موضوع «پایش وضعیت اقتصاد مقاومتی در سال ۱۳۹۵ و چشم انداز سال ۱۳۹۶» روزهای ۱۳ و ۱۴ بهمن ماه سال جاری در سه بخش نظام بانکی، اقتصاد دانش بنیان و بخش عمومی مدیریت اقتصادی برگزار می کند.

آلبوم تصاویر

آدرس کانال تلگرام رسمی دانشگاه: https://telegram.me/IUST_Official

نشانی مطلب در وبگاه روابط عمومی دانشگاه:
http://idea.iust.ac.ir/find-112.14457.48443.fa.html
برگشت به اصل مطلب