روابط عمومی دانشگاه- آخرین اخبار
افتتاح سیزدهمین کنگره بین‌المللی مهندسی عمران در دانشگاه علم و صنعت ایران

بازیابی تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1402/7/26 | 
افتتاح سیزدهمین کنگره بین‌المللی مهندسی عمران در دانشگاه علم و صنعت ایران  


آیین افتتاح سیزدهمین کنگره بین‌المللی مهندسی عمران، صبح روز سه‌شنبه ۲۵ مهرماه ۱۴۰۲ در سالن اصلی مرکز همایش‌های بین‌المللی امام رضا (ع) دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد.
در افتتاحیه این کنگره، دکتر انبیاء (رئیس دانشگاه)، ضمن خوش آمدگویی به همه شرکت‌کنندگان و با ابراز خرسندی از میزبانی دانشگاه علم و صنعت ایران تاکید کرد: ما باور داریم که این کنگره مهم هم برای ارتقای کشور و هم اعتلای دانشگاه علم و صنعت ایران تاثیرات مثبت بسیاری دارد.
رئیس دانشگاه با ارائه تاریخچه‌ای از روند تاسیس تا به امروز دانشگاه علم و صنعت ایران گفت: شاید یکی از دلایلی که امروز این دانشگاه، یکی از پرافتخارترین دانشگاه‌های کشور شناخته می‌شود، نحوه درست شکل‌گیری آن بوده است. وی با تاکید بر اینکه در این دانشگاه، ظرفیت‌های زیادی وجود دارد، افزود:  یکی از پرسابقه‌ترین دانشکده‌های این دانشگاه، دانشکده مهندسی عمران است که هم از حیث کمّی و هم تراز اساتیدی که در آن حضور دارند، دانشکده مهمی است.

 

دکتر انبیاء با اشاره به اینکه مهندسی عمران و بویژه صنعت ساختمان، هم در رشد اقتصادی، هم در ایجاد اشتغال هم در تولید ناخالص ملی می‌تواند نقش خوبی ایفا کند، گفت: چالش‌هایی در این مسیر وجود دارد که امیدواریم در این کنفرانس مهم مورد مداقه قرار گیرد و بتواند مسیر را برای توسعه بیشتر کشور فراهم کند.
وی اظهار داشت: در کشور ما به این رشته بسیار مهم که یکی از کلیدی‌ترین رشته‌های علمی است، جفا شده به عنوان مثال، اکنون کسانی در صنعت ساختمان اشتغال دارند که نوعاً یا متخصص نیستند و یا جاهایی که باید متخصصین این رشته کار کنند، اتفاق نمی‌افتد و این هم برای اقتصاد کشور ضرر دارد، هم برای امنیت کشور و هم عالمان این حوزه را بی‌انگیزه می‌کند.
رئیس دانشگاه در بخش دیگر سخنان خود تاکید کرد: حکمرانان و دستگاه‌های اجرایی کشور، زبان مشترک با دانشگاه در این رابطه ندارند و مسائل خود را به دانشگاه‌ها واگذار نمی‌کنند. به عنوان مثال اکنون که دولت تعهد ساخت چند هزار مسکن را داده، چه مقدارش را به دانشگاه واگذار کرده و از عالمان دانشگاهی استفاده می‌کند. این هم باید مورد مطالبه این کنگره باشد.
دکتر انبیاء اظهار امیدواری کرد به نحوی ریل‌گذاری شود که هم توسعه کشور و هم توسعه شرکت‌های دانش بنیان، شتاب‌دهنده‌ها، مراکز نوآوری و کارآفرینی به نحو جدی مورد توجه قرار گیرد. وی با بیان اینکه ۹۰ درصد دولت از وزارت علوم است، خواستار توجه بیشتر به دانشگاه‌ها شد و در پایان از برگزارکنندگان کنفرانس تقدیر و تشکر کرد.

 

سخنران دوم مراسم افتتاحیه، دکتر محسنعلی شایانفر (دبیر سیزدهمین کنگره بین‌المللی مهندسی عمران) بود که گزارشی از روند برگزاری کنگره ارائه کرد. وی ضمن خوش آمدگویی به شرکت‌کنندگان اعلام کرد: از ۷۳۵ مقاله که در ۹ گرایش مهندسی عمران از سوی ۸۱۷ استاد از ۱۱۵ دانشگاه داخل و خارج از کشور دریافت شد، ۶۲۵ مقاله پس از ارزیابی توسط بیش از ۲۰۰ استاد مجرب و حداقل دو داوری در قالب ۹ کمیته تخصصی، پذیرفته شد که به صورت شفاهی و پوستری ارائه می‌شود.
دبیر کنگره توضیح داد: با بهره‌گیری از اساتید فعال در عرصه‌های مختلف مهندسی، در این کنگره شاهد ارایه  ۴۶ سخنرانی کلیدی و مدعو و برگزاری ۳۹ کارگاه تخصصی و ۱۸ نشست تخصصی در قالب ۱۶ جلسه تخصصی موازی خواهیم بود. وی با دعوت از محققان برای شرکت در همایش «راهکارهای اصلاح سازه‌های فولادی» که توسط ذوب آهن اصفهان در طول برگزاری کنگره ارائه می‌شود، اظهار امیدواری کرد در این کنگره شاهد دستاوردهای خوبی باشیم.

 

سومین سخنران مراسم افتتاحیه، دکتر رئیسی دهکردی (رئیس دانشکده مهندسی عمران دانشگاه) بود. وی ضمن اظهار خوشوقتی از میزبانی دانشگاه علم و صنعت ایران در این کنگره، اظهار امیدواری کرد برگزاری سیزدهمین کنگره بین‌المللی مهندسی عمران، منشأ پیشرفت و تحول در زمینه مهندسی عمران در کشور باشد.
رئیس دانشکده مهندسی عمران، با بیان این مطلب که تصور اینکه دنیای امروز و بشر امروزی بدون زیرساخت‌های مهندسی عمران بتواند ادامه حیات دهد دشوار است، گفت: شبکه‌های حمل و نقل، زیرساخت‌های مسکونی و حتی محیط زیست و کلیه زیرساخت‌هایی که به دست مهندسان عمران تولید شده، زاییده تلاش مهندسان عمران در بخش‌های مختلف است.
دکتر رئیسی دهکردی با اشاره به اینکه امروزه ۳۰ تا ۴۰ درصد از درآمد هر کشور، صرف توسعه زیرساخت‌ها و نگهداری می‌شود، گفت: نقش مهندسی عمران در اقتصاد هر کشور بی‌نظیر است و تنها در بخش مسکن کشور، در سال گذشته ۸۰ میلیون متر مربع پروانه ساخت در شهرها صادر شده که ۱۲ تا ۱۳ میلیون متر مربع آن به استان تهران مربوط است. یعنی در استان تهران در سال گذشته، تنها در مناطق شهری و نه روستایی و صنعت، به عدد ۲۰۰ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ و در کل کشور به ۱۲۰۰ هزار میلیارد تومان می‌رسیم که سهم قابل توجهی در مقایسه با عدد بودجه کشور است.
رئیس دانشکده مهندسی عمران با تاکید بر اینکه در حال حاضر در مهندسی عمران و ساخت سازه‌های پیچیده، خودکفا هستیم و این توانایی وجود دارد که در این بخش باز هم توسعه یابیم؛ از همه برگزارکنندگان داوران و دست‌اندرکاران برگزاری این کنگره تقدیر کرد.

 

معرفی کنگره‌های مهندسی عمران توسط دکتر نادر طباطبایی (دبیر هیأت امنای کنگره مهندسی عمران)،  سخنرانی کلیدی دکتر شهریار افندی‌زاده (معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی و استاد دانشگاه علم و صنعت ایران) با موضوع «الگوی راهبردی و عملیاتی نقش‌آفرینی موثر کشور در عرصه شراکت‌ها و رقابت‌های کریدورهای ترانزیتی» و سخنرانی مهندس مهدی کوهی (مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان) در معرفی این شرکت و محصولات آن، از دیگر بخش‌های مراسم افتتاحیه سیزدهمین کنگره بین‌المللی مهندسی عمران بود.
در ادامه این کنگره، نمایشگاه تخصصی مهندسی عمران افتتاح شد که در طول برگزاری کنگره، بازدید عمومی از آن به صورت آزاد و رایگان، برنامه‌ریزی شده است.

 

 
نشانی مطلب در وبگاه روابط عمومی دانشگاه:
http://idea.iust.ac.ir/find-112.14457.75900.fa.html
برگشت به اصل مطلب