روابط عمومی دانشگاه- آخرین اخبار
رئیس دانشگاه : وظیفه دانشگاه‌ها در حوزه پژوهش و فناوری، مدیریت و ایجاد تحول در جامعه و صنعت است

بازیابی تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1403/9/20 | 
رئیس دانشگاه در آیین تجلیل از نام‌آوران، پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه:
وظیفه دانشگاه‌ها در حوزه پژوهش و فناوری، مدیریت و ایجاد تحول در جامعه و صنعت است



با حضور معاون تحقیقات و منابع وزارت نیرو، رئیس طرح جهاد علمی ستاد کل نیروهای مسلح، معاون حمل و نقل جاده‌ای وزارت راه و شهرسازی و مدیران صنایع بزرگ کشور، آیین «تجلیل از نام‌آوران، پژوهشگران و فناوران نمونه دانشگاه»، ذیل جشنواره پژوهش و فناوری ۱۴۰۳روز دوشنبه ۱۹ آذر ماه ۱۴۰۳ در محل سالن همایش‌های بین‌المللی امام رضا علیه السلام دانشگاه برگزار شد.
در این مراسم، ابتدا دکتر یونسیان (رئیس دانشگاه)، با خیر مقدم گویی به مهمانان حاضر در سومین جشنواره پژوهش و فناوری دانشگاه، ضمن توضیح اینکه در طی دو ماه جشنواره پژوهش و فناوری امسال، بالغ بر ۳۰۰ رویداد پژوهش و فناوری در دانشگاه برنامه‌ریزی و اجرا شده است؛ به تعبیر مقام معظم رهبری از دانشگاه علم و صنعت ایران که فرمودند «دانشگاه علم و صنعت ایران، هم افتخارات علمی دارد و هم افتخارات انقلابی»، اشاره و آن را کامل‌ترین و جامع‌ترین تعریف از این دانشگاه در حال حاضر دانست.
رییس دانشگاه سپس با موضوع «مهندسی آینده؛ پژوهش و فناوری» سخنرانی کرد. وی گفت: در مهندسی آینده‌، همواره دو مخروط گذشته و آینده همراه ماست و مخروط آینده، مشتمل بر مخروط‌های تودرتویی است شامل آینده محتوم، آینده محتمل، آینده شدنی یا معقول و آینده بالقوه یا ناممکنات که کار در حوزه پژوهش، مربوط به مخروط شدنی و باورپذیر و کار در حوزه فناوری، مربوط به مخروط ممکنات است.
دکتر یونسیان گفت: آنچه ما را به مخروط ممکن یا امکان‌پذیر رهنمون می‌کند، کنش‌های شگفتی‌سازی از جنس پیدایش هوش مصنوعی و یا مثلا امکان ارتباطات تصویری است. وی اظهار داشت: در حوزه پژوهش، سه رکن اصلی داریم؛ اول، پژوهشگر و استاد کیفی؛ دوم، زیرساخت و امکانات و سوم، مواد (شامل دانشجو، پژوهشگر پسادکتری و...) و ما در دانشگاه علم و صنعت ایران برای این سه اصل، ۱۰ نوع گرنت را طی هفت ماه گذشته طراحی و اجرا کرده‌ایم.

 

رئیس دانشگاه در ادامه به توضیح سناریوهایی که باید در دانشگاه علم و صنعت ایران برای پژوهش پیگیری شود، پرداخت و ضمن ارائه نمودار مقایسه تعداد مقالات دانشگاه علم و صنعت ایران با دانشگاه‌های رقیب در سال ۲۰۲۳، تصریح کرد اگرچه ما بیشترین تعداد مقالات را علیرغم تعداد اعضای هیات علمی کمتر، داشته‌ایم اما هدف ما صرفا چاپ مقاله نیست بلکه این‌ها زیرساخت کارهای بزرگتر هستند.
دکتر یونسیان افزود: در رتبه‌بندی دانشگاه‌ها نیز دانشگاه علم و صنعت ایران تنها دانشگاهی در کشور است که در ۴ سال اخیر همواره رشد صعودی داشته است و با توجه به کسب رتبه ۳۵۰ تا ۴۰۰ در بین دانشگاه‌های دنیا، علم و صنعت ایران جزو یک درصد برتر کل دانشگاه‌های گیتی است اما این رتبه هم اگرچه ارزشمند است، هدف ما نیست بلکه ابزاری برای رسیدن به هدف اصلی ایجاد می‌کند.این گونه افتخارات باعث می‌شود که دانشگاه ورودی کیفی‌تر هم از باب استاد و دانشجو جذب نماید و توجه بیشتری از ارکان مدیریت کلان کشور و همچنین صنایع جلب نماید.
رئیس دانشگاه با طرح این سوال که آیا حل مشکل جامعه و صنعت، سناریو و هدف ما برای پژوهش است، گفت: امروز در دنیا، این وظیفه بیشتر به شرکت‌های دانش‌بنیان واگذار شده است. وی تصریح کرد: وظیفه دانشگاه در دنیای امروز در حوزه پژوهش، ایجاد تحول در جامعه و صنعت است یعنی رسیدن به مخروط ممکن و پیش راندن آن به سمت مخروط ناممکن.

 

دکتر یونسیان با بیان اینکه از سال ۱۹۰۱ تا ۲۰۲۴ میلادی، ۹۵۶ موسسه یا دانشگاه موفق به کسب جایزه نوبل شده‌اند، گفت: از بین رتبه‌های ۳۵۰ تا ۴۰۰ دانشگاه‌ها مطابق ارزیابی تایمز، تعداد زیادی دانشگاه موفق به کسب جایزه نوبل شده‌اند و دانشگاه علم و صنعت ایران اکنون در رده همین دانشگاه‌هاست. وی با اشاره به اینکه در حوزه فناوری، ۳ شاخص اصلی فناور بالقوه، زیرساخت و سرمایه‌گذار خطرپذیر وجود دارند، گفت: در دانشگاه علم و صنعت ایران بر این سه المان تمرکز کرده‌ایم تا اکوسیستم فناوری دانشگاه را تقویت کنیم و اکنون، سرمایه  صندوق ما به ۶۰ میلیارد افزایش یافته است. همچنین در حوزه مراکز نوآوری، آیین‌نامه مراکز نوآوری دانشکده‌ای را مصوب کرده‌ایم و در حوزه‌های ICT، آب و میکروالکترونیک، ۳ مرکز رشد جدی را افتتاح یا در دست اقدام داریم و فراخوان اول پارک علم و فناوری و ناحیه نوآوری نیز با استقبال خوبی از سوی شرکت‌های ناحیه شرق تهران مواجه شده است.
رئیس دانشگاه با تصریح بر اینکه اساتید و دانشجویان ما، این قابلیت را دارند که آینده کشورشان و آینده جهان را تحت تاثیر قرار دهند، تاکید کرد: در حوزه فناوری، آنچه جهت‌دهنده است ایده‌های فناورانه است و باید ارتفاع دید خود را در دانشگاه تغییر دهیم. وی افزود: کار دانشگاه، اثرگذاری در جامعه است و در کلان پژوهش و فناوری، تغییر نگاه لازم است نه اینکه بخواهیم کارهای مرسوم پژوهش و فناوری را ادامه دهیم.
دکتر یونسیان در تبیین برنامه‌های جدید دانشگاه در حوزه پژوهش و فناوری، با همین رویکرد تحول گرایی در سطح ملی و جهانی از دو «گرنت فناوری شاکر»، «گرنت پژوهشی کاشانی» بنام دو فناور و دانشمند ایرانی احمد بن شاکر خراسانی و غیاث‌الدین جمشید کاشانی و همچنین «تشکیل ستاد ماده ۱۳ قانون جهش تولید دانش‌بنیان» (متشکل از اساتید دانشگاه و مدیران صنعت) جهت استفاده و اجرایی سازی این قانون مترقی در دانشگاه نام برد.

 

رئیس دانشگاه در خاتمه از حضور همه مهمانان حاضر در جلسه و اعضای هیأت علمی دانشگاه تقدیر و تشکر کرد.

 
نشانی مطلب در وبگاه روابط عمومی دانشگاه:
http://idea.iust.ac.ir/find-112.14457.80380.fa.html
برگشت به اصل مطلب