روابط عمومی دانشگاه- آخرین اخبار
دانشجوی دکتری دانشگاه علم و صنعت ایران، برگزیده جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان سال ۱۴۰۳ شناخته شد

بازیابی تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1403/10/3 | 

دانشجوی دکتری دانشگاه علم و صنعت ایران، برگزیده جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان سال ۱۴۰۳ شناخته شد


ایده «سیستم جان‌پناه اضطراری» از مهندس مصطفی تقی‌زاده (دانشجوی دکتری دانشکده معماری و شهرسازی) با راهنمایی دکتر احمد اخلاصی (عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت ایران) و همراهی مهندس شهلا محسنی، به عنوان دوم شایسته تقدیر در هشتمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان در بخش ایده‌پردازان و حوزه ریاضی، علوم کامپیوتر و هوش مصنوعی معرفی شد. 


هشتمین دوره جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان، با شعار «علوم پایه و محور ویژه محیط‌ زیست» و اختتامیه آن، ۲۷ آذرماه ۱۴۰۳ با حضور جمعی از مدیران وزارت علوم در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد. این جشنواره، به صورت سالانه  با حمایت بنیاد علم و فناوری جمیلی و با همکاری دانشکده‌های علوم دانشگاه تهران، بنیاد حامیان دانشگاه تهران و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و ستاد ملی هفته پژوهش، در راستای حمایت از ایده‌پردازان جوان و ایجاد کسب و کارهای مبتنی بر فناوری و ترویج فرهنگ کارآفرینی با هدف تبدیل دارایی‌های فکری به ثروت، به‌عنوان یک رویداد علمی در سطح ملی برگزار می‌شود.
سیستم جان‌پناه اضطراری، یک سازه سبک‌وزن با پوسته مقاوم، جهت ایجاد امکان واکنش سریع برای کاهش تلفات سوانح غیرمترقبه است و نوع جدیدی از پناهگاه‌های امدادی محسوب می‌شود که می‌تواند سبب کاهش تلفات انسانی در برابر اکثر سوانح صنعت ساختمان و حمل و نقل شود. مهندس تقی‌زاده این اختراع را در سال ۱۳۹۹ به ثبت رسانده است.

 


لازم به ذکر است اختراع سیستم جان‌پناه اضطراری، پیش از این نیز برنده مسابقه انجمن جهانی معماری؛ منتخب رویداد ملی مدارس آینده ۱۴۰۱؛ برنده مدال نقره و دیپلم افتخار در بخش سیستم‌های اضطراری و امدادی مسابقه اختراعات و نوآوری ژنو و همچنین مدال ویژه کرواسی؛ منتخب حضور در رویداد همکاری فناورانه اربعینی در صندوق نوآوری و شکوفایی ۱۴۰۲؛ واحد فناور منتخب پژوهشکده سوانح طبیعی برای ارائه به نمایندگان سازمان ملل در رویداد "مبارزه با نابرابری برای آینده ای تاب آور" ۱۴۰۲  توسط کرسی یونسکو در مدیریت سوانح؛ برگزیده مسابقه Golden Trezzini ۲۰۲۳ شده است.
گفتنی است این سیستم رباتیک هوشمند، با یاری دکتر احمد اخلاصی، دکتر عباس ترکاشوند، شهلا محسنی، محسن خیرمند پاریزی و پویا حکمت‌جو در حال توسعه است و امیداور است نقشی موثر در ارتقای ایمنی صنعت راه و ساختمان ایفا کند.

 

نشانی مطلب در وبگاه روابط عمومی دانشگاه:
http://idea.iust.ac.ir/find-112.14457.80497.fa.html
برگشت به اصل مطلب