دانشکده مهندسی صنایع- برگزاری دفاعیه های دکتری
دفاعیه دکتری

بازیابی تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1403/8/23 | 
مهدیس نجات‌نیا دانشجوی دکتری رشته مهندسی صنایع، از رساله خود با عنوان «تصمیم‌گیری چندمعیاره پویا با رویکرد تغییرات زمانی پیوسته (مطالعه موردی صنعت حمل و نقل)​»‏‎ ‎به راهنمایی آقای دکتر ماکوئی ۶ آذر ماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۳ دفاع خواهد نمود‎

شماره دانشجوئی: ۹۳۸۷۲۰۲۷
نشانی الکترونیکی: nejatniamahdisgmail.com
استاد راهنما: آقای دکتر احمد ماکوئی 
استاد مشاور: آقای
دکتر آرمین جبارزاده
 
اساتید داور داخلی: آقای دکت
ر سیدجعفر سجادی -  آقای دکتر میرسامان پیشوایی

اساتید داور خارجی: خانم دکتر مریم اسمعیلی - آقای دکترعلی بزرگی امیری
زمان دفاع:  ۶ آذر ماه ۱۴۰۳- ساعت ۱۳  کلاس ۲۰۸ ( طبقه دوم دانشکده)
 
چکیده:
تصمیم‌گیری چندمعیاره پویا رویکردی است ساختاریافته برای ارزیابی و اولویت‌بندی گزینه‌ها بر اساس معیارها در شرایطی که هر یک از عناصر تصمیم می‌توانند در طول زمان تغییر نمایند. این پژوهش به بررسی تصمیم‌گیری چندمعیاره پویا می‌پردازد که اصول مدل‌های تصمیم‌گیری چندمعیاره کلاسیک را با تمرکز بر بعد زمان و تغییرات گزینه‌ها و رفتار آن‌ها نسبت به معیارها در طول زمان گسترش می‌دهد. در این راستا، دو نوع تغییرات زمانی، یعنی گسسته و پیوسته، مورد بررسی قرار می‌گیرند. مدل‌های پیشنهادی در حالت گسسته شامل مدل تصمیم‌گیری چندمعیاره پویا با استفاده از سیستم استنتاج فازی، مدل تصمیم‌گیری چندمعیاره پویا با بهره‌گیری از تحلیل پوششی داده‌ها، مدل تصمیم‌گیری چندمعیاره پویا براساس اصول تئوری شواهد و مدل تصمیم‌گیری چندمعیاره پویا با استفاده از روش الکتره ۳ هستند که به تصمیم‌گیران کمک می‌کنند تا با استفاده از اطلاعات گذشته و پیش‌بینی‌های آینده، مطلوب‌ترین گزینه‌ها را شناسایی کنند.
این تحقیق مدل‌های تصمیم‌گیری چندمعیاره پویا را با رویکرد تغییرات زمانی پیوسته رفتار گزینه‌ها که همان عناصر ماتریس تصمیم هستند، نیز توسعه داده و تعریفی نوین از هدف مدل‌های تصمیم‌گیری چندمعیاره پویا ارائه نموده است. بدین منظور دو روش مجموع ساده وزنی و نزدیکی به حالت ایده‌آل در شرایط پیوسته برای مواجهه با تغییرات مستمر رفتار گزینه‌ها طراحی شده‌اند.
تمامی مدل‌های ارائه شده در این تحقیق در صنعت حمل‌ونقل ریلی ایران و برای پاسخگویی به مسائل واقعی و براساس داده‌های واقعی این حوزه، پیاده‌سازی شده‌اند.
نتایج این تحقیق نشان‌دهنده قابلیت‌های عملی مدل‌های توسعه یافته در حل مسائل واقعی است و برتری آن‌ها نسبت به مدل‌های کلاسیک تصمیم‌گیری چندمعیاره را در شرایطی که فضای مساله با تغییرات در طول زمان همراه است، تایید می‌نماید.
کلمات کلیدی: تصمیم‌گیری چندمعیاره پویا، تغییرات زمانی، سیستم استنتاج فازی، تئوری شواهد
نشانی مطلب در وبگاه دانشکده مهندسی صنایع:
http://idea.iust.ac.ir/find-61.11055.80044.fa.html
برگشت به اصل مطلب