دانشگاه علم و صنعت ایران- آخرین اخبار
ساختمان جدید دانشکده مهندسی کامپیوتر افتتاح شد

حذف تصاویر و رنگ‌ها

  AWT IMAGE

 

  همزمان با دهه فجر انقلاب اسلامی و هفته وحدت

  ساختمان جدید دانشکده مهندسی کامپیوتر و مرکز تحقیقات فناوری اطلاعات افتتاح شد

  همزمان با دهه فجر انقلاب اسلامی و ایام خجسته هفته وحدت، ساختمان جدید دانشکده مهندسی کامپیوتر و مرکز تحقیقات فناوری اطلاعات روز سه‌شنبه 18 بهمن ماه 1390 افتتاح شد.

  در آیین گشایش ساختمان جدید دانشکده مهندسی کامپیوتر و مرکز تحقیقات فناوری اطلاعات دانشگاه که با حضور حجه‌الاسلام و المسلمین ابوترابی (نماینده مردم تهران و معاون قوانین مجلس شورای اسلامی)، دکتر طائب (مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری) هیات رئیسه و جمعی از اعضای هیات علمی و کارکنان در محل این دانشکده برگزار شد ابتدا نماآهنگی از روند ساخت این دانشکده و مرکز تحقیقات از مراسم کلنگ‌زنی تا تکمیل پروژه پخش شد. سپس دکتر جبل‌عاملی (رئیس دانشگاه) با تبریک میلاد خجسته رسول مکرم اسلام (ص) و صادق آل محمد (ع) و ابراز خرسندی از همزمانی افتتاح این پروژه با ایام با سعادت میلاد و ایام‌الله دهه فجر انقلاب، از همه دست‌اندرکاران ساخت و به ثمررسیدن این پروژه تقدیر و تشکر نمود.

  رئیس دانشگاه با اشاره به فراز و نشیب‌های تکمیل این پروژه، از دریافت اعتبار ساخت دانشکده تا کلنگ‌زنی آن در اواخر سال 1388 و سپس تحویل موقت آن در پاییز 1390، ابراز امیدواری کرد تا با تجهیز آن در سال آینده، این دانشکده در سطح دانشگاه و نظام آموزش عالی کشور بدرخشد و دستاوردهای بزرگی داشته باشد.

  رئیس دانشگاه با بیان اینکه دانشگاه علم وصنعت ایران به لحاظ تولید علم، رتبه دوم دانشگاه‌های فنی- مهندسی کشور و در چهار دانشکده مهندسی برق، مکانیک، مواد و صنایع، رتبه نخست کشور را دارد افزود: به فضل پروردگار، پیشرفت‌های بسیار چشمگیری را در حوزه‌های فناوری که دانشگاه ما در آن ماموریت داشته است، شاهد بوده‌ایم.

  دکتر جبل‌عاملی توضیح داد: طراحی، ساخت و پرتاب ماهواره، در درون دانشگاه کار بسیار بزرگی است و در حوزه این فناوری، دانشگاه علم وصنعت ایران سه سال فعالیت شبانه‌روزی داشته و استادان مرکز تحقیقات فضایی به همراهی حدود 60 دانشجوی کارشناسی‌ارشد و دکتری، توانستند این پروژه عظیم را انجام دهند.

  دکتر جبل‌عاملی همچنین با اشاره به موفقیت‌های دانشگاه در حوزه فناوری عصبی، دستاوردهای مرکز فناوری عصبی دانشگاه را در رقابت با دو کشور پیشتاز در این زمینه توصیف کرد و افزود: دانشگاه علم و صنعت ایران در حوزه فناوری نانو و کامپوزیت فعالیت‌های چشمگیری دارد و در حوزه مخابرات و الکترونیک، همگام با دیگر دانشگاه‌ها در پیشرفت صنایع دفاعی نقش داشته و دارد.

  پس از آن دکتر طائب (مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری) با تبریک هفته وحدت و گرامیداشت یاد و خاطره امام راحل (ره) و ابلاغ تبریک وزیر علوم به مناسبت پرتاب موفقیت‌آمیز ماهواره نوید علم وصنعت به سه نکته اشاره کرد. وی در بحث رتبه‌بندی دانشگاه‌ها تاکید کرد ما کشور خاص با اهداف و ارزش‌های خاص هستیم و بنابراین باید رتبه‌بندی خاص خود با شاخص‌های خود را داشته باشیم که آیین‌نامه‌ آن تدوین شده و به زودی ابلاغ می‌شود. وی گفت: ما در این رتبه‌بندی در بخش مقالات به سرانه مقالات امتیاز می‌دهیم و نه تعداد آن و در دانشگاه‌های بزرگ دنیا هم شاخص اصلی این است که در ازای هر عضو هیات علمی چه قدر توانسته است ارزش افزوده ایجاد کند. این همان تولید ثروت از علم است و چیزی که رهبر فرزانه ما بارها فرموده‌اند و ما هنوز در حدی که باید، انجام وظیفه نکرده‌ایم.

  مشاور وزیر علوم، در مبحث دوم خود به کاربردی بودن پروژه‌های تحقیقاتی و مقالات اشاره داشت و با تذکر این نکته که پیش از انقلاب، دانشگاه علم وصنعت ایران موفق‌ترین دانشگاه درحوزه کاربرد بود، گفت: دانشگاه علم وصنعت ایران یک دانشگاه ولایت‌مدار بوده و هست و ان‌شاءا... خواهد بود. رهبر ما فرمودند 90 درصد پروژه‌های تحقیقاتی و مقالات دانشگاه باید در حوزه کاربرد باشد و در شاخص‌های وزارت علوم، این یک رکن اساسی است که امیدواریم در دانشگاه علم وصنعت ایران، زودتر از همه دانشگاه‌ها، 90 درصد پروژه‌ها کاربردی شوند.

  دکتر طائب در بخش سوم سخنان خود به توان بالقوه افزایش جذب دانشجویان دکتری پرداخت و گفت: مطابق بررسی‌های انجام شده، با فرض آنکه تنها 25درصد استادیاران ما در دانشگاه‌های کشور دانشجوی دکتری و حداکثر همزمان سه دانشجو داشته باشند، از توان بالقوه جذب 16 هزار دانشجوی دکتری در سال برخورداریم. وی در توضیح این مطلب افزود: براساس پروژه‌ای که با حوزه کاربرد، توافق شده و کل هزینه را آنها می‌پردازند می‌توانیم پنج هزار دانشجوی پژوهشی درمقطع دکتری جذب کنیم. می ماند 11 هزار دانشجوی آموزشی و پژوهشی که به دلیل کمبود اعتبارات به بودجه دانشگاهها تحمیل می‌شود. یعنی با کمال تاسف نقیصه کم ارزش، یعنی اعتبارات، محور و عامل تصمیم‌گیری ما شده است که خوشبختانه اقای رییس جمهور قول تامین اعتبارات آن را داده اند.

  وی تصریح کرد: دانشگاه‌ها نباید به خاطر پول و اعتبار، پذیرش تحصیلات تکمیلی را کاهش دهند و اگر روزی 90 درصد دانشجویان تحصیلات تکمیلی ما پروژه کاربردی ارائه دهند، به لحاظ اقتصادی و فرهنگی وضعیت به مراتب بهتری خواهیم داشت.

  سومین سخنران مراسم، حجه‌الاسلام و المسلمین ابوترابی (نماینده مردم تهران و معاون قوانین مجلس شورای اسلامی) بود. وی دانشگاه علم وصنعت ایران را برخوردار از ظرفیت‌های ارزشمند تحقیقات و اعضای هیات علمی فرهیخته و آراسته به علم و اخلاق توصیف کرد و گفت: ما شاهد رشد علمی، ‌تولید مقالات،‌ تبدیل مقالات به فناوری و یک تحول تحسین برانگیز در این مجموعه هستیم و ظرفیت‌های علمی و تعهد به اسلام، انقلاب و ملت ویژگی‌هایی است که در این دانشگاه، به عنوان نماد مطرح است. وی افزود: پیوند علم وصنعت، دغدغه ما، نیاز کشور و کار دشواری است که در نام این دستگاه از آغاز گره خورده است.

  ابوترابی تاکید کرد: صنعت کشور باید به این باور برسد که برای گشودن گره‌های خود و حضور در عرصه‌های دانش‌محور، باید به دانشگاه رو آورد چنانکه اگر پیوند علم و فناوری نبود قطعاً در زمینه ماهواره و نانو، گامی برنداشته بودیم. وی افزود: امروز جهت‌گیری تولید مقالات به سمت مطالعاتی است که در این کشور به فناوری موثر و راهگشا تبدیل شود و این دستاورد بزرگی است که دانشگاه علم وصنعت ایران باید در آن پیشرو باشد همچنان که نامش این ماموریت را تعریف می‌کند.

  در پایان این مراسم، مهمانان و شرکت‌کنندگان، از قسمت‌های مختلف ساختمان جدید دانشکده مهندسی کامپیوتر و مرکز فناوری اطلاعات و همچنین پروژه در حال ساخت کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد امام رضا(ع) بازدید کردند.

  لازم به ذکر است دانشکده مهندسی کامپیوتر با زیربنای 6450 متر مربع و آزمایشگاه‌های تحقیقاتی فناوری اطلاعات شامل 1450 متر مربع می‌باشد که از بهمن ماه 1388 آغاز و در آذرماه 1390 تحویل موقت شد. این پروژه مجموعا پنج‌ طبقه، ده کلاس آموزشی با ظرفیت 422 نفر، 24 آزمایشگاه تحقیقاتی، 7 آزمایشگاه آموزشی و 20 اتاق اساتید به همراه سایت کامپیوتر و کتابخانه را شامل می‌شود.

آلبوم تصاویر

AWT IMAGE

 

نشانی مطلب در وبگاه دانشگاه علم و صنعت ایران:
http://idea.iust.ac.ir/find-1.3346.23439.fa.html
برگشت به اصل مطلب