مهندس ترکان: پژوهش در کشور ما همیشه با فشار عرضه روبه رو بوده نه کشش تقاضا
مهندس اکبرترکان، مشاور ارشد رییس جمهور در جمع اعضای هیات علمی دانشگاه علم و صنعت ایران گفت: پژوهش در کشور ما همیشه با فشار عرضه روبه رو بوده نه کشش تقاضا و در ادامه افزود: باید بازار پژوهش در جامعه شکل بگیرد و آن وقت دولت نقش تحریک تقاضا را بر عهده بگیرد.
مشاور ارشد رییس جمهور که به عنوان عضو هیات امنای دانشگاه علم و صنعت ایران در جمع اساتید این دانشگاه سخنرانی می کرد؛ افزود: اداره دانشگاهها به شیوه دبیرستان های بزرگ دیگر مطلوب نیست و دانشگاهها می بایست برای ظرفیتهای آموزشی و پژوهشی خود فکری کنند.
عضو هیات امنای دانشگاه علم و صنعت ایران گفت: گیر اصلی دانشگاهها در بحث پژوهشی و ارتباط با بازار که تعبیر مناسب تری از ارتباط با صنعت است، در نگرفتن بازخورد از بازار است.
مهندس ترکان با طرح این سوال که آیا آموزش عالی ما برای کنترل سیستم خود، بازخوردی از بازار می گیرد. اظهار داشت: اگر این فرایند شکل نگیرد دانشگاه بدون توجه به این که برای خروجی اش در بازار چه اتفاقی می افتد اقدام به تولید خواهد نمود.
مشاور ارشد رییس جمهور گفت: بازار هم برای اصلاح ورودی و فرآیند خود باید به دانشگاهها بازخورد بدهد و دانشگاهها نیز باید به دنبال خلق و گسترش تقاضا در بازار باشند.
وی در پایان صحبت های خود در نشست اعضای هیات امنا و اعضای هیات علمی دانشگاه علم و صنعت ایران از مطلوب نبودن وضعیت معیشت اساتید به عنوان عاملی در جهت افزایش پدیده خروج نخبگان یا همان فرار مغز ها از جامعه یاد کرد و افزود: نخبگان و علمای جامعه بایستی وضعیت معیشتی خوبی داشته باشد و باید برای شغل نخبگی ارزش قائل شد.
اما در ابتدای نشست اعضای هیات امنا و اعضای هیات علمی دانشگاه علم و صنعت ایران که بعد از ظهر دوشنبه،هجدهم آذرماه 93 در سالن اجتماعات حضرت امام خمینی(ره) این دانشگاه برگزار شد، به ترتیب دکتر سید حسن هاشم آبادی، دکتر سید علی چاوشیان، دکتر سید مرتضی موسوی خوشدل، دکتر مصطفی بهزاد فر، دکتر سید علی اصغر بهشتی، مهندس غلامحسین کتابی، دکتر حسین علی احمدی،از اعضای هیات علمی دانشگاه علم و صنعت ایران به طرح دیدگاهها و خواسته های اساتید این دانشگاه به شرح زیر پرداختند.
- ادامه دار بودن نشست های اعضای هیات امنا و اعضای هیات علمی دانشگاه و تاسیس دبیرخانه دائمی آن و همکاری با نهاد هایی مثل کانون صنفی و اساتید علاقمند به منظور همکاری در تدوین پیشنهاد ها و دستورالعمل ها برای هیات امنا دانشگاه و هیات امنا مرکز.
- یافتن راهکارهایی مناسب برای ارتقای حقوق اعضای هیات علمی و بهبود شرایط معیشتی این قشر خدوم، تامین مسکن آنان (خصوصا اساتید جوان) و ارتقای شرایط حق التدریس از طریق
- یکسان سازی حق مدیریت های پرداخت شده در بین دانشگاه های تهران
- افزایش سقف حق التدریس اساتید از 18 به 25 و اعمال یک چهلم دو ردیف اول حقوق به جای یک پنجاهم در محاسبه حق التدریس اعضای هیات علمی
- حل مشکلات اعضای هیات علمی پیمانی مانند عدم امکان صدور حکم ماموریت برای فعالیت در سایر دستگاه های اجرایی
- تسریع فرایند تبدیل وضعیت خصوصا در مرحله جذب هیات علمی و سپس تبدیل وضعیت اساتید از پیمانی به رسمی آزمایشی
- ضرورت حذف موانع اداری و قانونی دست و پاگیر که جلوی پذیرش تعداد زیادی دانشجوی دکترا را در دانشگاه علم و صنعت ایران می گیرد. افزایش دانشجویان دکترای دانشگاه، موجب ارتقای علمی آن به علت افزایش مقالات، پروژه ها و پتنت های ثبت شده گردیده و برند دانشگاه را در مقایسه با دانشگاه های رقیب معتبرتر می سازد.
- اصلاح ساختار تشکیلاتی دانشگاه و حذف دانشکده ها و تشکیلات موازی و ایجاد تشکیلات متناسب با اهداف
- استفاده از خدمات و جذب اعضای هیات علمی توانا و مجرب فاقد مدرک تحصیلی تحصیلی عالی (ولی خبره)در دانشکده معماری و شهرسازی.
- فعالیت های تبلیغاتی دانشگاه باید گسترش یابد. این فعالیت ها عبارتند از برگزاری مسابقات و المپیادهای درون و میان دانشگاهی و حتی دانش آموزی، کمک به فعالیت های علمی و فوق برنامه دانش آموزان و دانشجویان ممتاز و افزایش تبلیغات تلویزیونی
- ارتقای خدمات خوابگاهی به دانشجویان و به خصوص دانشجویان متاهل با توجه به نقش مهم آنها در تولید علم.
- تلاش برای برقراری ارتباط گسترده با بخش صنعت و کارآفرینی با ضرورت حضور تمام وقت و چهل ساعته در دانشگاه در تناقض است.
- توسعه پردیس 2 برای جذب دانشجویان خارجی
- بازنگری در چارت سازمانی دانشکده ها و اضافه کردن دو معاونت ارتباط با صنعت و نیز توسعه ارتباطات بین المللی و همین طور ایجاد یک شرکت دانش بنیان که سهام آن به اعضای هیات علمی فروخته شود، تا این شرکت بتواند ساز و کار لازم برای کاربردی کردن پژوهش را در دانشگاه ایجاد کند.
- تشکیل زیر کمیته هایی با ریاست یکی از اعضای محترم هیات امنا با موضوعات مشخص نظیر امور صنفی و رفاهی، ارتباط با صنعت، پژوهشی و . .
- ارتباط نزدیکتر اعضای محترم هیات امنا با بدنه دانشگاه از طریق همین جلسات که انشاالله در بازه های زمانی کوتاه تری برگزار شود .
- معرفی توانمندی های دانشگاه به نهادها و دستگاههای مختلفی که اعضای محترم هیات امنا ارتباط دارند به منظور استفاده از این توانمندی ها .
لازم به یادآوری می باشد دکتر فتح الله مضطرزاده(نماینده وزیر در هیات امنای دانشگاه علم و صنعت ایران و رییس کمیسون هیات امنای وزارت علوم ) و مهندس نصرالله جهانگرد(عضو هیات امنای دانشگاه علم و صنعت ایران و معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات) به طرح دیدگاههای خود در جمع اعضای هیات علمی دانشگاه علم و صنعت ایران پرداختند.
گفتنی است، مهندس اکبر ترکان، مهندس محمد سعیدی کیا، دکتر سید جواد ازهری، دکتر محمد رضا تابش اردکانی، مهندس نصرالله جهانگرد، دکتر فتح الله مضطر زاده و مهندس همایون حائری خیاوی اعضای محترم هیات امنای دانشگاه علم و صنعت ایران را تشکیل می دهند.
آلبوم تصاویر