دانشگاه علم و صنعت ایران- دفاعیه های دکترا
دفاعیه دکتری در دانشکده مهندسی صنایع

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1391/11/23 | 

AWT IMAGE

دفاعیه دکتری در دانشکده مهندسی صنایع 

آقای مهندس حمیدرضا نورعلیزاده، دانشجوی دوره دکتری دانشکده مهندسی صنایع گرایش مدیریت سیستم و بهره وری، سه شنبه 8 اسفندماه سال91، از رساله خود با عنوان « ارائه مدلی جهت تجزیه و تحلیل عملکرد مقررات زدایی در صنعت بیمه با رویکرد نهادگرا» با راهنمایی دکتر جلالی نائینی دفاع خواهد نمود.

 

چکیده

رساله حاضر تحقیقی است در خصوص بررسی تاثیر اصلاح قوانین، مقررات و یا هرآنچه که در ادبیات اقتصادی نهاد نامیده میشود بر کارایی شرکت‌ها. در این گستره مطالعات و تئوری‌پردازی‌های بسیاری در حوزه اقتصاد هنجاری و اثباتی و همچنین سیاستگذاری انجام پذیرفته که تا حد امکان سعی گردیده در مرور ادبیات به آن پرداخته شود.

به لحاظ کاربردی، صنعت بیمه به عنوان بخشی از اقتصاد که در تمام کشورهای دنیا تحت نظارت و قانونگذاری دولتها اداره میشود، برای بررسی تئوریها و کنکاشی برای رفع کاستی‌ها انتخاب گردید. از این گذشته این صنعت در دهه گذشته با دو موج جدّی مقررات‌زدایی مواجه بوده که همین امر جذابیت بررسی تاثیر اصلاح نهادها دو چندان ساخت. موضوعی که تاکنون در ایران به آن پرداخته نشده بود.

به لحاظ مدلسازی ریاضی، برای نخستین بار در صنعت بیمه، از طریق الگوریتمی دو مرحله‌ای ابتدا کارایی با استفاده از تحلیل پوششی داده‌ها مبتنی بر تئوری بهینه‌سازی استوار، اندازه‌گیری شده و سپس در مرحله دوم از طریق مدلسازی آماری و مشخصاً روش GEE ، روشی جدید برای بررسی متغیرهایی که در مدلسازی ریاضی مورد استفاده قرار نگرفته اما دارای تاثیر علّی بر کارایی هستند بکار گرفته‌شده‌است.

گذشته از نوآوریهای پیشنهادی در مدلسازی ریاضی، یافته‌های این رساله برای سیاستگذاران حوزه‌ی بیمه بسیار ارزشمند است. بر اساس این یافته‌ها، هر دو موج اصلاح مقررات، یعنی لغو انحصار ورود و اصلاح نظام تعرفه، به دلیل فقدان نهادهای مکمل و همچنین عدم اجرای کامل قوانین و مقررات عقیم مانده و باروری آن نیازمند بکارگیری توصیه‌های پیشنهاد شده در این تحقیق است.

ضمنا رایانامه دانشجوی فوق برای علاقه­مندان برقراری ارتباط nouralizadeh@iust.ac.ir می باشد.

نشانی مطلب در وبگاه دانشگاه علم و صنعت ایران:
http://idea.iust.ac.ir/find-1.3663.27443.fa.html
برگشت به اصل مطلب