روابط عمومی دانشگاه- آخرین اخبار
چاپ مقاله دانشجوی دکتری دانشگاه علم و صنعت ایران در مجله معتبر Progress in Polymer Science

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1398/7/23 | 
چاپ مقاله دانشجوی دکتری دانشگاه علم و صنعت ایران در مجله معتبر Progress in Polymer Science
 
 
دانشجوی دکتری دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز با همکاری پژوهشگران بین المللی موفق به چاپ مقاله­ای با عنوان « جدیدترین روش­های ساخت غشاهای نوین با خاصیت ابرآبدوستی همراه با ابر روغن گریزی زیر آب» در مجله بین المللی Progress in Polymer Science شده است.
مقاله­ Superhydrophilic and underwater superoleophobic membranes - A review of synthesis methods توسط آقای سهیل ضرغامی دانشجوی دکتری دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز در مجلهProgress in Polymer Science با ضریب تاثیر 24.505 منتشر شده است. این بالاترین میزان ضریب تاثیر در بین مجلاتی است که پژوهشگران دانشگاه علم و صنعت ایران تاکنون، موفق به چاپ مقاله در آن­ها شده­اند.
این مجله توسط انتشارات الزویر منتشر می­شود و براساس داده­های JCR (به لحاظ شاخص ضریب تاثیر)  همواره در رتبه اول مجلات حوزه Polymer Science قرار داشته و از مجلات یک درصد برتر و برجسته این حوزه محسوب می­شود.
براساس این گزارش یکی از عمده­ترین مشکلات محیط­­زیستی در قرن حاضر پساب­های روغنی تولید شده توسط مراکز صنعتی خصوصا پالایشگاه­ها می­باشند. امروزه فرآیندهای غشایی برای جداسازی امولسیون­های روغن در آب بکار برده می شوند.
غشاهای پلیمری آبگریز به دلیل پایداری حرارتی، شیمیایی و مکانیکی در صنایع استفاده می شوند، اما به دلیل طبیعت آبگریزشان، در سیستم‌های آبی با کاهش تراوش‌پذیری و محدودیت عملکرد مواجه هستند. از طرفی خاصیت آب‌گریزی آن ها سبب گرفتگی غشا ها می شود که کاهش طول عمر و تخریب آنها را به دنبال دارد. از این رو مطالعات زیادی با هدف اصلاح آبدوستی این غشاها انجام شده است.
در این مقاله جدیدترین روش­های ساخت غشاهای نوین با خاصیت ابرآبدوستی همراه با ابر روغن گریزی زیر آب (Superhydrophilic and underwater superoleophobic (SUS) membranes) مورد مطالعه قرار گرفته اند. به دلیل اینکه معمولا آب از روغن سنگین‌تر است، لایه‌ای از آب به‌عنوان مانع روی سطح این غشاها تشکیل می‌شود و بنابراین به‌طور موثر از آلودگی روغنی جلوگیری می‌کند و خواص ضدگرفتگی غشاها در حین جداسازی امولسیون­های روغن در آب بهبود می‌یابد. به‌عبارت دیگر، غشاهای ابر آبدوست تمایل کمی به روغن دارند که ناشی از به دام افتادن آب داخل ساختار سلسله ‌مراتبی این نوع غشاها می‌باشد.
لازم به ذکر است که مقاله فوق­الذکر مستخرج از رساله ایشان بوده که تحت هدایت جناب آقای دکتر تورج محمدی و با همکاری دو تن از پژوهشگران بین­المللی انجام شده است. این موفقیت را به ایشان و دانشگاهیان علم و صنعت تبریک عرض می نماییم
مقاله مذکور در حال حاضر به صورت آنلاین منتشر شده و متن کامل آن در سایت مجله به نشانی زیر قابل دسترسی است:


https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0079670019301728
 
نشانی مطلب در وبگاه روابط عمومی دانشگاه:
http://idea.iust.ac.ir/find-112.14457.57863.fa.html
برگشت به اصل مطلب