برگزاری چهارمین کنفرانس کاتالیست انجمن شیمی ایران با حضور وزیر عتف در دانشگاه علم و صنعت ایران
اولین روز از برگزاری کنفرانس کاتالیست انجمن شیمی ایران،به میزبانی دانشکده شیمی با حضور دکتر زلفیگل (وزیر علوم، تحقیقات و فناوری)، دکتر انبیاء (رئیس دانشگاه)، دکتر شمسیپور (رئیس انجمن شیمی ایران)، دکتر دفتری (رئیس شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی ایران)، هیات رئیسه دانشگاه، اعضای هیات علمی و دانشجویان دانشکده شیمی و محققان و فعالان صنعت کاتالیست در محل سالن همایش مجتمع فرهنگی امام خمینی (ره) دانشگاه همراه بود
در مراسم افتتاحیه که صبح چهارشنبه ۹ اسفندماه ۱۴۰۲ برگزار شد، ابتدا دکتر انبیاء (رئیس دانشگاه)، به مدعوین و حاضران در جلسه خیر مقدم گفت. وی با اشاره به آخرین آمار اطلاعات علمی دانشگاه علم و صنعت ایران گفت: براساس آخرین آمار، سرانه مقالات دانشگاه علم و صنعت ایران در پایگاه استنادی ISA نزدیک به ۳.۵ درصد است ودانشگاه علم و صنعت ایران، بالاترین سرانه را در میان دانشگاههای کشور دارد. همچنین این دانشگاه دارای ۷۵ عضو هیات علمی در زمره دانشمندان یک و دو درصد برتر جهان است و بر اساس رصد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، رتبه اول دانشگاههای کشور را به لحاظ تعداد و حجم قردادهای صنعتی در سال ۱۴۰۲ کسب کرده است.
رئیس دانشگاه در ادامه سخنان خود با اشاره به اهمیت کاتالیست و علم شیمی افزود: معتقدم یکی از گلوگاههای کشور در صنعت پتروشیمی موضوع کاتالیست است که هم به لحاظ علمی و هم کاربرد، بسیار گسترده و پیچیده است. وی با بیان این مطلب که دستیابی به توسعه، الزاما نیازمند تولید علم نیست و تولید علم تا حدی که توان جذب فناوری را داشته باشد، کفایت میکند، افزود: باید یکی از رویکردهای اصلی توسعه، فناوری باشد چون با غیر از این رویکرد، توسعه در کشور حاصل نمی شود.
دکتر انبیاء گفت: با توجه به ذخایر و منابع طبیعی سرشاری که در کشور وجود دارد و میتواند مورد نیاز فناوریها باشد، به نظر میرسد میتوان فناوری شیمی را برای دستیابی به توسعه در ایران انتخاب کرد.
در ادامه مراسم افتتاحیه، دکتر غفوری (دبیر کنفرانس و رئیس دانشکده شیمی دانشگاه)، به معرفی دانشکده شیمی دانشگاه علم و صنعت ایران پرداخت. وی گفت: دانشکده شیمی دانشگاه علم و صنعت ایران، به عنوان سومین دانشکده شیمی برتر دانشگاههای کشور مطرح است، تعداد ۱۹ عضو هیات علمی دارد که ۴۰ درصد آنها جزو ۲ درصد دانشمندان برتر جهان هستند. همچنین دانشکده شیمی این دانشگاه، رتبه اول در حوزه پژوهشی را در میان دانشکدههای دانشگاه علم و صنعت ایران دارد.
دکتر مجتبی شمسیپور (رئیس انجمن شیمی ایران)، سخنران دیگر این مراسم بود. انجمن شیمی دارای تعداد ۱۷ کمیته علمی است و کمیته کاتالیز یکی از آن ها به شمار می آید. شاید موفق ترین فعالیت انجمن نشریات، انجمن شیمی بوده که جایگاه جهانی پیدا کرده است. در انجمن شیمی تا حد بسیار خوبی ارتباط میان جوانان و دانشجویان شیمی برقرار است.
وی با بیان اینکه باید قدر جوانان را دانست، گفت: پس از کرونا برگزاری سیمنارها با جدیت پیگیری شد. امیدواریم روسای دانشگاهها به دانشجویان برای شرکت در کنفرانس ها فرصت دهند؛ چون بخش مهمی از آموزش های دانشجویان از حضور در کنفرانس ها حاصل می شود.
سخنرانی دکتر علی ملکی (دبیر علمی کنفرانس و و استاد دانشکده شیمی دانشگاه) و دکتر محمدرضا ایروانی (نماینده انجمن شیمی ایران)، دیگر بخشهای مراسم افتتاحیه بود.
اهدای لوح تقدیر دانشکده شیمی به دکتر شمسیپور و دکتر ایروانی و اهدای لوح انجمن شیمی ایران به دبیر، دبیر علمی و دبیر اجرایی کنفرانس و عکس یادگاری، بخشهای دیگر مراسم افتتاحیه بود.
در طی دو روز برگزاری این کنفرانس، ۳ سخنرانی کلیدی، ۶ نشست و ۳ کارگاه آموزشی ارائه خواهد شد.
ایجاد محیطی برای عرضه یافتههای پژوهشی متخصصان در حوزه کاتالیست، پدید آوردن محیطی برای تعامل میان صاحبنظران و تضارب آرای پژوهشگران، ارتقای سطح دانش، بینش و فرهنگ علمی در حوزه کاتالیست، شناسایی مسائل پژوهشی و ایجاد محیط همافزا برای حل آنها و ارزیابی سیاستها و برنامههای اجرایی کاتالیست در سطح ملی، از اهداف چهارمین کنفرانس کاتالیست انجمن شیمی ایران است.
|