روابط عمومی دانشگاه- آخرین اخبار
ثبت اختراع با مالکیت دانشگاه علم و صنعت ایران در خارج از کشور

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1403/10/3 | 

ثبت اختراع با مالکیت دانشگاه علم و صنعت ایران در خارج از کشور



اختراع «قالب- نمای خاکوب»، با مالکیت دانشگاه علم و صنعت ایران در اداره ثبت اختراع و نشان تجاری ایالات متحده (USPTO) فایل شد.
ایده این اختراع، خروجی فعالیت‌های استارتاپی دکتر سمیه خانی و دکتر احمدعلی نامداریان است که از سال ۱۳۹۵ در دانشگاه علم و صنعت ایران شروع به فعالیت کرده‌اند. تمرکز اصلی این فناوران، به کارگیری تکنیک نوین خاک کوبیده در معماری معاصر است. دکتر مصطفی بهزادفر (استاد دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه) و همچنین دانشگاه علم و صنعت ایران، از دیگر مالکین این اختراع هستند.

این اختراع، بعد از یک فرایند ارزیابی دقیق و بررسی جوانب مختلف نوآوری، گام ابتکاری و قابلیت تجاری‌سازی، به تأیید کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری رسید و با حمایت معاونت فناوری، نوآوری و کارآفرینی دانشگاه، در آبان‌ماه ۱۴۰۳ با شماره ۸۶۷۰۲۴/۱۸ در USPTO فایل شد. این اختراع که قابلیت بالایی برای ورود به بازارهای بین‌المللی در قالب فروش دانش فنی یا صادرات محصول دارد، تحت معاهده همکاری ثبت اختراع (PCT) نیز به ثبت رسیده است.
 

شرح اختراع "قالب- نمای خاکوب"

«قالب- نمای خاکوب»، شامل پنل‌هایی از جنس خاک فشرده به ضخامت ۴ سانتی‌متر است که برای ساخت دیوارهای ساختمان طراحی شده‌اند. در مراحل اولیه، این پنل‌ها در دو طرف دیوار مورد نظر قرار می‌گیرند و به عنوان قالب عمل می‌کنند. در این فرآیند، مصالحی نظیر بتن، بین دو پنل ریخته می‌شود.
این اختراع به عنوان جایگزینی برای قالب‌های فلزی، پلی‌وود و سایر انواع قالب‌ها عمل می‌کند و برخلاف قالب‌های سنتی، پس از شکل‌گیری بتن، پنل‌ها جمع‌آوری نمی‌شوند و به عنوان نمای ساختمان باقی می‌مانند. این پنل‌ها می‌توانند در موارد مختلفی از جمله نمای ساختمان، سقف، کف و پارتیشن‌های داخلی نیز به کار گرفته شوند.
این اختراع نه تنها منجر به صرفه‌جویی در هزینه و زمان می‌شود، بلکه به دلیل استفاده از مصالح دوست‌دار محیط زیست، در راستای تحقق معماری پایدار نیز گام برمی‌دارد. دیوارهای ساخته شده با این روش، موجب صرفه‌جویی انرژی می‌شوند و به کاهش انتشار دی‌اکسید کربن کمک می‌کنند.
اختراع قالب- نمای خاکوب می‌تواند به صنعتی‌سازی و پیش‌ساخته‌سازی مسکن کمک کند و با راه‌اندازی خط تولید آن، زمان ساخت واحدهای مسکونی، کاهش یافته و امکان احداث یک ساختمان چند طبقه، در کمتر از یک ماه فراهم می‌شود. همچنین، این اختراع می‌تواند هزینه‌های تمام شده ساختمان را تا حدود ۲۵ درصد کاهش دهد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص حمایت‌های دانشگاه علم و صنعت ایران از ثبت اختراعات داخلی و خارجی، به سایت معاونت فناوری، نوآوری و کارآفرینی دانشگاه مراجعه نمایید.

نشانی مطلب در وبگاه روابط عمومی دانشگاه:
http://idea.iust.ac.ir/find-112.14457.80525.fa.html
برگشت به اصل مطلب