دانشکده مهندسی کامپیوتر-  رویدادهای جاری و عمومی
اتتشار بین المللی کتاب آزمون نرم افزار تالیفی عضو هیات علمی دانشکده مهندسی کامپیوتر توسط Springer

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1402/4/27 | 

اتتشار بین المللی کتاب آزمون نرم افزار تالیفی عضو هیات علمی دانشکده مهندسی کامپیوتر  توسط Springer در سال ۲۰۲۳

 

کتاب تالیفی دکتر سعید پارسا (دانشیار )، با عنوان:
Software Testing Automation: Testability Evaluation, Refactoring, Test Data Generation, and Fault Localization
 توسط انتشارت بین‌المللی اشپرینگر در ۶۱۰ صفحه در سال ۲۰۲۳ چاپ شد.


این کتاب در مورد طراحی و توسعه ابزارهای آزمون نرم افزار است. تاکید بر یادگیری و نه حفظ کردن مطالب دارد. لذا، سعی شده تعاریف و مفاهیم آزمون نرم افزار تا حد ممکن برداشت خواننده از اجرای کد برنامه ها و بررسی الگوریتم­های مربوطه در کتاب باشد. برای این منظور توضیحات و کد پیاده سازی مباحث مطرح شده در کتاب در آدرس ذیل توسط نویسنده قرار داده شده است:
https://figshare.com/authors/saeed_parsa/۱۳۸۹۳۷۲۶                            
کتاب آزمون نرم افزار درسه بخش پوشش دهنده مباحث آزمون پذیری، محلی سازی خطا و تولید داده های آزمون است. 
        فرایندهای سریع یا در اصطلاح چابک برای تولید نرم افزار، فرایند طراحی و توسعه نرم افزار را در آزمون مکرر و گام به گام آن همگام با توسعه و تلاش برای رفع خطاهای مشاهده شده خلاصه کرده اند. آنچه که در این نوع فرایند نادیده گرفته شده عدم موفقیت آزمون در مشخص کردن خطا و هزینه بالای آن است لذا، بخش اول کتاب خوانند را آماده سازی برای ایجاد ابزار یادگیری ماشین جهت سنجش میزان آزمون پذیری و ایجاد ابزار برای باز سازی خودکار کد در جهت بهبود آزمون پذیری می نماید.
       علیرغم پوشش و اجرای مکرر جمله خطا دار ممکن است نتیجه اجرای برنامه کامپیوتری صحیح بوده و خطا مشخص نشود. اینگونه اجراها که به طور تصادفی موفق نامیده می شوند، موجب می­گردند که آمارحضور جملات برنامه در اجراهای خطا دار و بدون خطا به درستی مشخص نشده، نتوان بر اساس آمار حضور در اجراهای موفق و ناموفق جملات مظنون به خطا را مشخص کرد. لذا، بخش دوم با هدف تولید ابزار برای مکانیابی خطا با توجه به اجراهای به طور تصادفی موفق نوشته شده است.
      بخش سوم تاکید بر شناخت ناشناخته­ های علمی بر اساس تولید داده ­های آزمون برای شناسایی رفتارهای ناشناخته و غیر قابل انتظاری دارد که حاصل از خطاهای هر چند جزیی در مدل­های ریاضی و یادگیری ماشین مورد استفاده در سیستم­های سایبر فیزیکی یا به عبارتی سیستم های کنترل شونده توسط کامپیوتر مثل اتومبیل­های خودران و کننرل کننده هواپیما و ماهواره هستند. انواع روش‏ ها و کد لازم برای تولید خودکار داده ­های آزمون و تشخیص دامنه ­های رفتارهای خواسته و ناخواسته در بخش سوم کتاب توضیح داده شده است.

نشانی مطلب در وبگاه دانشکده مهندسی کامپیوتر:
http://idea.iust.ac.ir/find-14.11000.74013.fa.html
برگشت به اصل مطلب