دانشکده مهندسی مکانیک- اخبار علمی1
7/4/94 دفاعیه دکترا

حذف تصاویر و رنگ‌ها
AWT IMAGEآقای محمود ابراهیمی دانشجوی دکترای جناب آقای دکتر جوانرودی، روز شنبه 13/4/94 از رساله دکترای خود تحت عنوان "بکارگیری فرایند اکستروژن مستقیم با کانال­های همسان برای تولید مواد فوق­ریزدانه و نانوساختار " دفاع خواهد کرد. این جلسه ساعت 16 روز شنبه در آمفی تاتر دانشکده مهندسی مکانیک برگزار می گردد.

 چکیده:

  روش­های تغییرشکل پلاستیکی شدید به­دلیل بهبود خواص مکانیکی، فیزیکی، سایشی و ... فلزات و آلیاژها از طریق ریزکردن دانه­ها به­توسط تولید و تکثیر نابجایی­ها مورد توجه فراوان محققین حوزه علم مواد قرار گرفته است. در این تحقیق، نمونه­هایی از جنس آلومینیوم خالص تجاری، آلومینیوم سری 6000 و نیز مس خالص تجاری به­کمک فرایند جدیدی فراوری گشته و خواص مختلف آن­ها از سه منظر آزمایشگاهی، عددی و تحلیلی بررسی گردیده است. در ابتدا، فرایند اکستروژن مستقیم با کانال­های همسان به­عنوان روشی ابداعی معرفی، طراحی و ساخته شده و سپس به بررسی خواص مکانیکیو ریزساختاریآن­ها و نیز شبیه­سازی فرایند و تأثیر پارامترهای پروسه در رفتار کرنشی و هم­چنین تخمین نیروی موردنیاز به­توسط تئوری حدبالا پرداخته شده است.

  نتایج حاکی از افزایش شدید استحکام و سختی در اثر ریز شده اندازه­دانه نمونه­ها بعد از انجام فرایند مذکور می­باشد. نتایج ریزساختاری نشان می­دهد که اندازه­دانه نمونه­های آلومینیوم خالص 1070، آلومینیوم 6082 و نیز مس خالص C10100 بعد از انجام چهار پاس از فرایند به­ترتیب از 2، 50 و 22میکرومتر به 350نانومتر، 330نانومتر و 4/1میکرومتر می­رسد.هم­چنین مقادیر مدول برجهندگی و چقرمگی نمونه­های اکسترود شده به شدت کاهش پیدا می­کند. کمترین مقدار سختی برای هر یک از نمونه­های اکسترود شده در ناحیه مرکزی سطح­مقطع بدست می­آید. نتایج آزمون ضربه سقوطی نشان می­دهد که با اعمال این فرایند، مقدار نیروی بیشینه افزایش و مقادیر خیز، تکانه و انرژی جذب شده کاهش می­یابد.نیز با اعمال کرنش برابر در دو فرایند اکستروژن مستقیم با کانال­های همسان و ایکپ مشاهده گردید که نمونه فراوری شده با فرایند جدید دارای یکنواختی کرنشی بیشتری خواهد بود. می­توان نتیجه­گیری کرد که روش ابداعی می­تواند در کنار سایر روش­های تغییرشکل پلاستیکی شدید، پروسه­ای کارامد برای تولید مواد فوق­ریزدانه و نانوساختار باشد.

نشانی مطلب در وبگاه دانشکده مهندسی مکانیک:
http://idea.iust.ac.ir/find-16.6841.40714.fa.html
برگشت به اصل مطلب