مرکز تحقیقات سیمان - شناسنامه دوره ها
کنترل کیفیت در صنعت سیمان

حذف تصاویر و رنگ‌ها
شناسنامه دوره آموزشی
عنوان دوره
کنترل کیفیت در صنعت سیمان
اهداف دوره
1. ارائه اطلاعات مفید و کاربردی در مورد کلیه موثر بر کیفیت سیمان
2. آموزش کاربردی پرسنل کارخانجات سیمان بمنظور ارتقا هرچه بیشتر کیفیت سیمان تولیدی
موضوعات دوره
1. اکسیدهای اصلی و فرعی سیمان و نقش هرکدام در کیفیت سیمان
2. شرایط مواد معدنی برای استفاده در صنعت سیمان
3. انواع مواد اولیه مصرفی در تهیه مواد خام سیمان
4. مقایسه انواع سیستم های واکنشی و مشخصات اکنش های فاز جامد و ضرورت پودر کردن و یکنواخت سازی
5. شرایط لازم برای انجام واکنش ها در سیستم پخت
6. مهمترین عوامل موثر بر قابلیت پخت مواد
7. اهمیت استفاده از مارل به جای سنگ آهک و خاک رس
8. تاثیر ترکیب مینرالی مواد خام به قابلیت پخت
9. سلامتی سیمان و عوامل تهدید کننده
10. پارامترهای کیفی مواد خام، کلینکر سیمان و نقش هرکدام بر فرایند پخت و خواص سیمان
11. نوسانات غیر مجاز در ترکیب شیمیایی خوراک کوره و عواقب نا مطلوب آن شامل :
 تشکیل رینگ های مزاحم، افزایش مصرف سوخت، تشکیل کوتینگ نا پایدار، کاهش تولید و عدم یکنواختی کیفیت سیمان
12. اررزیابی نوسانات شیمیایی موجود در خوراک کوره
13. روشهای کاهش نوسانات:
 معدنکاری انتخابی، بسترهای اختلاط، سیلوهای اختلاط و همگن ساز و کاهش نوسانات ناشی از کاهش غبار برگشتی
14. تحولات فیزیکی، شیمیایی و مینرالی مواد در فرایند پخت
15. واکنش های کلسیناسیون و تشکیل آلیت
16. نقش موثر فاز مذاب در واکنش تشکیل آلیت و مقدار اپتیمم آن
17. فاکتورهای موثر بر قابلیت پخت مواد
18. ارزیابی سریع کیفیت کلینکر به کمک وزن لیتری آن
19. مراحل خنک کردن کلینکر و تاثیر نحوه سرد کردن بر خواص کلینکر و سیمان
20. فازهای اصلی و جزئی کلینکر و خواص هرکدام از آنها
21. تاثیرات کانی و اکسیدهای مزاحم بر خواص سیمان
22. روش های تعیین ترکیب مینرالی کلینکر سیمان
23. ضرورت آسیاب کردن کلینکر و اهمیت کنترل توزیع دانه بندی و نرمی سیمان در کیفیت آن
24. ضرورت افزودن گچ به کلینکر و اهمیت کنترل مقدار گچ
25. ضرورت خنک سازی آسیابهای سیمان و کنترل دمای آن
26. هیدراتاسیون فازهای کلینکر و گیرش و سخت شدن سیمان
27. عوامل موثر بر مقاومت فشاری خمیر سیمان
28. نیازهای متضاد در کنترل مقدار آب و تکنیک های کاهش نسبت w/c
29. نتایج مثبت کاهش نسبت w/c در مقاومت و دوام خمیر سخت شده سیمان
30. مهمترین عوامل فیزیکی و شیمیایی خوردگی و تخریب سازه های بتنی
مخاطبین دوره:
کارشناسان و پرسنل آزمایشگاه و کنترل کیفی با مدرک دیپلم به بالا
مدت: دو روز


نشانی مطلب در وبگاه مرکز تحقیقات سیمان :
http://idea.iust.ac.ir/find-54.8413.11523.fa.html
برگشت به اصل مطلب