دانشکده مهندسی صنایع- برگزاری دفاعیه های دکتری
دفاعیه دکتری

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1402/11/28 | 


 

هانی گیلانی دانشجوی دکتری رشته مهندسی صنایع، از رساله خود با عنوان «طراحی شبکه زنجیره تأمین انرژی زیستی با قابلیت تأمین آب مصرفی در رابطه متقابل آب و انرژی مبتنی بر بهینه‌سازی استوار داده محور»‏‎ ‎به راهنمایی آقای دکتر صاحبی ۸ اسفند ماه ۱۴۰۲ ساعت ۱۷ دفاع خواهد نمود‎. 

شماره دانشجوئی: ۹۸۸۷۳۰۶۸
نشانی الکترونیکی: hanigilani۱gmail.com
استاد راهنما:  آقای دکتر هادی صاحبی
اساتید مشاور:  آقای دکتر محمدسعید جبل‌عاملی - آقای دکتر سیدجواد حسینی‌نژاد
اساتید داور داخلی: آقای دکتر سعید یعقوبی- آقای دکتر احسان دهقانی
اساتید داور خارجی:  آقای دکتر علی حاجی آقابزرگی امیری- آقای دکتر رضا بابازاده
زمان دفاع: ۸ اسفند ماه ۱۴۰۲- ساعت ۱۷ - کلاس ۲۰۸ ( طبقه دوم دانشکده)

چکیده:

امروزه استفاده از سوخت­‌های فسیلی به منظور تأمین انرژی امری رایج در همه بخش‌­های صنعت، و حمل­ و نقل است. این منابع در کنار ماهیت پایان­‌پذیری منجر به آلودگی محیط زیست و در پی آن ایجاد بیماری­‌های مختلف در انسان می­‌گردد. از این رو کارشناسان حوزه انرژی حرکت به سمت انرژی­‌های تجدیدپذیر را اجتناب ناپذیر می­‌دانند. در میان این منابع تجدیدپذیر زیست توده در گستره بیشتری در اختیار بشر است. نکته قابل ذکر آن است که پیاده‌سازی شبکه تولید سوخت‌زیستی خود با چالش­‌های متعددی همچون، تهدید امنیت غذایی، مصرف منابع آب شیرین، تهدید منابع در دسترس برای نسل آینده، ماهیت غیرقطعی عمیق، و عدم اطمینان از تأمین خوراک مواجه است.

رساله حاضر با رسیدگی به این چالش‌­ها سعی در کاراتر کردن شبکه فوق دارد. در این راستا، با انتخاب دو نوع ماده اولیه غیرخوراکی دانه جاتروفا و ریزجلبک به طراحی شبکه تولید سوخت زیستی پرداخته است که در آن با پیاده‌­سازی یک مرحله پیش‌­فاز با توسعه یک رویکرد ترکیبی تصمیم­‌گیری چندمعیاره به منبع­‌یابی خوراک می‌­پردازد تا اطمینان از فرآیند تأمین در شبکه نهادینه گردد. در مواجهه با عدم­ قطعیت شهودی ترجیحات تصمیم­‌گیرندگان این فرمول­‌بندی در یک محیط فازی اجرایی شده است. در مرحله بعد، به توسعه دو مدل بهینه­‌سازی چندهدفه تحت عناوین پایدار و مبتنی بر انرژی اقدام شده است که در مدل پایدار تأکید بر نیازهای نسل آینده و در مدل مبتنی بر انرژی تأکید بر رابطه متقابل آب و انرژی است. اگرچه هر دو مدل پیشنهادی برای حفظ منابع آب شیرین و ایجاد رابطه متقابل آب و انرژی از منابع آب فاضلابی بهره می‌برند.

مطالعه پیش­رو برای مواجهه با پارامترهای غیرقطعی تقاضا در مدل پایدار و نرخ کشت و تغییرات آب و هوایی در مدل مبتنی بر انرژی به توسعه دو رویکرد بهینه‌­سازی استوار اقدام کرده است. از آنجایی که پارامتر تقاضای مدل پایدار دارای داده­‌های تاریخی قابل قبولی است، یک رویکرد استوار مبتنی بر داده برای آن تدوین شده است و برای پارامتر نرخ کشت و تغییرات آب و هوایی، در نبود داده­‌های قابل اتکا، رویکرد بهینه­‌سازی استوار منعطف تدوین گردیده است. مزیت استفاده از این رویکردها، استواری بالاتر و محافظه­ کاری کمتر نسبت به رویکردهای استوار کلاسیک می‌باشد. در پایان، تمام مدلها و روش‌های حل پیشنهادی این تحقیق با استفاده از مطالعه عددی، مورد ارزیابی قرار می­‌گیرد و تحلیل نتایج عددی صورت می‌­پذیرد، تا علاوه بر اعتبارسنجی آنها، چندین بینش مدیریتی در شبکه تولید سوخت زیستی استخراج و به صنعت انرژی ارائه شود.

نشانی مطلب در وبگاه دانشکده مهندسی صنایع:
http://idea.iust.ac.ir/find-61.11055.77251.fa.html
برگشت به اصل مطلب