دانشکده مهندسی صنایع- فضاهای آموزشی و پژوهشی
آزمایشگاهها

حذف تصاویر و رنگ‌ها

آزمایشگاه‌های دانشکده

• آزمایشگاه اندازه گیری دقیق

در این آزمایشگاه، فعالیت های آموزشـــــی و تحقیقاتی مرتبط با سیستم های اندازه گیــری و کنترل کیفی فیزیکی قطعات و اجزا، انجام می پذیرد.

موضوع کلی آزمایشگاه اندازه گیری دقیق، کنترل کیفی قطعات مکانیکی از لحاظ اندازه ابعاد و صافی سطوح و مقدار زوایا با توجه به تلرانس موردنیاز هر قطعه می باشد که در سه حالت (الف- قطعات ساخته شده، ب- کنترل ضمن ساخت قطعات ج- پیدا کردن قطعات فرسوده شده و ناقص) بحث می گردد. برای یادگیری بهتر دانشجویان ضمن یادگیری روشها از لحاظ تئوری به طور عملی نیز روی قطعات نمونه آزمایش صورت می گیرد.

دستگاههای منحصر به فرد این گروه عبارتنداز ابزارهای مختلف اندازه گیری مکانیکی، تعدادی وسایل کنترل الکترونیکی و یک دستگاه اندازه گیری نوری با بزرگنمایی تا ۱۰۰ برابر.

یکی دیگر از دستگاههای مدرن موجود در این آزمایشگاه که به تازگی راه‏اندازی شده است دستگاه CMM است، که به منظور اندازه گیری قطعه با دقت یک هزارم میلیمتر و رسم نقشه قطعه مورد استفـــــاده قرار می گیرد. پس از آن اطلاعات قطعــــه از طریق نرم افزارهـــای تخصصی به دستگــــاه CNC ارسال شده و در نهایت قطعه موردنظر با استفاده از اطلاعات ارائه شده دستگاه CMM توسط دستگاه CNC تراشیده و آماده میشود.

  

AWT IMAGE

         

                                     

AWT IMAGE

                                      

AWT IMAGE

 

• آزمایشگاه ایمنی صنعتی

کارگران صنعتی در محیط های کار با عوامل زیان آور متعددی روبرو هستند. این عوامل ضمن ایجاد حوادث شغلی و بیماری های ناشی از کار، میزان کارایی و سطح تولید کارخانه را نیز تحت الشعاع قرار می دهند.

مهندسین ایمنی در ایجاد محیط کار ایمن نقش بسیار مهمی را ایفاء می نمایند، و بایستی عوامل زیان آور محیط کار خود را شناسایی نموده و پس از اندازه گیری، ارزشیابی و مقایسه با استانداردهای موجود، در صورت بالاتر بودن از حدمجاز در جهت حذف و یا کنترل آنها اقدام نمایند.

برای نیل به این مهم آنها بایستی با وسایل اندازه گیری و آزمایشگاهی ایمنی صنعتی آشنایی کامل داشته و بتوانند از این وسایل در ایمن سازی محیط‏های صنعتی استفاده نمایند.

چنانچه مدیر ایمنی یک مرکز صنعتی بتواند عــــوامل زیان‏آور موجود در کارخــانه خود را شناسایی، حذف و یا کنترل نماید، نه تنها از پرداخت هزینه های بسیار سنگین درمان و غرامتهای شغلی جلوگیری نموده است بلکه با ایجاد محیطی ایمن در افزایش کارایی کارگر و سطح تولید کارخانه تاثیر مثبتی خواهد گذاشت.

برای رسیدن به این اهداف آزمایشگاه ایمنی صنعتی در سال ۱۳۷۵ در دانشکده مهندسی صنایع راه اندازی شده و تعدادی از وسایل اندازه گیری عوامل فیزیکی و شیمیایی زیان آور محیط کار، خریداری گردیده و بخشی نیز در حال تهیه می باشد.

لیست وسایل اندازه گیری موجود و در حال تهیه آزمایشگاه ایمنی صنعتی عبارتنداز:

(بدون آنالیزور) ۱- Sound level Meter

۲- Luxmeter

۳- Air Sampling (gas, Dust,…)

۴- Gas Detector

۵- Wet Bulb Glob Temperature (Heat Stress)

(آنالیزوردار) ۶- Wet Bulb Glob

۷- Noise Dosimeter

امید است در آینده از این آزمایشگاه بعنوان آزمایشگاه تحقیقاتی ایمنی صنعتی، جهت بررسی و حل معضلات ایمنی در پروسه های صنعتی استفاده گردد.

هم اکنون از این محل بعنوان مرکز تحقیقات کیفیت و بهره وری بهره‌برداری می‌شود.

AWT IMAGE   

      

AWT IMAGE


• آزمایشگاه ارزیابی کار و زمان
رشد روزافزون تکنولوژی و پیچیدگی و گستــرش آن نیازمند بکارگیری مهارتهای تکنیکی اقتصادی و استفاده موثر از نیروی انسانی، زمان، ماشین آلات و تجهیـــــزات و مواد بمنظـــــور تولید با کمیت و کیفیت مطلوب می باشد و از آنجا که درس ارزیابی کار و زمان جنبه کاربردی زیادی دارد، به لحاظ ایجاد فضایی مناسب برای دانشجو در محیط کار و کارخانه احساس کند و دست آوردها و آموخته‏های علمی خود را تواماً به مرحله آزمایش قرار دهد، طراحی شده است.
آزمایشها عبارتند از: رسم نمودار مونتاژ- رسم نمودار فرآیند عملیات ساخت، زمان سنجی بوسیله کرونومتر (گسسته و پیوسته)، تعیین ضریب عملکرد، منحنی فراگیری و تحلیل آن، نمودار تقدم و تاخر، بالانس خط و تعیین ایستگاههای کاری، رسم نمودار مونتاژ بعــــد از بالانس خط، تهیه جدول دو دست و بهبود آن، طراحی میزکار، زمان سنجی به روش داده های استاندارد. تجهیزات اصلی مورد استفاده در این آزمایشگاه عبارتنداز انواع کرنومترها، لوازم اندازه گیری از قبیل میکرومتر، کولیس، مولتی متر و میزکارمتحرک، کامپیوتر، دوربین فیلم‏برداری.


• آزمایشگاه فناوری‏های اطلاعاتی و نوین

امروزه فناوری‏های اطلاعاتی و نوین از اهمیت ویژه‏ای در کلیه شاخه های علمی برخوردار است. آزمایشگاه فناوری‏های اطلاعاتی و نوین با هدف شناسایی کاربردهای اینگونه فناوری ها در مهندسی صنایع و با تاکید بر حوزه کسب و کار الکترونیکی تاسیس شده است برخی از محورهای پژوهشی این آزمایشگاه عبارت است از:

• مهندسی فناوری اطلاعات و کاربردهای آن

• روشهای داده کاوی و کاربردهای آن

• فناوری اطلاعات و کاربردهای آن در بنگاههای اقتصادی

• روشهای نوین کسب و کار الکترونیکی

• سامانه های اطلاعاتی و نقش آنها در ارتقای بهره وری

بدیهی است خروجی فعالیت های پژوهشی در این آزمایشگاه به صورت مقالات پژوهشی، ثبت اختراع، کتاب و گزارشات پژوهشی قابل استفاده در سایر مراکز تحقیقاتی و صنعتی خواهد بود.

• آزمایشگاه بهینه‌سازی و الگوریتم‌های فراابتکاری
• آزمایشگاه مهندسی کیفیت و پایایی
• مرکز فنآوری و نوآوری

نشانی مطلب در وبگاه دانشکده مهندسی صنایع:
http://idea.iust.ac.ir/find-61.5767.5876.fa.html
برگشت به اصل مطلب