برگشت به شبکه آزمایشگاههای تحقیقاتی دانشگاه علم و صنعت ایران
   [صفحه اصلی ]   [ English ]  
بخش‌های اصلی
معرفی آزمایشگاه::
معرفی اعضا::
خدمات آزمایشگاه متعامل::
دستاوردهای آزمایشگاه::
آزمایشگاه های همکار::
اخبار آزمایشگاه::
اطلاعات تماس::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: اخبار آزمایشگاه ::
 | تاریخ ارسال: 1397/5/7 | 

الف- اطلاعات کلی برگزاری نمایشگاه شهر هوشمند

نخستین نمایشگاه بین المللی شهر هوشمند  Smart City Expo 2019  توسط وزارت راه و شهرسازی، وزارت کشور ( مرکز توسعه دولت الکترونیک، فناوری اطلاعات و آمار ) ، نهاد ریاست جمهوری ( مرکز فناوری اطلاعات، ارتباطات و امنیت ) ، شهرداری تهران ، شورای اسلامی شهر تهران ، سازمان ها، نهاد ها، انجمن ها و اتحادیه های داخلی و بین المللی از تاریخ ۲۳ الی ۲۵ دی ۱۳۹۷ همزمان با نخستین نمایشگاه بین المللی مسکن و شهرسازی  با هدف  توسعه بازار شهر هوشمند و بهبود کیفیت زندگی در شهرها، ایجاد فرصت مناسب جهت تعامل بیشتر با نخبگان شهرهای هوشمند، استفاده بهینه از ظرفیت های موجود حوزه خدمات شهر هوشمند شهرهای موفق ، استفاده موثر از تجربیات موفق شهرهای هوشمند ، آشنایی با آخرین دستاوردهای روز دنیا در حوزه شهری را در محل شبستان مصلای بزرگ امام خمینی (ره) برپا شد.
 
تصویر 1پوسترهای مربوط به نمایشگاه شهر هوشمند و مسکن، شهرسازی و بازآفرینی

ب- آزمایشگاه تحقیقاتی متعامل (مهندسی تحلیل عوامل آمایش محیط) در نمایشگاه شهر هوشمند

در همین راستا آزمایشگاه تحقیقاتی متعامل به همراه سایر آژمایشگاه‌های دانشگاه علم و صنعت ایران که در حیطه شهر هوشمند فعالیت داشتند، در قالب غرفه دانشگاه علم و صنعت ایران در این نمایشگاه از ۲۳ دی ماه تا ۲۵ دی ماه در محل شبستان مصلای بزرگ امام خمینی (ره) حضور پیدا کردند. این آزمایشگاه در این نمایشگاه دو طرح پژوهشی مربوط به شهر هوشمند را ارائه نمود که به صورت مختصر در ذیل آورده شده است.
۱- طرح «سنجش و ارزیابی نقش ارتباطات مجازی در ساختار کالبدی فضایی شبکه شهری کشور» که در این طرح پژوهشی با استخراج معیار‌ها و شاخص‌های سنجش تحولات فضایی شهر‌ها با تغییرات شاخص‌های ارتباطات مجازی به جهت‌گیری راهبردی برنامه‌ریزی شهری در عصر ارتباطات مجازی پرداخته می‌شود. به عبارتی دیگر این طرح ناظر به بعد حمل و نقل شهری از ابعاد شهر هوشمند است که با بدست‌آوردن شاخص‌ها و معیارهای تحولات فضایی شهرها در بعد حمل و نقل، به پیش‌بینی و برنامه‌ریزی برای آینده حمل‌ونقل دست می‌زند. بعبارتی ساده‌تر اگر فاصله زمانی رفت و آمد بین دو کلانشهر اصفهان و تهران با برقرار شدن خط راه‌آهن سریع‌السیر به نیم ساعت کاهش یابد، تحولات فضایی شهر‌ها چگونه تغییر پیدا خواهند کرد و راهبردهای برنامه‌ریزی برای نظام شهری چگونه تغییر پیدا خواهد کرد.

تصویر 2طرح سنجش و ارزیابی نقش ارتباطات مجازی در ساختار کالبدی فضایی شبکه شهری کشور

۲- طرح پژوهشی با عنوان «ناسازگاری توسعه همزمان کالبدی فضاهای آموزشی و آموزش الکترونیک با رویکرد شهر هوشمند»، دانشگاه نسل سوم تکامل یافته دانشگاه نسل اول (آموزش محور) و نسل دوم (پژوهش محور) بوده و از نقش خود در الگوی سه گانه تعاملی صنعت-دولت-جامعه استقبال می نماید. این نسل از دانشگاه به سوی تأسیس شرکت های دانش بنیان قدم بر می دارد. علی رغم اینکه دانشگاه های جهان بیش از سه دهه است که به سمت نسل سوم در حرکت هستند، دانشگاه های ما در نسل دوم و یا حتی اول باقی مانده اند.
گسترش کالبدی دانشگاه به علت کمبود کلاس یک نیاز غیرواقعی و توهمی است که از مفاهیم توسعه به شکل یک اپیدمی در حال گسترش است. با توسعه شهر به شکل هوشمند و تقویت آموزش مجازی می توان هزاران میلیارد منابع این نوع گسترش ها را به سمت طرح های حاصل از تقاضای مؤثر هدایت کرد تا توسعه مطلوب و واقعی حاصل شود. در این پژوهش با رویکرد شهر هوشمند و  مؤلفه‌های آن، نقدی به طرح توسعه دانشگاه صنعتی امیر کبیر وارد شده است و با تحلیل‌های آماری این طرح توسعه سبک و سنگین و بررسی شده است که در نتیجه آن، این طرح توسعه مغایر با رویکرد شهر هوشمند برآورد شده است.


 

تصویر 3 طرح  ناسازگاری توسعه همزمان کالبدی فضاهای آموزشی و آموزش الکترونیک با رویکرد شهر هوشمند
 

 
 
تصویر 4 بازدید وزیر راه و شهرسازی و اساتید و سایر بازدیدکنندگان از غرفه دانشگاه علم و صنعت ایران طرح‌های پژوهشی آزمایشگاه متعامل

 
دفعات مشاهده: 3839 بار   |   دفعات چاپ: 369 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

CAPTCHA
   
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ ارسال به دوستان ارسال به دوستان

Persian site map - English site map - Created in 0.12 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4665