دفاعیه دکتری در دانشکده مهندسی صنایع
سارا نوعدوست (دانشجوی دکتری رشته مهندسی صنایع)، ۲۱ تیرماه ۱۴۰۱ از رساله دکتری خود با عنوان «برنامهریزی یکپارچه تدارکات و مسیریابی امداد تحت عدم
قطعیت پویا در بستر سامانه اطلاعات برخط» دفاع میکند.
چکیده این رساله که راهنمایی آن را دکتر سیدمحمد سیدحسینی و مشاورهاش را دکتر میرسامان پیشوایی بر عهده داشتهاند، به شرح زیر است. ضمنا این جلسه دفاعیه ساعت ۱۰ در کلاس ۳۰۱ ( طبقه سوم دانشکده) برگزار میشود.
چکیده:
همه ساله وقوع بحران های طبیعی مانند زلزله، در سراسر دنیا بخصوص ایران موجب آسیب های بسیار زیادی می شود. اغلب در آغاز پاسخ به بحران زلزله، اطلاعات
کافی در مورد مکان های دقیق آسیب دیده و یا تعداد اقلام امدادی مورد نیاز به آسانی در دسترس نیست و تقاضا غیر قطعی است. از طرفی دیگر، با توجه به احتمال وقوع پس لرزه و در نتیجه تغییر در تعداد خسارات و تقاضای اقلام امدادی؛ برآورد دقیق میزان خسارات یا تعیین مناطق آسیب دیده و تقاضا برای اقلام امدادی دشوار و در برخی موارد غیرممکن است. بنابراین، فرض پویایی اطلاعات مسأله یک فرض معقول و مهم است و با واقعیت بحران مطابقت دارد. در نتیجه، با توجه به ماهیت پویایی زلزله که متأثر آن، اطلاعات موجود معمولا با گذشت زمان تغییر می کنند، نیاز به بررسی این مسأله در قالب یک مدل پویا به صورت جدی احساس میشود به طوری که اطلاعات حاصل از مکان های تخریب شده که به تازگی کشف شده اند، تعداد مصدومین و تلفاتی که به تازگی شناسایی شدهاند و همچنین میزان نیاز آنها به اقلام امدادی مختلف بصورت دورهای و برخط در اختیار ستاد بحران قرار گیرد.
در این پژوهش، تدارکات اقلام امدادی و مسیریابی وسایل نقلیه برای توزیع این اقلام پس از وقوع زلزله مورد مطالعه قرار گرفته است و تمرکز اصلی بر روی عدم قطعیت و همچنین پویایی در تقاضای اقلام امدادی می باشد. بنابراین، ضمن تشریح اهمیت مسأله، به ارائه ی مدلهایی با فرض عدم قطعیت و پویایی به منظور امدادرسانی پس از زلزله پرداخته شده و علاوه بر این، تاثیر وجود ارتباط برخط بین ستاد بحران و مناطق آسیب دیده با استفاده از سامانه موقعیتیابی جهانی مورد بررسی قرار گرفته است. در نهایت، نتایج حاصل از پیاده سازی این مدلها بر روی مطالعه موردی واقع در منطقه ۷ استان تهران بررسی و گزارش شده است. این پژوهش، یک راهنمای عملی برای تصمیم گیرندگان در حوزه بحران می باشد که با در نظر گرفتن مفروضات دنیای واقعی در راستای واقعیت و ذات طبیعی مسأله، بتوانند تصمیماتی کاربردی و سودمند برای پاسخ به بحران اتخاذ کنند.
کلیدواژهها: تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات | مدیریت بحران | پویایی | مسیریابی | سامانه موقعیتیابی جهانی |
نشانی الکترونیکی دانشجو: sara_arezoo_nyahoo.com
|